Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της τακτικής συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 17/12/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε πλήρης απαρτία με παρόντα «9» από τα «11» μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.55043 ημερομηνίας 13/12/2012.

Για τα τακτικά θέματα σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα....  

1.Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «MIKTO KATAΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ» επί της οδού ΘΗΣΕΩΣ 3 στο Ο.Τ. 142 της εταιρίας «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.». 

Συζητήθηκε εκτενέστερα το εν λόγω θέμα διότι στην περιοχή δεν επιτρέπεται η χρήση γης για σούπερ μάρκετ.

Είχε σταλεί στο Τοπικό Συμβούλιο έγγραφο από την νομική υπηρεσία του Δήμου για να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο και να αποφανθεί για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, διότι δεν είχε τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την Κανονιστική απόφαση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς με την αριθμό 278/11.6.2012.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των Συμβούλων όμως, μη έχοντας την κανονιστική στα χέρια τους, ψήφισαν με βάση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την προέγκριση και στη συνέχεια να εξεταστεί αν έχει τη χρήση γης ή όχι από το Δήμο και την Πολεοδομία.

Στο Συμβούλιο παρίστατο η ιδιοκτήτρια με νομικό σύμβουλο και αρκετοί εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής που είναι υπέρ του καταστήματος.


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 6 υπέρ και 3 κατά.

2.Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 11 στο Ο.Τ. 13 της ΚΟΚΚΟΡΗ ΖΩΗ και  ΣΙΑ Ο.Ε. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ επί της οδού ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 22 στο Ο.Τ. 78 της ΛΗΜΝΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 8 υπέρ και 1 λευκό.

4.Άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων στην Ε. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.  στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» επί της οδού Χαριλ. Τρικούπη αρ. 144, Ν. Ερυθραία για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 7 υπέρ, 1 λευκό και 1 κατά.

5.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας: Αίτημα για παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στην οδό Βρυούλων 11. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά.

6.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας: Διαγράμμιση οδοστρώματος για απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Σεφέρη αρ. 16 Α. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 7 υπέρ και 2 λευκά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου