Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ποτ Πουρί στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Συνέχεια….

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
  
«Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

Πρεμιέρα Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012! Οι ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ και ο Γιώργος Λιβανός, παράλληλα με τα ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ του David Foley, που βραβεύτηκαν από τον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων και θα συνεχιστούν όλο το χειμώνα, ολοκλήρωσαν ( μετά από 6 μήνες προετοιμασίας ) και παρουσιάζουν στο θέατρο STUDIO Κυψέλης - Αίθουσα «Βίλμα Κύρου» (Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη, τηλ. 210-88.19.571) ένα ακόμα άπαιχτο στην Ελλάδα θεατρικό έργο, όπως η ομάδα συνηθίζει.

Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν…..Ίψεν, τον τρίτο που παρουσιάζει η ομάδα και, σύμφωνα με τους κριτικούς και φιλολογικές μελέτες, για ένα από τα καλύτερα θεατρικά του.

Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 

Πρόκειται για την «ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», μια νεανική και τρυφερή κωμωδία,  με πολλά τραγούδια - στο πρότυπο του «Πέερ Γκυντ» - με  θέμα: τη διεκδίκηση της ευκαιρίας να ζήσει κάθε νέος τη ζωή που ονειρεύεται, μακριά από  τις συμβάσεις που ορίζουν οι νόμοι του Κράτους, της Εκκλησίας και της ηθικολογίας.   

Δεκαπέντε ηθοποιοί  τραγουδούν  ζωντανά  σε ένα ονειρικό σκηνικό,  στον κήπο μιας πέτρινης πανσιόν στη Νορβηγία. 15 τραγούδια, που γράφτηκαν σε επεξεργασία των Ιψενικών στίχων από τη Μαριάννα Τόλη, σε μουσική και ενορχήστρωση Κωνσταντίνου Ευστρατίου, μια ολοκαίνουρια μετάφραση από τη Μαίρη Μιχαλάτου και  το Γιώργο Λιβανό, ο οποίος υπογράφει - εκτός από τη σκηνοθεσία - και τους φωτισμούς.

Χορογραφίες: Σίμωνα Πάτροκλου,
Σκηνικά και κοστούμια: Δέσποινας Βολίδη,
Κινηματογράφηση: Μενέλαου Τζαβέλλα, 
Φωτογραφίες: Αλέξανδρου Αλπίδη,
Σύμβουλο δραματολόγο:  Αθανασία Καλογιάννη,
Βοηθό σκηνοθέτη: Μαρία Δρακοπούλου.
Η μουσική θα εκτελείται ζωντανά.

Παίζουν: Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Λιακόπουλος, Νατάσσα Τόδωρη, Μιλένα Παρθενίου, Πένυ Ξενάκη, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Άντεια  Ολυμπίου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Goran Mijalcic, Νίκη Γκουντούμη, Κωνσταντίνος Αμπατζίδης, Βίβιαν Βαλσάμη, Γιάννης Τσιώμου.

Κοπεγχάγη

Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Μάικλ Φρέιν, «ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ», παρουσιάζεται φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο θέατρο studio Μαυρομιχάλη από 25 Δεκεμβρίου 2012 έως 12 Φεβρουαρίου 2013 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μμ.


Είναι  βασισμένο σε μια συνάντηση - γεγονός, ανάμεσα στους δύο από τους σημαντικότερους νομπελίστες φυσικούς όλων των εποχών, τον Γερμανό Βέρνερ Χάιζενμπεργκ ( 1901-1976) και τον Δανό Νηλς Μπορ ( 1885 - 1962) - από τους θεμελιωτές της κβαντικής θεωρίας - μαζί με την γυναίκα του Μπορ, Μαργκρέτε (1890 - 1984).

Παίζουν: Ηρώ Μουκίου, Βασίλης Ρίσβας, Θοδωρής Αντωνιάδης,
Μετάφραση: Αννίτα Δεκαβάλλα,
Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης,
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Πέτρου.
Εισιτήρια :  €12 - Φοιτητικό - άνεργοι €8. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου