Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μονοδρομήσεις Ν. Ερυθραίας: Αυτή είναι η αλήθεια!

Για την αντιγραφή  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Όλα ξεκίνησαν από ένα δρόμο. Ένα δρόμο που όπως λεει και το τραγούδι είχε τη δική του ιστορία. Ιστορικός ο δρόμος αφού αναφερόμαστε στη Γεωργίου Παπανδρέου της Νέας Ερυθραίας. Έχουμε λοιπόν τη Γ. Παπανδρέου γιατί να μην έχουμε και τον Ανένδοτο για να κλείσει ο κύκλος;


Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ανένδοτος είναι ο Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος τυχαίνει να είναι και διάδοχος ως δήμαρχος Καλλικράτειου Κηφισιάς των αμαρτιών του πάλαι ποτέ δήμου της Νέας Ερυθραίας. Έχουμε επίσης και άλλους παράγοντες στην ιστορία μας, όπως την πρώην δήμαρχο Νέας Ερυθραίας την κ. Βασιλική Ταμβάκη και τον νυν Αντιδήμαρχο Κηφισιάς και υπεύθυνο για τη Νέα Ερυθραία κ. Στάθη Κύρλο, οι οποίοι μπαίνουν στο παιχνίδι ως κάτοικοι του ιστορικού δρόμου της Γ. Παπανδρέου. 
 
Γιατί όμως ιστορικός; Όχι γιατί φέρει το συγκεκριμένο όνομα, αλλά γιατί η ιστορία τους ξεκινάει από παλιά. Κάποια λοιπόν στιγμή σε παρελθόντα χρόνο το πρώην δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ερυθραίας, χωρίς καμιά περιβαλλοντική μελέτη, έστω κι αν ήταν δρόμος παράλληλος της Ελευθερίου Βενιζέλου (πολύ ιστορία έπεσε μαζεμένη) με προδιαγραφές για εξυπηρέτηση ικανού φόρτου οχημάτων, αποφασίζει να τον κάνει.....ποδηλατοδρόμο στέλνοντας τα αμάξια να κάνουν......το γύρο του θριάμβου σε όλη την ανατολική Νέα Ερυθραία.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών προσφεύγουν σε όλες τις διαθέσιμες διοικητικές αρχές για να προφυλάξουν τις ιδιοκτησίες τους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με προσωρινή διαταγή ακυρώνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για πεζοδρόμηση και μείωση της κυκλοφορίας στη Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και τις άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους άλλους δρόμους της περιοχής: Τροίας, Λεβίδου κ.α.

Επίσης η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 της Περιφέρειας Αττικής βγάζει ως ανυπόστατη την απόφαση 278/2008 του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας και άρα νομικά ανύπαρκτη λόγω της μη δημοσιοποίησή.

Επίσης κρίνεται ανυπόστατη επειδή χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη τμήμα της Γεωργίου Παπανδρέου μετατρέπεται σε πεζόδρομο και ποδηλατοδρόμο, κατά διαβολική σύμπτωση μπροστά από τα σπίτια της κ. Ταμβάκη και του κ. Κύρλου.


Πάνω στην απόφαση 278/2008 στηρίχτηκε και η απόφαση 210/2009 για τις αλλαγές κατευθύνσεων σε όμορους δρόμους της Γ. Παπανδρέου, οι οποίες «άρπαζαν» τον κυκλοφοριακό φόρτο του ανωτέρου δρόμου αν και ήταν και ο μόνος στην περιοχή με προδιαγραφές για ν’ αντέξει τη διαφυγή των αυτοκινήτων από την Ελ. Βενιζέλου, είτε από Βορρά προς Νότο είτε αντίθετα. Έτσι χωρίς καμία κυκλοφοριακή μελέτη και με το «έτσι θέλω»  καταστράφηκε μια ολόκληρη περιοχή.

Παρ’ όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις, καμιά αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν έγινε. Και έρχεται.....το κερασάκι!

Μετά τις καλλικράτειες εκλογές η Κηφισιά ενώθηκε με τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης παίρνει προίκα σχεδόν ατόφια τη δύναμη του συνδυασμού της Βασιλικής Ταμβάκη με τα καλά της και τα κακά της.

Τα καλά είναι το νέο αίμα των Μικρασιατών που μπολιάζουν την πολιτιστική ζωή της περιοχής και είναι ίσως από τις πιο ισχυρές δυνάμεις ανάπτυξης.

Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος γίνεται και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου των Μικρασιατών για να καρπωθεί αυτή τη δύναμη.

Τα κακά: το ταμείο της Νέας Ερυθραίας, το οποίο ήταν μείον λόγω ατασθαλιών και απ’ ότι φαίνεται δημιούργησε αρκετό πρόβλημα στην υγιή εικόνα των οικονομικών του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και μια κυκλοφοριακή αδικία για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στα σύνορα Νέας Ερυθραίας Κηφισιάς, πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη και την Κηφισίας - Ελευθερίου Βενιζέλου.

Και έρχεται και ο Ανένδοτος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο δήμαρχός μας, Νίκος Χιωτάκης. Ο Ανένδοτος αυτός που τα βάζει και με τα μεγάλα συμφέροντα και είναι κατά της διαπλοκής. Μάλιστα τα βάζει κατά καιρούς και με τις εφημερίδες που τον προκαλούν με τα γραφόμενά τους, αφού απ’ ότι φαίνεται, μόνο αυτός έχει πάντα δίκιο και πράττει πάντα το σωστό.
Βασιζόμενος λοιπόν πάνω σε μια ανύπαρκτη απόφαση, κατά την Περιφέρεια, του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας, φέρνει για ψήφιση μια καινούρια κυκλοφοριακή μελέτη, αυτή τη φορά στο διευρυμένο δήμο της Κηφισιάς που αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους της Κηφισιάς στα σύνορα με τη Νέα Ερυθραία.

Κι εκεί ακολουθεί.....το έλα να δεις.

Τρεις συνεχόμενοι δρόμοι απαγορεύουν την έξοδο από βασικό οδικό άξονα (Χ. Τρικούπη) προς τα σπίτια των κατοίκων, ενώ ο τέταρτος με απαγορευτικό δεξιά και αριστερά στέλνει τα οχήματα να πάνε μέχρι....την Πολιτεία για να κατέβουν ένα στενό πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας έναν τεράστιο κύκλο.

Όπως γράφει και ο έγκριτος δημοσιογράφος της «Καθημερινής» κ. Ζούλας, για να πάει σπίτι του χρειάζεται να κάνει 1,5 χλμ. γύρω - γύρω (ο περίφημος γύρος του θριάμβου) εκεί που έκανε 150 μ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Μερικές εκατοντάδες υπογραφές σχεδόν όλων των κατοίκων οι οποίοι ευεργετούνται από αυτήν την φοβερή κυκλοφοριακή ρύθμιση!....αποδεικνύουν ότι ο κ. Χιωτάκης επιτέλους τα έβαλε με τη διαπλοκή.

Και λέμε σχεδόν, γιατί υπάρχει τουλάχιστον ένας κάτοικος που κατέχει και υψηλή κυβερνητική συμπαράσταση, την οποία χρειάζεται, ο δήμαρχός μας, ο οποίος μένει στην περιοχή και χρειάζεται να διώξει την κυκλοφορία έξω από το σπίτι του.

Το αλάθητο όμως το έχει μόνον ο Πάπας και όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Χιωτάκης.
Αφότου επιβλήθηκαν αυτές οι ρυθμίσεις, τον περασμένο Μάιο, όπως ανέφερε δοκιμαστικά για ένα χρόνο, για να χρυσώσει το χάπι, έχουν περάσει εφτά μήνες και το κύμα δυσαρέσκειας αντί να καταλαγιάζει αυξάνεται.

Πρόσφατα ο καθ’ ύλη αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα κυκλοφοριακά, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, προσπάθησε λάθρα να το εισαγάγει στο δημοτικό συμβούλιο, μην αντέχοντας άλλο την πίεση των διαμαρτυριών των κατοίκων.

Όμως ο δήμαρχός μας του έβαλε πάγο, λέγοντάς του ουσιαστικά, αν έχει τα κότσια να του πάει κόντρα πολιτικά, ας το κάνει.

Ο συμπαθής αντιδήμαρχος υποχώρησε κατά κράτος. Ύστερα από αυτό ο κ. Χιωτάκης δήλωσε και τη θέλησή του για να θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη φορά για δήμαρχος Κηφισιάς. Το πείσμα ενός δημάρχου, που θεωρεί προσωπική επίθεση μια κατάσταση που έχει βυθίσει έναν τεράστιο τομέα της πόλης στην απελπισία.

Ο κ. Χιωτάκης θεωρεί προσωπικό στοίχημα τη μη υποχώρηση στο αίτημα των εκατοντάδων πολιτών της περιοχής, είτε γιατί το εισηγείται ένας εν δυνάμει πολιτικός του αντίπαλος, είτε γιατί του το επιβάλλουν οι πολιτικοί του φίλοι, οι οποίοι θεωρεί ότι θα τον στηρίξουν στην επανεκλογή του στο δημαρχιακό θώκο.

Ο Ανένδοτος ξεκίνησε και τη λύση όπως φαίνεται θα τη φέρουν μόνο οι εκλογές του 2014.

Σημείωση: Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, τα είχε βάλει κάποτε με τη διαπλοκή, χαρακτηριζόμενος ως ο «Ανένδοτος»....Εφημερίδα «Κηφισιά» 07/12/2012 «Η Γεωργίου Παπανδρέου και ο Ανένδοτος».

1 σχόλιο:

  1. Η μόνη ορατή ένδικη προστασία είναι αυτή της αίτησης ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ της απόφασης 210/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον βέβαια δεν έχει παρέλθει η προθεσμία που τάσσει ο νόμος από την επίδοση της εν λόγω απόφασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή