Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η ποιητική συλλογή της Κικής Σεγδίτσα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε η βραδιά παρουσίασης της ποιητικής συλλογής «ερωτική απόδραση» της γνωστής συγγραφέως, ποιήτριας, δημοσιογράφου Κικής Σεγδίτσα, στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΔΟΕΑΠ.

Χ. Αλεξανιάν, Μ. Βιντιάδης, Ι. Μεταξάς, Πάνος Σόμπολος.

Στη διάρκειά της, με γλαφυρότητα, αναλύθηκε σε βάθος η ποίηση της Κικής Σεγδίτσα από τον καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Μεταξά, τη δημοσιογράφο  Αλεξάνδρα Καπελετζή, τη συγγραφέα - ηθοποιό Σοφία Σωτηρίου, και τον δημοσιογράφο - συγγραφέα  Μηνά Βιντιάδη.  

Ποιήματά της απήγγειλαν οι ηθοποιοί  Χριστίνα Αλεξανιάν και  Τέλης Ζώτος, που είχε και τον συντονισμό. Τραγούδια της απέδωσαν η μουσικολόγος  Χαρούλα Τσαλπαρά και  ο Βασίλης Ντάτσος. Όλοι καταχειροκροτήθηκαν.

Ρούλα Τραγάκη, Σοφία Βούλτεψη, Τ. Μωραϊτίνης, Έννυ Μαγιάση.

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ   Πάνος Σόμπολος ο οποίος αφού στάθηκε στην προσφορά της ποιήτριας στα γράμματα, τόνωσε  και το ηθικό των ασφαλισμένων δημοσιογράφων.

Ιωάννης Μεταξάς, Κική Σεγδίτσα, Σ. Σωτηρίου.

Παρευρέθηκαν άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης και του επιστημονικού χώρου του ΕΔΟΕΑΠ, δημοσιογράφοι πλήθος φίλοι και λάτρεις της ποίησης.

Βασίλης Ντάτσος, Κική Σεγδίτσα.

Η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη,  η  Ρούλα Τραγάκη, η  Λίλα Μεϊμαράκη, η Έννυ Μαγιάση, πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση, η  Μαρία Αντωνιάδη γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, η Φανή Πετραλιά, του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ, η Λόλα Νταϊφά, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του STAR, η  Τίνα Σγουροπούλου, δημοσιογράφος, ο  Τίτος Αθανασιάδης συγγραφέας - δημοσιογράφος, ο διαπρεπής δικηγόρος  Γιώργος Γιαννίλος, ο  Δημήτρης Χαλιβελάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ, ο ογκολόγος και ποιητής  Νίκος Τριανταφύλλου, ο εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kifisia Press Δημήτριος Αγγελίδης, το εφοπλιστικό ζεύγος Γιάννη - Ελένης Μελέτη, η διακεκριμένη ζωγράφος  Λίλυ Ησαϊα με τον αναλυτή Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας και πολιτικό μηχανικό σύζυγό της Μπάμπη Ησαϊα, η  περίφημη φλαουτίστα της Ευρώπης  Ναταλία Πελέκη, η οποία ήρθε ειδικά για τη βραδιά αυτή από τη Φρανκφούρτη, ο γλύπτης  Αντώνης, ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς κ.α.

Στο τέλος η ποιήτρια απάγγειλε το συγκλονιστικό της ποίημα «Οι ρυτίδες μου έχουν ονόματα» και ευχαρίστησε με το μοναδικό της τρόπο όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου