Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Λεπτές ισορροπίες σε καιρούς οικονομικής κρίσης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Πραγματικά χαμός έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς την Τετάρτη 30/05/2012 μετά την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να σφραγίσει το κατάστημα «Μπαλάσκας Proton»  του επιχειρηματία Στέφανου Μπαλάσκα επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νέα Ερυθραία, επειδή λειτουργούσε δίχως την απαιτούμενη άδεια! 


Οι 150 εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά σε καιρούς οικονομικής κρίσης (1) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και κατάληψη του χώρου την Τετάρτη 23/05/2012, οπόταν χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για καλμάρουν τα οξυμένα πνεύματα και (2) οι εκπρόσωποι τους μαζί με τον επιχειρηματία διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκρηκτική ατμόσφαιρα στην οποία ανταλλάχθηκαν βαριές εκφράσεις ένθεν και ένθεν και να χρειαστεί προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης  προς εκτόνωση!

Μπαλάσκας Proton στην Νέα Ερυθραία.

Εν τω μεταξύ πληροφορούμεθα ότι ο επιχειρηματίας  Μπαλάσκας έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ανατρέψει την απόφαση του Δήμου. 

Σύμφωνα με σχετική είδηση της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ημερομηνίας  03/06/2012.....

«Πολύ καλός ο Δήμαρχος Κηφισιάς και πάνω από όλα φίλο-αναπτυξιακός! Ενώ λοιπόν ο γνωστός επιχειρηματίας των Σούπερ Μάρκετ Μπαλάσκας θέλει να ανοίξει το κατάστημα στην Νέα Ερυθραία και όχι να βάλει λουκέτο, ο Δήμαρχος τον παραπέμπει στην Περιφέρεια και τον μπλοκάρει! Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η χώρα διψάει για νέες θέσεις εργασίας και νέα μαγαζιά! 

Ο Δήμαρχος κ.  Ν. Χιωτάκης φέρεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με άλλο ιδιοκτήτη Σούπερ Μάρκετ στην περιοχή. Όλοι εξάλλου θυμούνται την υποστήριξη που είχε υπάρξει προεκλογικά στο Νίκο Χιωτάκη από τον επιχειρηματία. Πάντως η Συγγρού είναι έξαλλη με την στάση του Δημάρχου. Και πως να μην είναι, αφού ο Σαμαράς μιλάει για ανάπτυξη και ο Χιωτάκης πολιτεύεται με ακριβώς αντίθετο τρόπο;» 

ΤΕΛΙΚΑ τι πρέπει να επικρατήσει; Ο σεβασμός στους νόμους ή να βρεθεί κάποια λύση για να λειτουργήσει το κατάστημα και να μην αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.  

ΑΥΤΟ πράγματι είναι  ένα πολύ μεγάλο «δίλημμα» σε καιρούς βαθιάς οικονομικής κρίσης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου