Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....έκδοση κανονιστικής απόφασης για την λειτουργία καταστημάτων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Πέμπτη 07/06/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. 


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη απόφασης επί του «μοναδικού» τακτικού  θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 25231 ημερομηνίας 01/2012. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρκεσίνης και Κύρλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» κ. Νικολέλης και εκπρόσωποι διαφόρων Συλλόγων  από τις τρεις  Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς.

1. Έκδοση  κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς. 

Ο  Δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι επί του επίμαχου θέματος έγινε διαβούλευση μέσο της ιστοσελίδας του Δήμου για δύο περίπου μήνες! Προέκυψαν αρκετές παρατηρήσεις από την διαβούλευση οι οποίες θα μελετηθούν με την βοήθεια της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής και των Νομικών Συμβούλων του Δήμου.   

Επίσης υποβλήθηκαν έγγραφες προτάσεις / παρατηρήσεις από οκτώ Συλλόγους και από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Μουστάκη και Βάρδα οι οποίες θα ληφθούν επίσης υπ’ όψιν.

Η κ. Μουστάκη διευκρίνισε ότι  η εν λόγω κανονιστική απόφαση εμπεριέχει κανονισμούς για την λειτουργία των «υπαρχόντων» καταστημάτων που στοχεύουν σε  μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ΟΧΙ σε προστασία της πόλης μας από διατάγματα! 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρκεσίνης ζήτησε όπως το κείμενο της κανονιστικής να θωρακίζει με ιδιαίτερη «μνεία» την χρήση της αμιγούς  κατοικίας στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης. 

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος ο οποίος είπε ότι η κ. Μουστάκη τον κάλυψε πλήρως και πρόσθεσε ότι στην Νέα Ερυθραία η κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια είναι δεδομένη!.....αντίθετα στην Κηφισιά υπάρχει πρόβλημα λόγω των «ειδικών εξαιρέσεων η παρεκκλίσεων» που αποφάσιζε διαχρονικά το Δημοτικό Συμβούλιο! 

Τέλος πρόσθεσε ότι οι ώρες λειτουργίας και η ηχορύπανση πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες  της κανονιστικής! 

Ο κ. Βάρσος σχολίασε ότι το Γενικό Πολεοδομικό της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας δεν πηγαίνουν μαζί. Συνέχισε δε λέγοντας ότι η κανονιστική απόφαση δεν αναιρεί το Γενικό Πολεοδομικό αλλά αφορά την μορφή των χρήσεων. 

Ο  Δήμαρχος παρατήρησε ότι οι «αλλαγές» χρήσεων αποσκοπούν στην διατήρηση των ενοικίων ψηλά!!  

Κλείνοντας είπε ότι η συνεδρίαση διακόπτετε για 15 μέρες. Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής θα συνέλθει για να εγκρίνει το τελικό κείμενο το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου