Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σε απολογία κλήθηκαν οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νέας Ερυθραίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητά  από τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας να  προσέλθουν στην Υπηρεσία και να απολογηθούν για ποιο λόγο δεν έδωσαν προέγκριση  λειτουργίας στο κατάστημα τροφίμων  «Μπαλάσκας Α.Ε.», στη Νέα Ερυθραία.....ύστερα από καταγγελία των ιδιοκτητών του.


Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Kifisia Press με τίτλο «Η εταιρεία «Μπαλάσκας Α.Ε.» κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δήμου Κηφισιάς!» στις 13/10/2012.....πατώντας εδώ.....

Από ότι φάνηκε, το κατάστημα τροφίμων «Μπαλάσκας Α.Ε.», της Νέας  Ερυθραίας, έχει ταλαιπωρηθεί από το Δήμο Κηφισιάς.....όσο δεν λέγεται! Ο κ. Στέφανος Μπαλάσκας, ένας εκ των ιδιοκτητών της  επιχείρησης, μας είπε ότι εξαιτίας της αναίτιας απόφασης του δημάρχου Κηφισιάς να  δώσει εντολή για σφράγιση του καταστήματός του η επιχείρησή του ζημιώθηκε πάνω  από 1 εκατ. ευρώ λόγω των αλλοιώσεων σε ευπαθή προϊόντα αλλά και από διαφυγόντα κέρδη.


Το κατάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο 2012 και ο Δήμαρχος είχε δώσει εντολή για σφράγιση του καταστήματος, γιατί όπως ισχυρίστηκε, στην αίτηση για άδεια δεν παρουσίασε θέσεις στάθμευσης. Οι ιδιοκτήτες από τη μεριά τους αναφέρουν ότι δεν υπήρχε λόγος ειδικά το δικό τους κατάστημα να διαθέτει χώρους στάθμευσης, αφού δεκάδες παρόμοια καταστήματα στην περιοχή λειτουργούν χωρίς θέσεις στάθμευσης.

Εναντίον της απόφασης σφράγισης κινήθηκαν οι ιδιοκτήτες του «Μπαλάσκας Α.Ε.» και κέρδισαν την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν τίποτα από την αρχική τους αίτηση. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ζήτησαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να διερευνήσει για ποιο λόγο υπέστη τέτοια δίωξη από το Δήμο Κηφισιάς η επιχείρησή τους.

Έτσι με το έγγραφο 15208/20-3-2013 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητά από τους Συμβούλους του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας κ.κ.  Αργυρώ Πετούση, Χρυσούλα Αγουρίδα, Αντωνία  Μπομπάκου, Ευανθία Παναγιωτίδου και το πρώην Πρόεδρο Αντώνιο Ξενάκη να απολογηθούν.

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης έχει και συνέχεια αφού ζητά να διερευνήσει για ποιο λόγο ενώ είχε ζητηθεί από το Δήμο Κηφισιάς να παραχωρηθεί η άδεια λειτουργίας για το κατάστημα ύστερα από τη δικαίωσή του, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο κ. Στέφανος Μπαλάσκας είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους ζητώντας από το Δήμο Κηφισιάς και απαιτώντας να αποζημιωθεί....όπως δήλωσε στον δημοιογράφο και παρουσιαστή κ. Άρη Σπίνο στην εκομπή «Ιστός της Αράχνης» του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA στις 11/04/2013!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου