Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η Χρυσή Αυγή…

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

-Πέρασε στα «ψιλά» των εφημερίδων, αλλά έχει την δική του σημασία:  Για πρώτη φορά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, εστάλη στεφάνι από μέλος της κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο, στο μνημόσυνο που έγινε στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη!! Η τελευταία φορά που συμμετείχε η Ν.Δ. ήταν τον Δεκέμβριο του 1999, όταν παρέστησαν οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές, παρά τη γραμμή του κ. Κ. Καραμανλή για κατάργηση των «διαχωριστικών γραμμών» και θιασώτη του μεσαίου χώρου.   

-Λίγες μέρες αργότερα μαθαίναμε έκπληκτοι για ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας  (με αφορμή ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την 4η επέτειο από την δολοφονία Γρηγορόπουλου) όπου σημείωναν: «Βγάζουν τις μάσκες (σ.σ: οι του ΣΥΡΙΖΑ), φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».


-Όλο και συχνότερα η Νέα Δημοκρατία επιδίδεται σε μια προσπάθεια να υπερκεράσει την Χρυσή Αυγή σε ακροδεξιές κορώνες. Όλοι διαπιστώνουμε ένα άγχος του κυβερνητικού αυτού κόμματος, να αφαιρέσει από τη Χρυσή Αυγή ζωτικό χώρο υπερκαλύπτοντας αυτά που λεει και κάνει το ναζιστικό αυτό μόρφωμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στη Νέα Δημοκρατία η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην σταθεροποίηση της δημοκρατίας μετά το 1974, το κόμμα που δήλωνε (Κώστας Καραμανλής) «δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα»......

-Τι άλλαξε λοιπόν; Μήπως το άγχος από την δημοσκοπική έκρηξη του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος επιβάλει μια νέα πολιτική ατζέντα στην βασική κυβερνητική συνιστώσα; Και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια μορφώματα; Μήπως τελικά πρέπει να απαγορευτεί η λειτουργία της Χρυσής Αυγής;   Ή να τους αντιμετωπίσουμε με παγερή αδιαφορία πιστεύοντας ότι «μόδα είναι, θα περάσει».....

-Όλοι όσοι βρισκόμαστε στο (λεγόμενο) «δημοκρατικό τόξο» του πολιτικού χάρτη έχουμε καταλάβει ότι η δράση της Χ.Α. αποτελεί την σημαντικότερη απειλή για τη μορφή δημοκρατίας που απολαμβάνουμε. Μπορεί να μην είμαστε «ενθουσιασμένοι» με την δημοκρατία που ζούμε, μπορεί πολλοί να πιστεύουμε ότι στην πράξη μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ακραίας οικονομικής επιτήρησης με αναστολή βασικών ελευθεριών μας και με εκποίηση του πλούτου της χώρας μας, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και αυτό είναι καλύτερο από ένα καθεστώς όπου κάποιοι ναζί θα αποφασίζουν από το ποια θεατρικά έργα είναι ανεκτά, έως την ύλη που θα διδάσκεται στα νηπιαγωγεία.....


-Η Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε ακριβώς λόγω της σήψης του πολιτικού συστήματος, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, της αύξησης της κάθε είδους εγκληματικότητας. Συνολικά λόγω της υποχώρησης των δομών που αποτελούσαν την αστική μας δημοκρατία.

-Πως σκέφτονται να την αντιμετωπίσουν στην κυβέρνηση; Δυστυχώς εδώ μας εκπλήσσουν  αρνητικά: Δηλώνουν ότι θα καταπολεμήσουν τις παράνομες πρακτικές της Χρυσής Αυγής, βάζοντας τις νόμιμες δομές του κράτους να κάνουν περίπου τα ίδια!! Σκεφθείτε ότι αντί για τις επελάσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές, είχαμε τις (αναποτελεσματικές στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος) επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της αστυνομίας. Αντί για τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των «φουσκωτών» με τα μαύρα μπλουζάκια, έχουμε τα στρατόπεδα «φιλοξενίας» των μεταναστών. Η Χρυσαυγίτικη κραυγή «έξω όλοι, στις πατρίδες σας» συναγωνίζεται με τις εγκυκλίους για την ιθαγένεια και την πολιτική εξαγγελία αλλαγής του «νόμου Ραγκούση». Σε αυτό προσθέσετε τις καταγγελίες για βασανισμούς κρατουμένων σε αστυνομικά τμήματα, βασανισμούς μεταναστών άνευ λόγου (πχ περίπτωση εργαζόμενου σε φούρνο στην Σαλαμίνα) και πλείστες όσες άλλες καταγγελίες (για τις οποίες  διεξάγει ΕΔΕ η.....αστυνομία).

-Τον φασισμό δεν τον αντιπαλεύεις με τα δικά του όπλα. Η  εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ανάδειξη νέων προσώπων στο σύνολο του πολιτικού φάσματος, η εμπέδωση κλίματος δικαιοσύνης, η πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και συναλλαγής, η οικονομική ανάπτυξη, η προώθηση δράσεων αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, αυτά είναι τα όπλα με τα οποία αντιπαλεύεις τα Χρυσαυγίτικα σοφίσματα. Έτσι τσακίζεις τον φασισμό.

-Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου, στην επόμενη κοινωνική έκρηξη (για οποιονδήποτε λόγο), να έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις οργανωμένες παραστρατιωτικές ομάδες της Χρυσής Αυγής!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου