Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό και δυνατό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 07/11/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με......

- Επικύρωση πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 19/09/2012

- Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

- Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως

- την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (25) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.18 ημερομηνίας 02/11/2012.

Η κ. Κορογιαννάκη ανέγνωσε το γραπτό αίτημα των επικεφαλείς των  παρατάξεων «Πόλη Φως» και «Λαϊκή Συσπειρώση» κ.κ. Α. Συνοδινού και Ν. Σφαντός που ζητούσαν την αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. ημέρα γενικής απεργίας και την ώρα που δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν έξω από την Βουλή ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το μνημόνιο 3!

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία και όπως τόνισε ο κ Χιωτάκης «από τα μέτρα θίγεται περισσότερο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για αυτό πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ένα διαρκές Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς αντιπολίτευση και πολύ δύσκολα να αναλαμβάνει τις ευθύνες του Δήμου αυτές τις κρίσιμες ώρες»!

Η κ Συνοδινού και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξης «Πόλη Φως» είπαν πως «θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε αλλά παρά την άποψη μας παραμένουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα των πολιτών»!

Ειδικότερα ο κ. Σκορδίλης τόνισε ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον συμβολισμό της κίνησης / πρότασης της παράταξης «Πόλη Φως» και εν συνεχεία υπέβαλε την ερώτηση γιατί να μην αναβληθεί  η συνεδρίαση π.χ. για ΑΥΡΙΟ;;

ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκαλεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος κ Κορογιαννάκη είχε ορίσει την συνεδρίαση για την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, την «καυτή» μέρα ψήφισης των μέτρων στην Βουλή και κορύφωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ και άλλων!

Το γεγονός, μάλιστα ότι η ημερήσια διάταξης έφτασε στα γραφεία των τοπικών ΜΜΕ την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και όχι την προηγούμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 όπως είθισται, ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να θεωρήσουμε την κίνηση αυτή ως «συνειδητή» και ως «πολιτική τοποθέτηση» της Δημοτικής Αρχής κατά των απεργιών και υπέρ των κυβερνητικών μέτρων στο πλαίσιο του μνημονίου και της τρόικας!!    

Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα ότι η κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σοβαρή και φθίνουσα με την......

- μείωση των πόρων 15 - 20% πιο κάτω από των προ-υπολογισμένων
- μείωση προσωπικού
- απαγόρευση προσλήψεων
- ΣΑΤΑ ανύπαρκτη
-     - ΕΣΠΑ να προχωρά πολύ σιγά
-     - ζήτηση πόρων από τους δημότες
-     - παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων στο Δ.Σ. αμισθί
-     - μη υποχρεωτική παρουσία των Αιρετών, αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ παρόντες
-     - τοποθέτηση Ελεγκτή σε περίπτωση που δεν τηρείται ο προϋπολογισμός του Δήμου
- αύξηση των δημοτικών τελών
-     - εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων εναντίον των οφειλετών του Δήμου

Σε αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται, συνέχισε ο κ. Χιωτάκης, θα πρέπει να προσαρμοστεί  ο προϋπολογισμός! Επίσης θα υπάρξει «επιτροπή» που θα επιτηρεί / δεσμεύει την εφαρμογή του προϋπολογισμού.

Απαιτείτε συναίνεση για το καλό της πόλης μας η οποία εξακολουθεί να είναι ένας άλλος «πλανήτης»!! Ζητώ από όλους σας....την βοήθειά σας και την κατανόησή σας!

Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως ξεκίνησε τελικά στις 08.00μμ.

Ο κ. Βάρσος, υποστηρίζοντας τους 345 κατοίκους της Κηφισιάς που στο κείμενο που υπέγραψαν ζητούσαν την άμεση αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ξαναμελετηθεί ο σχεδιασμός των μονοδρομήσεων!

Η κ. Συνοδινού παρατήρησε ότι (1) η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι σημαντική και θα πρέπει να συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα μαζί με την Αντιπολίτευση! (2) δεν έχουν εφαρμοστεί οι Λαϊκές Συνελεύσεις (3) η Βίλα «Κουτούπη» πρέπει να αξιοποιηθεί (4) το κέντρο Belle Len στην Πολιτεία, περιοχή αμιγούς κατοικίας,  αναμένεται να γίνει Mercedes!!

Παρεμπιπτόντως,  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ότι η Βίλα «Κουτούπη», που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από τον κ. Χιωτάκη  για να κάνει δεξιώσεις!!

Η κ. Κοσμά σχολίασε ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό! Θα μπορούμε να το δεχθούμε;; Αναφορικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόνισε, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι όροι του παιχνιδιού!....και συνέχισε ζητώντας να βρεθούν τρόποι ελάφρυνσης του κυκλοφοριακού το συντομότερο δυνατόν.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος πήρε τον λόγο και είπε ότι οι «850» υπογραφές πολιτών που μαζεύτηκαν το καλοκαίρι του 2012 υπέρ των μονοδρομήσεων, τις παρέδωσε στο Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο!!

ΣΥΜΦΩΝΑ με την Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβάθμισης Ανατολικής Νέας Ερυθραίας, οι εν λόγω «850» υπογραφές ΔΕΝ έχουν καμία αξία.....διότι προέρχονται από (1) κατοίκους που διαμένουν στην οδό Παπανδρέου, Φλέμινγκ και Κοραή....και (2) περαστικούς από την οδό Παπανδρέου που δεν είναι καν δημότες Κηφισιάς!! 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Αντιδήμαρχε κ. Κύρλο, κάνατε μια πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά....και εις ανώτερα!!

Η κ. Μουστάκη ζήτησε να γίνει τροποποίηση του Διατάγματος για την «χρήση γης» το συντομότερο δυνατόν για να απλοποίηση των διαδικασιών. 

Πάγο έβαλε ο κ. Χιωτάκης στους αντιρρησίες δημοτικούς συμβούλους, κυρίως της παράταξής του, που στο προηγούμενο συμβούλιο είχαν ζητήσει να συζητηθεί το φλέγον θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στα σύνορα της Κηφισιάς με τη Νέα Ερυθραία στο επόμενο Δ.Σ.

Άλλωστε, είπε ο κ. Χιωτάκης εδώ δεν είναι πρώην Σοβιετική Ένωση να μην υπάρχουν αντιρρήσεις στις αποφάσεις, απλά όλα γίνονται δημοκρατικά!

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι θα μετρηθούν οι διελεύσεις από τον μελετητή, θα συζητηθούν στα Τοπικά Συμβούλια, θα αποφασίσει η Επιτροπή Κυκλοφοριακού ύστερα από δημόσια διαβούλευση και θα αποφασιστεί εκ νέου η αλλαγή ή όχι στη σήμανση. ΟΨΟΜΕΘΑ εις Φιλίππους!!

Σφραγίστηκε κατάστημα στην παλιά Πλάκα της Κηφισιάς από τη Δημοτική Αρχή, ύστερα από τρεις μηνύσεις από τους περιοίκους που δεν μπορούσαν να ησυχάσουν από τη δυνατή μουσική αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα πήρε ανάκληση σφράγισης από το Πρωτοδικείο και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Το κατάστημα SATO στην Αγ. Θεοδώρων, όπως είπε ο κ. Χιωτάκης, αν και πήρε αναστολή για να λειτουργήσει χωρίς μουσική, αυτή τη στιγμή ξαναβάζει μουσική στη διαπασών.

Η «δικαιοσύνη» μπορεί να λένε ότι είναι τυφλή αλλά εμείς μάλλον κουφή διαπιστώνουμε ότι είναι και εκτός από τις διαμαρτυρίες του κόσμου, δεν ακούει ούτε τις υψηλές νότες της μουσικής!!

Έκτακτα Θέματα

1.Λήψη απόφασης επί αιτήματος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ», για την παραχώρηση του Άλσους Κηφισιάς κατά την εορταστική περίοδο για λειτουργία παγοδρομίου. Εγκρίθηκε.

2.Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών, ως η συνημμένη κατάσταση  και επί της εκκίνησης της διαδικασίας αναθέσεων σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

Τακτικά θέματα

Στη συνέχεια ακολούθησαν λήψεις αποφάσεων για τα «24» από τα «25» τακτικά θέματα:

1.Επί επιβολής και αναπροσαρμογής συντελεστών τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων (σχετ. η υπ’ αριθμ. 579/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής). Εγκρίθηκε.

2.Επί επιβολής και αναπροσαρμογής συντελεστών τελών  δικαιωμάτων κοιμητηρίων (σχετ. η υπ’ αριθμ. 579/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής). Εγκρίθηκε.

3.Επί επιβολής και αναπροσαρμογής συντελεστών τελών διαφήμισης (σχετ. η υπ’ αριθμ. 579/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής). Εγκρίθηκε.

4.Επιβολή του ενιαίου τέλους καθαριότητας και φωτισμού, ως και καθορισμού συντελεστή αυτού ανά κατηγορία υπόχρεων (κατοικίες – επαγγελματικοί χώροι, κλπ), ως και επιβολή φόρου ηλεκτροδοτημένων χώρων   και καθορισμός συντελεστή αυτού (σχετ. η υπ’ αριθμ. 594/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής). Εγκρίθηκε.

5.Μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη (παρ. 3 άρθρ. 202 Ν. 3463/2006 και παρ. 3 άρθρ. 84 Ν. 3852/2010. Εγκρίθηκε.

6.Διαγραφή χρεών από χρηματικούς καταλόγους (άρθρ. 174 Ν. 3463/2006). Εγκρίθηκε.

7.Διαγραφή εν μέρει χρέους από οριστικό βεβαιωτικό κατάλογο και επαναβεβαίωση σε άλλο χρεώστη (παρ. 1 δ άρθρ. 174 Ν. 3463/2006). Εγκρίθηκε.

8.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 85/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την παραλαβή του Master plan για το έργο «Αξιοποίηση του Ακινήτου ΑΛΑΣΚΑ».


Σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου κ. Χιωτάκη που έγινε αποδεκτή, συστήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή αποτελούμενη από επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους τους κ.κ. Ν. Παναγιώτου, Μ. Κουρμαδιά, Αν. Βάρδα, Β. Βάρσο, Κ. Μουστάκη και Β. Σπηλιωτοπούλου, η οποία θα αναλάβει να φέρει την τελική πρόταση για τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου, εντός δύο μηνών, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μία πρόταση, όπως ανέφερε ο κ. Χιωτάκης, που μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα σενάρια όπως π.χ. την ενοικίαση ή εκμετάλλευση του ακινήτου  «Αλάσκα» από τον ίδιο τον Δήμο, μέχρι και την πώληση του....αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα!

Την μέθοδο σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτη επενδυτή, μέσω ΣΔΙΤ, για την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου «Αλάσκα» στο Κεφαλάρι (το οποίο παραμένει σε ερειπώδη κατάσταση από το 2003!!) και την λειτουργία του ως αναψυκτηρίου – εστιατορίου προκρίνει η Δημοτική Αρχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παραλαβή του master plan του έργου από την ανάδοχο εταιρεία Re De Plan Α.Ε. στην οποία είχε ανατεθεί από το 2009!!....διότι η κ. Κ. Μουστάκη και ο κ. Γ. Τσούλος την καταψήφισαν.

9.Κατακύρωση συμβάσεως ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Εγκρίθηκε.

10.Οικονομική ενίσχυση Σχολικής Επιτροπής Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης από το ΦΗΧ ποσού 3.321,00€ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών. Εγκρίθηκε.

11.Οικονομική ενίσχυση Σχολικής Επιτροπής Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης από το ΦΗΧ ποσού 1.845,00€ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών. Εγκρίθηκε.

12.Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης ποσού 31.672,42€ για κάλυψη επισκευαστικών δαπανών (ΣΑΤΑ β΄δόση 2011). Εγκρίθηκε.

13.Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών, ως η συνημμένη κατάσταση  και επί της εκκίνησης της διαδικασίας αναθέσεων σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

14.Αντικατάσταση μελών Σχολικής Επιτροπής Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης: (1) εκπροσώπων μαθητικής κοινότητας (2) εκπροσώπων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Εγκρίθηκε.

15.Καθορισμός τιμής μονάδος προσκυρούμενου τμήματος στο Ο.Τ. 69. Εγκρίθηκε.

16.Έγκριση χρήσεως καταστήματος (εστιατόριο - αναψυκτήριο - καφετέρια), επί της οδού Φραγκοπούλου 30, Κάτω Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

17.Έγκριση χρήσεως καταστήματος (ζαχαροπλαστείο με παρασκευαστήριο και τραπεζοκαθίσματα), επί της οδού Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

18.Έγκριση χρήσεως καταστήματος (εστιατόριο - ψητοπωλείο), επί της οδού Σολωμού 4 Ο.Τ. 83Δ, Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

19.Έγκριση χρήσεως «εμπορικού καταστήματος - παροχής προσωπικών υπηρεσιών (κομμωτήριο - αισθητικής άκρων)», επί της οδού Κολοκοτρώνη 10 στο Ο.Τ. 75, Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

20.Έγκριση χρήσεως εμπορικό κατάστημα, πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής (παγωτά-ζαχαρώδη κ.λ.π.), επί των οδών Μιλτιάδου και Δροσίνη 16, στο Ο.Τ. 39, Κηφισιά. Αναβλήθηκε.

21.Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «Ανάπλαση και ενίσχυση πρασίνου ελευθέρων χώρων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στις περιοχές Αλωνίων και Κάτω Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

22.Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή ειδικής θεμελίωσης προκατασκευασμένου κτιρίου στην Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

23.Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου: «Καθαρισμός φρεατίων αγωγών ομβρίων 2011». Εγκρίθηκε.

24.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Επισκευή Βίλας Μπότση». Εγκρίθηκε.

25.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανακαίνιση Βίλας Μπότση». Εγκρίθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου