Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Στο εδώλιο για υπεξαίρεση ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος Μυκόνου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Να παραπεμφθούν σε δίκη ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος Μυκόνου για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου.


Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο νυν Δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας και ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης φέρονται ότι ζημίωσαν τα ταμεία του δήμου κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο είχαν εισπράξει από τέλη που είχαν καταβάλει τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.   


Ο εισαγγελέας προτείνει επίσης να δικαστούν μαζί τους οι δύο Αντιδήμαρχοι του νησιού την περίοδο 2002-2009, Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης, ενώ ζητά την παραπομπή σε δίκη για την ίδια υπόθεση και των υπευθύνων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, καθώς και ενός επιχειρηματία, που κατηγορείται για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως.


Παράλληλα, με την ίδια εισαγγελική πρόταση ζητείται η απαλλαγή της αναπληρώτριας προϊσταμένης του δήμου, υπαλλήλων δύο τραπεζών, καθώς και 12 επιχειρηματιών.

Η υπόθεση φέρεται να αποκαλύφθηκε εντελώς συμπτωματικά το 2009, όταν επιχειρηματίας - ξενοδόχος ζήτησε οικονομική ενημερότητα από τον Δήμο.

Διαπιστώθηκε τότε ότι βρέθηκε να χρωστάει, ενώ είχε πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια αντίστοιχα ποσά, που αναλογούσαν στα δημοτικά τέλη. Φέρεται μάλιστα ότι προσκόμισε τις αντίστοιχες επιταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου