Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 30/05/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η «επεισοδιακή» συνεδρίαση ξεκίνησε με....

- την  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί (29) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.9 ημερομηνίας 25/05/2012.

Συζητήθηκε προ ημερησίας, παρουσία εκπροσώπων του καταστήματος, η υπόθεση του Σούπερ Μάρκετ Μπαλάσκας στη Νέα Ερυθραία το οποίο σφραγίστηκε από τον Δήμο, λόγω λειτουργίας του χωρίς άδεια, την περασμένη εβδομάδα.


Το θέμα το εισήγαγε ο κ. Κανακάκης ο οποίος είπε ότι ο Δήμος καλώς σφράγισε τον «Μπαλάσκα» αφού άνοιξε χωρίς άδεια, από την άλλη όμως θα έπρεπε να γίνουν οι σχετικές συστάσεις στην επιχείρηση για να προσαρμοστεί με τις διατάξεις ώστε να πάρει την άδεια λειτουργίας!

Τόνισε επίσης ότι τα μπαράκια που λειτουργούν παράνομα στη Νέα Ερυθραία είναι μια απαράδεκτη κατάσταση επειδή υπάρχει δυστυχώς άνιση μεταχείριση μεταξύ των διαφόρων καταστηματαρχών!.....για αυτό οι Δημότες κατηγορούν συλλήβδην όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι....τα παίρνουν! Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον «σχολιασμό» του!

Ο κ. Σκορδίλης πήρε τον λόγο και είπε ότι είναι υπέρ της αγνής επιχειρηματικότητας και όχι υπέρ αυτών που παραβιάζουν τη νομοθεσία!

Ο κ. Τσούλος τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας ότι έχει μαζεμένες 500 υπογραφές από περιοίκους που ζητούν την επαναλειτουργία του Σούπερ Μάρκετ επειδή δεν βρίσκουν ότι υπάρχει όχληση από την αισθητική του καταστήματος και τις διαφημιστικές του ταμπέλες!

Αντίθετα ο κ. Τσούλος ανέφερε ότι το πρόβλημα στην αισθητική του Δήμου!....έγκειται στα μπαράκια στο πεζοδρόμιο της Αγ. Θεοδώρων στην Κηφισιά που όχι μόνο προκαλούν έντονη ηχορύπανση αλλά αλλάζουν και την όλη φυσιογνωμία της περιοχής! Παρόλα αυτά δυστυχώς συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητα!

Ο κ. Δημάκης τόνισε ότι όποιος θέλει να κάνει παρανομίες στην πόλη, θα πρέπει να διωχθεί!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος απήντησε λέγοντας ότι μπορεί να έχουν μαζευτεί 500 υπογραφές κατοίκων που θέλουν το Σούπερ Μάρκετ, όμως από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες υποστηρικτές του Δημάρχου ότι σωστά έπραξε και σφράγισε ένα παράνομο κατάστημα!

Τέλος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος και αναφέρθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και την εισβολή!....των 150 υπαλλήλων της εταιρείας Μπαλάσκα την Τετάρτη 23/05/2012 στο Δημαρχείο, όπου έκαναν κατάληψη του χώρου!

Οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι της εταιρείας αντέδρασαν έντονα λέγοντας ότι ο Δήμος έκανε κατάληψη στις ζωές τους και τους πέταξε στους δρόμους!

Λόγω της φασαρίας που δημιουργήθηκε η κ. Κορογιαννάκη ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή του Συμβουλίου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και στην συνέχεια ο κ. Χιωτάκης παρουσίασε στο Σώμα το ολόκληρο ιστορικό! 

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Δημάρχου έγινε η πρόταση να έρθουν σε συνεννόηση οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας Μπαλάσκα και του Δήμου, παρουσία  του ιδίου, την Τρίτη 05/06/2012 μήπως βρεθεί κάποια λύση  για να λειτουργήσει το κατάστημα!

Μετά την πρωτοβουλία αυτή οι εκπρόσωποι της εταιρείας αποχώρησαν από την αίθουσα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.....με την  λήψη αποφάσεων επί  (4) εκτάκτων και (27) εκ (29) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω: 

Έκτακτα θέματα:

1. Λήψη απόφασης για την υποβολή για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή Διέλευσης Αγωγού Μεταφοράς Ακαθάρτων Περιοχής Αγ. Νεκταρίου - Άνω Κηφισιάς». Εγκρίνεται.

2. Έγκριση Παράτασης Προγραμματικής Σύμβασης του έργου: «1ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς (ανάπλαση - αναδιαρρυθμίσεις διατηρητέου και προσθήκη πτέρυγας)» μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και ΟΣΚ ΑΕ. Εγκρίνεται.

3. Εγκατάσταση δανειστικής - εναλλακτικής βιβλιοθήκης στην συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου. Εγκρίνεται.

4. Αίτημα προς Υ.Α.Σ. (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων), για αναβολή διακοπής ρεύματος στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων. Εγκρίνεται.

Τακτικά θέματα: 

1.Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑ», οικ. έτους 2012. Εγκρίνεται. 

2.Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑ», οικ. έτους 2012. Εγκρίνεται.

3.Υποβολή Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς έτους 2011. Εγκρίνεται.

4.Απόδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής απόρων. Εγκρίνεται.     

5.Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιτρεπόμενη θεσμικά υπέρβαση επιφανείας επικάλυψης σύμφωνα με το αρθρ.  4 παρ. 4. α)του Π.Δ. 6-2-1993 ΦΕΚ 142 Δ΄26-2-1993. Αναβλήθηκε. 

6.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 44/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τον χαρακτηρισμό ή μη κτιρίου του διατηρητέου επί της οδού Διονύσου 20, Κηφισιά. Εγκρίνεται. 

7.Έγκριση χρήσεως λειτουργίας παροχής προσωπικών υπηρεσιών (Κομμωτήριο) στο κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Χρ. Λαδά 43 στο Ο.Τ. 10 του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίνεται.  

8.Έγκριση χρήσης «εμπορικό κατάστημα παροχής προσωπικών υπηρεσιών – πεντικιούρ και μανικιούρ» στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Παπαδιαμάντη 7 και Λεβίδου στο Ο.Τ. 77, Κηφισιά. Εγκρίνεται.

9.Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 506/2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 752/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί επιβολής τελών κοινοχρήστων χώρων». Εγκρίνεται. 

10.Έγκριση δαπάνης, ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 20.6263.02 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή οχημάτων και υπερκατασκευών αυτών»,  για το έτος 2012 και έγκριση της υπ΄  αρ. 40/2012 μελέτης της Δ/νσης Τ.Υ. του Δήμου καθώς και των όρων διακήρυξης για την διεξαγωγή διεθνούς δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Εγκρίνεται. 

11.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης ύψους 24.600,00 € σε βάρος του Κ.Α.  15.6474.06 με τίτλο «Δαπάνη υλοποίησης επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές Λυκείων της πόλης μας και διασύνδεση με την αγορά εργασίας», προϋπολογισμού Δήμου έτους 2012. Εγκρίνεται. 

12.Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμ. 137/2012 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 3/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά μονοδρόμηση της οδού Λυγούστρου, στην Κηφισιά», βάσει της υπ’ αριθμ. 17687/16233/14-5-2012 Ακυρωτικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Εγκρίνεται.

13.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 47/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά κυκλοφοριακή ρύθμιση στην διασταύρωση επί της οδού Σεβδικίου στην είσοδο της Παπαναστασίου στη Ν. Ερυθραία. Εγκρίνεται.

14.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 48/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά κυκλοφοριακή ρύθμιση για απαγόρευση στάθμευσης στην μία πλευρά της οδού Κασταλίας στην Εκάλη. Εγκρίνεται. 


15.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 49/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά κυκλοφοριακή ρύθμιση για απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Χαλκίδος στην Εκάλη. Εγκρίνεται.   

16.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 50/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την εκπόνηση και εφαρμογή μελέτης στην περιοχή Ρόδων. Αποσύρθηκε.  

17.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 51/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Αγ. Σαράντα στη Ν. Ερυθραία. Εγκρίνεται.

18.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 52/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά κυκλοφοριακή ρύθμιση στην διασταύρωση των οδών Κεφαλληνίας και Θάσου στη Ν. Ερυθραίας για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Εγκρίνεται.

19.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 53/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Λυθρί στη Ν. Ερυθραία. Εγκρίνεται. 

20.Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 279/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του 2ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Εγκρίνεται.

21.Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 299/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Εγκρίνεται.

22.Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 300/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Γ’ Τριμελούς Εφετείου. Εγκρίνεται. 

23.Επιστροφή ποδηλάτων σε κατοίκους της Νέας Ερυθραίας. Εγκρίνεται.

24.Διαγραφή ποσού 221,94€. Εγκρίνεται.  

25.Διαγραφή ποσού 237,38€. Εγκρίνεται. 

26.Διαγραφή ποσού 256,60€. Εγκρίνεται. 

27.Έγκριση διαγραφής  για πρόστιμο αυθαιρέτου στο όνομα «ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ», για τα έτη 2008-2009. Εγκρίνεται. 

28.Έγκριση διαγραφής  για πρόστιμο αυθαιρέτου στο όνομα Καλίτσης Ιωάννης για το έτος 1997. Εγκρίνεται. 

29.Καθορισμός: α) ενιαίας τιμής μέτρου προπληρωμής για δαπάνη κατασκευής εξωτερικών διακλαδώσεων και β) ενιαίου ποσοστού δικαιωμάτων υπέρ Δήμου για δαπάνη κατασκευής αγωγών αποχέτευσης. Εγκρίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου