Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της τακτικής Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Πέμπτη 17/12/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντες «7» Κοινοτικούς Σύμβουλους ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου με την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων και «22» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 16 ημερομηνίας 12/12/2012. Παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κορογιαννάκη.  

Ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι (1) Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής, κάθε κυκλοφοριακή μελέτη είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από σχετική μελέτη για να ληφθεί απόφαση άλλως αποσύρεται! (2) Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ημερίδα διαφόρων Τοπικών Συμβουλίων της περιοχής των βορείων προαστίων, για να  συζητήσουν διάφορα επίκαιρα θέματα που τα απασχολούν (3) έχει αποφασισθεί από το Συμβούλιο η ανάκληση της άδειας του καταστήματος  Dome Belle Helene στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία!....αλλά η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής δεν έχει πάρει ακόμη την σχετική απόφαση! (4) οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Πολιτείας εναντίον της μετατροπής του πρώην  Dome Belle  Helene  σε χρήση κλαμπ «Cafe Mercedes», στην πλατεία της Πολιτείας, θα πρέπει να κοινοποιηθούν εγγράφως στο Συμβούλιο για να επανέλθει το θέμα προ ημερησίας (5) το Συμβούλιο διαμαρτύρεται ότι η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά του!

Ακολούθως προ ημερησίας πήρε τον λόγο ο κ. Χανιώτης και ζήτησε από τον Πρόεδρο κ. Παπαδάκη να ενημερώσει το Σώμα για την πρόσφατη έντονη διένεξη του με τον Αντιδήμαρχο κ. Κύρλο.....πράγμα που έγινε σε ήπιο τόνο!

Η κ. Όλγα Βλάχου επετέθη στο Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στο χρόνιο αίτημά του Συμβουλίου για «ευθυγραμμίσεις» που είναι αναγκαίες για την αποφυγή δυστυχημάτων!

Ο κ. Παπαδάκης διευκρίνισε ότι το Τοπικό Συμβούλιο εκφράζει «άποψη» αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει!

Σχετικά με τις άδειες μουσικών οργάνων αορίστου χρόνου ή για ένα χρόνο, ο κ. Παπαδάκης διευκρίνισε ότι σύμφωνα βάση της ισχύουσας νομοθεσίας η άδεια μουσικών οργάνων είναι πάντοτε αορίστου χρόνου και στοιχίζει 300,00 το παράβολο! Εκτός εάν ο καταστηματάρχης ζητήσει άδεια συγκεκριμένα  για ένα χρόνο!

Η κ. Στεφανίδου αναφέρθηκε στο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ επί της Χαριλάου Τρικούπη που κλείνει το πεζοδρόμιο και παρόλο που λειτουργεί με προέγκριση εδώ και καιρό, δεν κάνει τίποτα για να διασφαλίσει το πεζοδρόμιο! Η παρανομία του καταστήματος δεν πρέπει να συνεχιστεί!

Έκτακτα θέματα

- Λήψη μέτρων για ολιγόωρη στάθμευση οχημάτων χρηματαποστολών έμπροσθεν του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος επί της Κασσαβέτη 4 στην Κηφισιά.
Εγκρίθηκε.

- Χορήγηση για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πώληση ειδών ζαχαροπλαστικής (χωρίς παρασκευαστήριο και χωρίς τραπεζοκαθίσματα), επί της οδού Κασσαβέτη 4 και Μιλτιάδου, στο όνομα της Εταιρείας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΠΕ με νόμιμο εκπρόσωπο την Βιδάλη Μαρία. Εγκρίθηκε.

- Χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ –ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ», επί της οδού Παπαδιαμάντη αριθμ. 10, στο όνομα Αρβανίτη Βασιλική. Εγκρίθηκε.

Τακτικά θέματα

Για τα κάτωθι «10» από τα  «22» τακτικά  θέματα,  που παρουσιάστηκαν στο Σώμα από τον κ. Παπαδάκη, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις! Τα  περισσότερα αναβλήθηκαν λόγω μη πληρότητας του σχετικού φακέλου!!

1.Αποδοχή κληρονομιάς της Νέλλης χήρας Διονυσίου Κοκκορίνου. Εγκρίθηκε.

2.Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», επί της οδού Πατρ. Μαξίμου 1 και Δηληγιάννη στην Κηφισιά, στο όνομα της υπό σύστασης εταιρείας με την επωνυμία «Α. Δεληβοργιάς και ΣΙΑ ΕΕ». Εγκρίθηκε.

3.Επανυποβολή αιτήματος για Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ- ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ», επί της οδού Σκίαθου 3 στην Κηφισιά, στο όνομα της υπό σύστασης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο.Ε.» με νόμιμο εκπρόσωπο τον Παπαδημητρίου Στέφανο του Αριστείδη. Αναβλήθηκε (λόγω μη πληρότητας του φακέλου).

4.Επανυποβολή αιτήματος για Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ- ΕΤΣΙΑΤΟΡΙΟ», επί της οδού Κυριαζή αριθμ. 34 στην Κηφισιά, στο όνομα «ΠΕΤΣΙΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ». Εγκρίθηκε.

5.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΠΙΤΣΑΡΙΑ», που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη   αριθμ. 32  στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας  “FOOD PLUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ» με διακριτικό τίτλο «PIZZA HUT». Εγκρίθηκε.

6.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ -ΚΑΦΕ», που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη αριθμ. 37 και Δηληγιάννη, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας  Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ «ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ». Ανεβλήθη (λόγω μη πληρότητας του φακέλου).

7.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», που βρίσκεται στην οδό Λεβίδου αριθμ. 10, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας  «Κ. ΜΠΕΛΛΟΣ – Α. ΣΤΑΝΤΖΟΣ Ο.Ε» με διακριτικό τίτλο «ΑΜΟΣ». Ανεβλήθη (λόγω μη πληρότητας του φακέλου).

8.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», που βρίσκεται στην οδό Παναγίτσας αριθμ. 3, στο όνομα της εταιρείας  «ΟΙΩΝΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» με διακριτικό τίτλο «IL SALUMAIO». Ανεβλήθη (λόγω μη πληρότητας του φακέλου).

9.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟ χωρίς παρασκευαστήριο», που βρίσκεται στην οδό Κυριαζή αριθμ. 36, στο όνομα της εταιρείας  «ΑΗΣ ΣΚΟΥΠ Α.Ε. Δραστηριοτήτων Επισιτισμού και Χώρων Μαζικής Εστίασης, με εκπρόσωπο τον κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟ και με διακριτικό τίτλο «HAGEN DAAZ». Ανεβλήθη (λόγω μη πληρότητας του φακέλου).

10.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ χωρίς παρασκευαστήριο», που βρίσκεται στην οδό Διομήδους Κυριακού αριθμ. 15, στο όνομα της εταιρείας  «Ε. ΓΑΛΛΗ –Χ. ΛΕΜΟΝΗΣ». Ανεβλήθη (λόγω μη πληρότητας του φακέλου).

11.Λήψη απόφασης για μετονομασία της οδού «Ελευθερίας», η οποία ευρίσκεται στην περιοχή ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ, σε οδό «Διονυσίου Βαρελά». Ανεβλήθη.

12.Λήψη απόφασης επί αιτήματος για εκ περιτροπής απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Σωκράτους στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

13.Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Πεσματζόγλου στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

14.Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της οδού Τατοΐου και στη συμβολή της με την οδό Δάφνης στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

15.Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση  ηχοπετασμάτων στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στην περιοχή Αδαμών αλλά και του Δήμου Κηφισιάς γενικότερα. Εγκρίθηκε.

16.Λήψη απόφασης για την αποξήλωση των μη νομίμως τοποθετημένων εγκάρσιων μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια). Εγκρίθηκε.

17.Λήψη απόφασης για την απομάκρυνση εμποδίων από τις οδούς Πίνδου, Μενάνδρου και Ευβοίας καθώς και από την οδό Ευκλείδου 5 στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

18.Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάσης – στάθμευσης οχημάτων σε τμήμα της οδού Ομήρου στην Κηφισιά. Απερρίφθη.

19.Λήψη απόφασης για την οριοθέτηση εισόδου χώρου στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λεωφ. Κηφισίας 313, στην Κηφισιά. Απερρίφθη.

20.Κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Δήμητρος, στην Κηφισιά. Απερρίφθη.

21.Λήψη απόφασης για την διαγράμμιση οδοστρώματος για απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Ομήρου αριθμ. 6, στην Κηφισιά. Απερρίφθη.

22.Λήψη απόφασης για την διαγράμμιση οδοστρώματος για απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Βασ. Αλεξάνδρου αριθμ. 23, στην Κηφισιά. Απερρίφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου