Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σοβαρό κρούσμα εκφοβισμού (Bullying) στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Σοβαρό περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (Bullying) στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι. Σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας παιδιού 8,5 ετών που φοιτά στην τρίτη τάξη, ο γιος της έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας από συμμαθητές του της τελευταίας τάξης του σχολείου.



Σε μεσημεριανό διάλειμμα, περίπου στις δώδεκα και τέταρτο, ο μικρός μαθητής μετατράπηκε σε «κούνια» στα χέρια των συμμαθητών του, οι οποίοι στη συνέχεια τον εκτίναξαν στα τσιμεντένια σκαλοπάτια, κάτω από το γήπεδο του μπάσκετ.   


«Η υποδιευθύντρια του σχολείου, καθώς ο διευθυντής απουσίαζε, αντιμετώπισε το περιστατικό με μάλλον ανεύθυνο τρόπο, καθώς το παιδί, ενώ παραπονέθηκε ότι πονούσε, εκείνη επικαλέστηκε φόρτο εργασίας. Επίσης προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν, θεωρώντας το ως υπερβολή. Το παιδί έμεινε στο σχολείο μέχρι το τέλος της βάρδιας. Με δική του πρωτοβουλία πήρε τηλέφωνο τον παππού του, καθώς συνέχιζε να πονά».

Η υπόθεση εξελίχθηκε στο ΚΑΤ, όπου οι γονείς μετέφεραν το παιδί για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. «Σύμφωνα με τη διάγνωση το παιδί υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι, ενώ διαγνώστηκαν ακόμα ένα σπασμένο αριστερό πλευρό και κακώσεις στην σπονδυλική στήλη.

Στη συνέχεια μας παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Παίδων προκειμένου το παιδί να εξεταστεί από ορθοπεδικό και θωρακοχειρουργό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εσωτερικής αιμορραγίας. Καταλαβαίνετε ότι η ψυχολογική πίεση ήταν φοβερή. Κατέρρευσα μέσα στο νοσοκομείο. Το παιδί θα παραμείνει στο κρεβάτι για δύο ημέρες, ενώ ο γύψος θα βγει από το χέρι του σε τέσσερεις εβδομάδες».

Η μητέρα του νεαρού αγοριού, θορυβημένη από το περιστατικό, δείχνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει πριν αποδοθούν αρμοδίως οι ευθύνες.

«Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά που χτύπησαν το γιο μου ήθελαν να του κάνουν κακό, σκοπίμως. Αυτό που με κάνει να απορώ και να αγανακτώ είναι η έλλειψη εποπτείας από την πλευρά των δασκάλων στο προαύλιο την ώρα του διαλείμματος.

Ο γιος μου θα μπορούσε να έχει υποστεί πολύ σοβαρότερη ζημιά από το χτύπημα, με διαβεβαίωσαν οι γιατροί.  Από τύχη δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Έχω προβεί ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον καταλογισμό των ευθυνών. 

Ενημέρωσα τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το περιστατικό και συγχρόνως είμαι διατεθειμένη να ασκήσω όλα τα ένδικα μέσα που έχω στη διάθεσή μου. Ήδη έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο και έχω καταθέσει στην αστυνομία μήνυση κατά παντός υπευθύνου».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Γ. Ζιάραγκα, μας δηλώθηκε ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί επί του θέματος πριν εκδοθεί ανακοίνωση του συλλόγου των διδασκόντων με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σε απάντηση στην καταγγελία της μητέρας για ελλιπή επιτήρηση του προαυλίου στη διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Ζιάραγκας παρατήρησε ότι «υπήρχαν συνάδελφοι στο προαύλιο την ώρα του περιστατικού, απλώς δεν πρόλαβαν να ενεργήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου