Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συνέδριο Ειρήνης στους Δελφούς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών το Forum Ειρήνης της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, με θέμα «Ηθικές αξίες - Προϋπόθεση Ειρήνης», υπό την αιγίδα της Διοικητού Κατερίνας Κοτσαλή Παπαδημητρίου. Διοργανωτής,  ο Ροταριανός Όμιλος Κηφισιά - Πολιτεία υπό την Πρόεδρό του Αλέκα Χαζάπη.


Ήταν μια σύναξη 280 ροταριανών, ροταρακτόρων και φίλων του Ρόταρυ από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, όπου και καταδείχθηκε ότι το όραμα για έναν ειρηνικό κόσμο, μπορεί, μέσα από τις αρχές και τα ιδεώδη της μεγάλης παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης του Ρόταρυ, να γίνει πραγματικότητα.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, απόγευμα, έγινε  η τελετή της αφής της Φλόγας της Ειρήνης, και  η είσοδος της σημαίας της χώρας μας και του λαβάρου του Ρόταρυ στον χώρο της εκδήλωσης, με ανάκρουση του εθνικού ύμνου και του ύμνου του Ρόταρυ.  

Απαγγέλθηκαν στη συνέχεια από την ηθοποιό Μαρλέν Σαΐτη χορικά της «Ελένης» του Ευριπίδη με υπόκρουση μουσικής σύνθεσης του Ευάγγελου Πιτσιλαδή και προβλήθηκε βιντεοταινία με θέμα την Ειρήνη. Συνέχεια έδωσε η «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου, με απαγγελία από τη Μαρλέν Σαΐτη και τραγούδι από τη ροταριανή Κλεοπάτρα Μαλάμου, για να κλείσει με μουσικό πρόγραμμα η βραδιά, με ερμηνεύτρια την Κλεοπάτρα Μαλάμου και με συμμετοχή επίσης του Ευάγγελου Πιτσιλαδή.  

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν έγκριτους ομιλητές σε εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέματα, τα οποία κάλυψαν πολλές πτυχές  της μεγάλης υπόθεσης της Ειρήνης.

Με τη σειρά που αναφέρονταν στο πρόγραμμα, μίλησαν οι Μαρία Μαρούλη - Ζηλεμένου Πρόεδρος του Ρ.Ο. Αθήνα - Λυκαβηττός, Γιώργος Αποστολάκος π. Διοικητής, Branko Lazarevic Αναπληρωτής Επικεφαλής Αποστολής στην Πρεσβεία της Σερβίας, Γρηγόρης Τσάλτας Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Σοφία Βούλτεψη Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, Kalcho Hinov Περιφερειακός Συντονιστής Ροταριανού Ιδρύματος Ζώνης 20 Β και Ayoub Mahmoud Ayoub Συντονιστής Δημόσιας Εικόνας του Ρόταρυ, Ζώνης 20 Β.

Προβλήθηκε βιντεοταινία με θέμα την συμβολή του Ρόταρυ στην επικράτηση της ειρήνης παραγωγής Βούλης Δημοπούλου. Άκρως ενδιαφέρουσα υπήρξε η συζήτηση που διεξήχθη υπό την προεδρεία του π. Διοικητή της 2470 Περιφέρειας Μιχάλη Βαρότσου.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την έγκριση και αποστολή από μέρους της ολομέλειας του Forum ψηφισμάτων, με αναφορά στη διεθνή κατανόηση και την Ειρήνη, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου