Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 13/12/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη και το κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την επικύρωση πρακτικών: 08/11/2012 (τακτική), 15/11/2012 (τακτική) και την λήψη αποφάσεων επί «19» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται  στην πρόσκληση με Α.Π. 54279 ημερομηνίας 10/12/2012.

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαδόπουλος και ο  συγκοινωνιολόγος. κ. Μαυρογιώργης.

Τα «19» τακτικά θέματα της ατζέντας που συζητήθηκαν είναι.....  

1.Αποδοχή δωρεάς (14) δένδρων από την κ. ΤΡΑΥΛΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ   μετά από την υπ’ αριθ. Πρωτ.: 53128/3-12-2012 αίτησή της.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή δωρεάς 14 δένδρων στην οδό Φιλαδελφέος, στο Κεφαλάρι.

2.Εισήγηση για τις Λαϊκές αγορές - περιφρούρηση του χώρου κατά τη διάρκεια της καθαριότητας των χώρων κατά το 1 παρ. 4 του Ν. 3731/2008 ΦΕΚ.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι τις 16.00.

3.Χορήγηση ανανέωσης άδειας λειτουργίας Κολυμβητικής Δεξαμενής εντός Αθλητικών εγκαταστάσεων επί της οδού Καστρίτσας αρ. 61 (Καστρίτσας αρ. 160) της εταιρείας SUNNY CLUB A.E.».

Η εταιρεία παρουσίασε στον Δήμο όλα τα δικαιολογητικά που πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες για την ανανέωση της άδειας.

Η κ. Μουστάκη διαφώνησε με την χορήγηση αδείας διότι (1) οι εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν είναι κοινόχρηστη και (2) η εταιρεία έχει χρέη προς τον Δήμο διαχρονικά ύψους 600.000,00 ευρώ! Ο κ. Τσιλιγκίδης συμφώνησε  με την κ. Μουστάκη.

Η χορήγηση αδείας λειτουργίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία!.....διότι οι κ.κ. Μουστάκη και Τσιλιγκίδης ψήφισαν κατά!

4.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην  Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της καταγγελίας για προβλήματα κυκλοφορίας και ασφάλειας στη περιοχή ενορίας Αγ. Γεωργίου στην Κηφισιά. 

Σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο κ. Μαυρογιώργη  δεν μπορεί να γίνει η οδός Σωκράτους, από Πεσματζόγλου μέχρι Νικολάου στην ενορία Αγίου Γεωργίου, διπλής κατεύθυνσης. Απερρίφθη ομόφωνα η καταγγελία.

5.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων στο τμήμα της οδού Κρήτης (από Λ. Κηφισιάς έως την οδό Σπάρτης), στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα να παραπεμφθούν στον κ Μαυρογιώργη προς μελέτη / επικαιροποίηση τα  κυκλοφοριακά προβλήματα στην οδό Κρήτης.

6.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς:  Λήψη μέτρων για την ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των παιδιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελπιδοφόρου  στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα να παραπεμφθούν στον κ Μαυρογιώργη προς μελέτη / επικαιροποίηση  οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που χρειάζονται για ήπια κυκλοφορία.

7.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην  Δημοτική ενότητα  Κηφισιάς στην  οδό Ανθεσμίων  στην  Κηφισιά. 

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απαγόρευση εισόδου οχημάτων 3,5 τόνων και άνω.

8.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς:  Λήψη απόφασης για την μονοδρόμηση τμήματος της οδού Διονύσου (από Λ. Κηφισίας έως την οδό Κρήτης), στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα να παραπεμφθούν στον κ Μαυρογιώργη προς μελέτη / επικαιροποίηση  οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που χρειάζονται για ήπια κυκλοφορία.

9.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς:  Λήψη απόφασης για την αλλαγή πινακίδας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Παν. Τσαλδάρη αριθμ. 10Β, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς:  Λήψη μέτρων για την ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση παιδιών και γονέων στον παιδικό σταθμό «BLOOM» επί της οδού Χαρ. Τρικούπη αριθμ. 215 και Λύρας,  στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα αλλά με διάβαση πεζών στην γωνία της οδού.

11.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Λήψη απόφασης επί αιτήματος για την Παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στην οδό Άργους αριθμ. 24, στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα να αναβληθεί η παραχώρηση μέχρι να παρουσιάσει ο ενδιαφερόμενος τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

12.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Λήψη απόφασης  για την Παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Ολύμπου 33,  στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα να αναβληθεί η παραχώρηση μέχρι να παρουσιάσει ο ενδιαφερόμενος τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

13.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Λήψη απόφασης επί του αιτήματος των κατοίκων για κυκλοφοριακά προβλήματα στις οδούς Λ. Κατσώνη - Θεσσαλονίκης στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα να αναβληθεί η λήψη απόφασης μονοδρόμησης της οδού Κατσώνη, τμήμα Σωκράτους και Θεσσαλονίκης εν αναμονή  του ΥΠΕΚΑ.

14.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης επί των Λ. Κηφισίας και Σπάρτης, στο ύψος του Ιδιωτικού Σχολείου International School (Melinas Kindergarten) στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε ομόφωνα μόνο για την οδό Σπάρτης.

15.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Λήψη απόφασης επί του αιτήματος για αλλαγή ροής στην οδό Αύρας στην Κηφισιά.

Το αίτημα του ξενοδοχείου Πεντελικόν προς διευκόλυνση των πελατών του απερρίφθη ομόφωνα.

16.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική ενότητα Κηφισιάς: Αποκατάσταση κυκλοφορίας των οδών Έλλης, Τροίας, Ιωνίας και Σαρανταπόρου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναβολή αποκατάστασης της κυκλοφορίας των εν λόγω οδών μέχρις ότου ο κ. Μαυρογιώργης ολοκληρώσει την (1) αξιολόγηση των μετρήσεων και (2) την κυκλοφοριακή μελέτη του στο τέλος Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!!

17.Εισήγηση για «Κατασκευή  δικτύου  ενοποίησης των διαδρομών των ποδηλατοδρόμων και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και σύνδεση αυτού με όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Νέου Δήμου Κηφισιάς». 

Ο κ. Χιωτάκης επεσήμανε ότι το εν λόγω έργο, που χρηματοδοτείται πλήρως από το ΕΣΠΑ, ενοποιεί όλους τους ποδηλατοδρόμους του ενιαίου Δήμου σε ενιαίο που συνδέεται με όλα τα σχολικά συγκροτήματα και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία: μελέτη - υποβολή - προκήρυξη!

Αμέσως μετά ο κ. Χιωτάκης απεχώρησε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ανέλαβε την Προεδρία ο κ. Βάρσος ο οποίος εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον κ. Μαυρογιώργη για να εξηγήσει στους παρευρισκομένους την εν λόγω ενοποίηση  πάνω στους ανηρτημένους χάρτες. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

18.Καθορισμός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για δωρεάν τοποθέτηση και συντήρηση χημικών τουαλετών. Εγκρίθηκε ομόφωνα

19.Καθορισμός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για πρόγραμμα εγκατάστασης κάδων ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων.  Εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την παραίτησή της από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε υποβάλει η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα  Κοσμά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 05/12/2012.

Όπως υποστήριξε η κ. Κοσμά, «παρά το ότι επί δύο μήνες διαμαρτύρομαι ότι δεν καλούμαι επίσημα και δεν ειδοποιούμαι για τις συνεδριάσεις, αυτό συνεχίζεται (!) και δεν έχω διάθεση να μπω σε διαδικασία να προσβάλλω αποφάσεις».

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ κ. Χιωτάκη η «συγκεκριμένη» συμπεριφορά και αποδοχή της παραίτησης της κ. Κοσμά!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου