Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πού και πόσο πάει ο τόνος των «κλαδευμάτων» καυσόξυλων;;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ  

Τα ερωτήματα  δεν τίθεται έτσι, αβασάνιστα. Τίθενται πάντα στο πνεύμα της προστασίας των θεσμών και της ανιδιοτελούς συμβολής στο κοινωνικό σύνολο. Και πάντα στη βάση αδιάψευστων γεγονότων.
Μάντρα καυσόξυλων.

Η κ. Μουστάκη Κ., δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πόλη Φως», έγραφε στις 27/01/2012 σε τοπική εφημερίδα «Νέα Ερυθραία» κάτω από τον τίτλο «Ένας ακήρυχτος πόλεμος»:
«Πήρα τη συνήθη και σχεδόν μοναδική διαδρομή, την Γεωργίου Παπανδρέου. Στο ύψος της Αλεξάνδρου Παπάγου, ο δρόμος ήταν κλειστός, από ένα μεγάλο γερανοφόρο αυτοκίνητο του Δήμου, πλαισιωμένο με κάποιους εργάτες με ηλεκτρικά πριόνια, τους οποίους καθοδηγούσαν και επέβλεπαν οι δύο υπεύθυνοι, για το πράσινο, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς. 
Πήγα κοντά και σταμάτησα. Τους ρώτησα τι κάνουν και γιατί κόβουν τους ευκαλύπτους. Τους παρακάλεσα μάλιστα να σταματήσουν, αλλά μάταια! Μου είπαν μάλιστα, ο ένας εξ αυτών: «Να δεις που θα κόψω και τους ευκαλύπτους στου Μαγγανά».  
Διαμαρτυρήθηκα, ρώτησα ποιος τους έδωσε την άδεια να τα «κλαδέψουν» τόσο βαθιά, πάντως όχι το Δημοτικό Συμβούλιο. Μου απήντησαν: «Οι γεωπόνοι του Δήμου»! Εξακολούθησα να διαμαρτύρομαι, εις μάτην όμως. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!». 
Σίγουρα η κ. Μουστάκη Κ. θα έχει να αφηγηθεί και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αφού κάνει λόγο για έναν  «ακήρυχτο πόλεμο».

Ακόμη, στο δημοτικό συμβούλιο της 24/10/2012 η κ. Συνοδινού Αγγελική κατήγγειλε το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια λειτουργίας της διοίκησης του δήμου ΔΕΝ λειτουργούν οι επιτροπές, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Επιτροπή Νεκροταφείου και την Επιτροπή Πρασίνου.

Και επιπλέον,  στις 04/11/12 η ηλεκτρονική εφημερίδα
Kifisia Press κάτω από τον τίτλο «Αδιάκριτη αποψίλωση δέντρων στο κέντρο της Κηφισιάς» αναφέρεται ότι....

«Το Σάββατο 03/11/2012, γύρω στο μεσημέρι τα μεγάλα και ωραία δέντρα στο παραδοσιακό κήπο πρασίνου επί της γωνίας των οδών Κυριαζή και Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Κηφισιάς, υπέστησαν γενική αποψίλωση από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου!»

Έως εδώ πάμε καλά. Στη συνέχεια όμως διαβάζουμε!

«Κατά την  αποψίλωση η οποία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, έγινε διαχωρισμός  των κομμένων (1) πρασίνων απορριμμάτων και (2) κορμών και μεγάλων ξυλώδη μερών  των εν λόγω δέντρων!
Τα πράσινα απορρίμματα αφέθηκαν στοιβαγμένα πλάι στα πεζοδρόμια επί των οδών Κυριαζή και Αγίου Δημητρίου δημιουργώντας μια απαράδεκτη ρύπανση του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο κέντρο της Κηφισιάς!

Αντίθετα τα μεγάλα ξυλώδη μέρη και οι κορμοί απομακρύνθηκαν τάχιστα  αφού κόπηκαν σε τεμάχια και φορτώθηκαν  σε «ιδιωτικό» φορτηγό το οποίο τα πήρε και έφυγε.....προς άγνωστο κατεύθυνση!!»

Παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τη διοίκηση του δήμου μας και διαβάζοντας τα παραπάνω, ως δημότης σάς ερωτώ κ. Δήμαρχε: Γιατί δεν λειτουργούν οι επιτροπές του δήμου μας επί δύο συναπτά έτη;

Καλοπροαίρετα και για να  σας προστατέψω από τις κακές γλώσσες  κ. Σιδέρη σας ερωτώ: Που διατίθενται  όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά  «τα μεγάλα ξυλώδη μέρη και οι κορμοί των δένδρων»;  Καταλήγουν στη χωματερή ή τα πουλάει ο δήμος σε μάντρα ξύλων για να έχει ένα παραπάνω έσοδο; 'Η μήπως τα ιδιοποιούνται οι ημέτεροι και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία σας, όπως ψιθυρίζεται;

Θέλοντας με τη σειρά μου να συμβάλω στο κοινωνικό έργο του Δήμου μας,  κάνω την πρόταση να διατίθενται - μέρες που είναι - στους συμπολίτες μας με οικονομικοκοινωνικά  προβλήματα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
Έχετε αντίρρηση;

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Καρατζιομπάνη,

    Στην ανάρτηση ημερομηνίας 17/11/2012 της εφημερίδας Kifisia Press είχατε αναφερθεί στο πώς διαχειρίζεται ο Δήμος Κηφισιάς τα ξύλα που κατά καιρούς κόβει (ξερά ή κλαδέματα χλωρών δένδρων).

    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όλα τα ξύλα μεταφέρονται στο χώρο του φυτωρίου του
    Δήμου, αποθηκεύονται σε χώρο φυλαγμένο και χρησιμοποιούνται τους χειμερινούς μήνες για τη θέρμανση του θερμοκηπίου με σόμπες ξύλων (τις ώρες λειτουργίας από 07.00 έως 15.00) και μετά τις ώρες εργασίας, ο χώρος θερμαίνεται με καλοριφέρ (από τις 15.00 έως τις 7.00 το πρωί). Συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα και δε νομιμοποιείται ο Δήμος να πουλάει ξύλα.

    Έχοντας όμως ευαισθησία σε ορισμένες περιπτώσεις δίνει ξύλα σε οικονομικά αδύνατους ή με πρόβλημα υγείας δημότες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Αυτό γίνεται και σε ορισμένους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν οικονομικό πρόβλημα.

    Επειδή γνωρίζω ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και δεν μπορείτε να επισκέπτεστε τα
    φυτώρια του Δήμου, σας επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό για να διαπιστώσετε τα αναγραφόμενα.

    Με εκτίμηση,
    Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος
    Πρασίνου και Κηποτεχνίας
    Ευάγγελος Σιδέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή