Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της τακτικής Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Πέμπτη 05/11/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντες «7» Κοινοτικούς Συμβούλους, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου με την λήψη αποφάσεων επί «10» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 15 ημερομηνίας 31/10/2012. Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κορογιαννάκη και η επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φως» κ. Συνοδινού.

Τα θέματα προ ημερησίας διατάξεως που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν (1) η κατασκευή της Δεξαμενής στην Πολιτεία (2) η μονοδρόμηση της οδού Παλλήνης στην Κάτω Κηφισιά (3) οι γκρεμισμένες μπάρες στη οδό Τατοΐου και Τσαλδάρη (4) τα κλαριά που είναι αφημένα στους δρόμους μετά το κλάδεμα (5) ο κυκλοφοριακός φόρτος στην περιοχή Αλωνίων και (6) η φύλαξη του κοιμητηρίου μετά τους πρόσφατους βανδαλισμούς.

Σχετικά με το (1) θέμα, η Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας σημείωσε ότι στις 10/02/2010 το αίτημα είχε απορριφθεί  από το Δημοτικό Συμβούλιο και ανέφερε ότι έχει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση!  

Συγκεκριμένα για το θέμα (6) ο κ. Παπαδάκης, ως αρμόδιος για το Κοιμητήριο,  ανέφερε ότι μεγάλες ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κοιμητήριο Κηφισιάς. Οι βέβηλοι αφού έσπασαν το λουκέτο και την αλυσίδα της εισόδου του κοιμητηρίου που βρίσκεται στην οδό Σπαθάρη, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν από τάφους μπρούτζινα και μεταλλικά αντικείμενα όπως ανθοδοχεία, καντήλια, χειρολαβές. Άρπαξαν ακόμη και ένα μεταλλικό αγαλματίδιο.

Την κλοπή αντελήφθησαν το πρωί οι υπάλληλοι του Κοιμητηρίου και ενημέρωσαν τον δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο  Χιωτάκη και την αστυνομία.

«Το φαινόμενο ξεκίνησε με τις κλοπές των μεταλλικών σχαρών των φρεατίων. Συνεχίστηκε με τις κλοπές καλωδίων και μετασχηματιστών της ΔΕΗ, αλλά ότι θα φτάνανε στο σημείο να λεηλατήσουν και τα κοιμητήρια, αυτό δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ανάλογες κλοπές με ενημέρωσαν έχουν σημειωθεί σε αρκετά κοιμητήρια της Αττικής» ανέφερε ο δήμαρχος Κηφισιάς μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν.

Ο κ. Παπαδάκης, κλείνοντας το θέμα, ενημέρωσε το Σώμα ότι υπέβαλλε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, μήνυση κατά αγνώστων.

Η κ. Αλιπράντη επεσήμανε ότι το νερό της Πολιτείας περιέχει πολλά άλατα και ότι οι κάτοικοι της περιοχής κάθε χρόνο πληρώνουν μεγάλο χαράτσι στο λογαριασμό του νερού για την αποχέτευση.   

Η κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή των Αλωνίων με την κυκλοφοριακή φόρτιση και με ανοιχτές αμπολές, που γίνονται αιτία ατυχημάτων!

Η κ. Βλάχου δήλωσε ότι υπάρχει Δημοτική Αστυνομία στη Νέα Κηφισιά που δίνει συνεχώς κλήσεις σε όσους σταθμεύουν στη οδό Ιλισσίων και αναφέρθηκε στη μονοδρόμηση της οδού Παλλήνης.

Ο κ. Τσιλιγκίρης καυτηρίασε τις γεμισμένες μπάρες των οδών Τατοΐου και Τσαλδάρη και τα μπάζα που υπάρχουν στο χώρο και δημιουργούν πρόβλημα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Η κ. Κουλουριώτη αναφέρθηκε στα αυτοκίνητα που παρκάρουν στα πεζοδρόμια της Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος η κ. Στεφανίδου (1) αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τον φωτισμό στην περιοχή Αλωνίων και ΚΑΤ (2) επανέλαβε / αναφέρθηκε στην αποκομιδή των κλαδιών από τους δρόμους και (3) αναφέρθηκε στην φύλαξη του κοιμητηρίου.

Για τα κάτωθι «6» από τα  «10» τακτικά  θέματα,  που παρουσιάστηκαν στο Σώμα από τον κ. Παπαδάκη, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις!..... χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες.

1.Άσκηση αρμοδιοτήτων Προέδρων και συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

2.Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ-ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ», επί της οδού Χαρ. Τρικούπη αριθμ. 147 στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3.Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΦΕ» επί της οδού Λεωφ. Κηφισίας 363, στο όνομα της εταιρείας FRESH SWEET SHOPS AE. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4.Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ», επί της οδού Αθανασίου Διάκου αριθμ. 42 και Γεωργίου Νικολάου στην Κηφισιά, στο όνομα «ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ». Αναβλήθηκε.

5.Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ», επί της οδού Ελαιών αριθμ. 36 στην Κηφισιά, στο όνομα «ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΚΑΦΕ», που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη   αριθμ. 37 και Δηληγιάννη, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας  Ν.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε. «ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ». Αναβλήθηκε.

7.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ», που βρίσκεται στην οδό Παναγίτσας αριθμ. 3, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας  «ΟΙΩΝΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ με διακριτικό τίτλο IL SALUMAIO». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», που βρίσκεται στην οδό Λεβίδου αριθμ. 10, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας  «Κ.ΜΠΕΛΛΟΣ - Α.ΣΤΑΝΤΖΟΣ Ο.Ε με διακριτικό τίτλο AMOS». Αναβλήθηκε.

9.Χορήγηση Άδειας Χρήσης Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», που βρίσκεται στην Πλ. Κων/νου Καραμανλή, στην Πολιτεία, στο όνομα της εταιρείας  «ΑΦΟΙ ΜΠΟΥΡΔΑΚΗ Ε.Π.Ε με διακριτικό τίτλο BEST FRIENDS». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.Χορήγηση Προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πρατήριο Ελαίου - Κρασιού», επί της οδού Ευρώτα 27  Κηφισού , στην και Κηφισιά , στο όνομα της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ». Αναβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου