Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μια μαγευτική Κηφισιώτικη βραδιά Ηχοχρωμάτων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πλημμύρισε το Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου Κηφισιάς από ένα πολύβουο νεανικό και λιγότερο «νεανικό» ακροατήριο στο Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς  με ποικιλόμορφες μουσικές από όλο τον κόσμο, για πάνω από πέντε ώρες!

Σε ένα ιδανικό φυσικό Κηφισιώτικο χώρο, γιατί όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, «η Κηφισιά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον της Αττικής και τον πολιτισμό.

C:Real live στο Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς.

Η τέχνη δυναμώνει σε εποχές κρίσης και εμείς στην Κηφισιά έχουμε την τέχνη και τον πολιτισμό ως «φάρμακο-αντίδοτο» στην απανθρωπιά και στην απομόνωση»!
 
Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ  «Δημήτριος Βικέλας» Μανώλης Κουρμαδιάς με την έναρξη του Φεστιβάλ δεσμεύτηκε στον χαιρετισμό του για όλο και πιο καλές και ουσιαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις!   

Και όπως υπογράμμισε ο εμπνευστής, διοργανωτής και υπεύθυνος Σταύρος Ζαπάντης, μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς: «Στην Κηφισιά, αγαπάμε να επικοινωνούμε, να βρισκόμαστε και να ακούμε καλή μουσική».
Στο Φεστιβάλ είδαμε ακόμα την αντιπρόεδρο του «Δημήτριος Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου, την Αγγελική Βαλασοπούλου, τον Λεωνίδα Ψυχόπαιδα, τον Κώστα Αναστασίου, τον Νίκο Αναγνωστάτο, τον Γιώργο Θωμάκο και πολλούς άλλους.

Περικλής Πέτρου, η τραγουδίστρια των C:Real Ντορέττα Παναγοπούλου, ο Σταύρος Ζαπάντης, η Νάνσυ Σφαντού και η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με κάτι καινούργιο που περιείχαν τα φετινά Ηχοχρώματα. Οι οργανωτές αποφάσισαν ότι βήμα σε αυτό το φεστιβάλ πρέπει να έχουνε και οι νέοι καλλιτέχνες.

Έτσι επισκέφτηκαν όλα τα σχολεία της πόλης μας (Γυμνάσια και Λύκεια) και έκαναν εκδήλωση ενδιαφέροντος προς όλους τους νεαρούς καλλιτέχνες που θα θέλανε να παρουσιάσουν τις μουσικές τους. Έτσι στο ξεκίνημα της βραδιάς βρέθηκε ένα μαθητικό συγκρότημα-έκπληξη από την Πόλη μας, οι Black Force που κινήθηκαν σε ρυθμούς Ροκ.

Ακολούθησε ένα πολύ καλό σύνολο από 8 κιθάρες που μας ταξίδεψε στις μελωδίες και τους ρυθμούς της κλασικής Ισπανικής μουσικής, μετά ήταν η σειρά των Dimitris Kiklis jukebox dreams, στη συνέχεια εμφανίστηκαν Οι Άσσοι του Loui Salvator και  τη βραδιά έκλεισαν εντυπωσιακά οι C: Real.
 
Και όλα αυτά με τη συνοδεία εικόνων. Εικόνες και video από τον video jokey Manoz. Τους Μουσικούς παρουσίασαν τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς.

Η επιτροπή αυτή επιλέχτηκε και ψηφίστηκε από το Συμβούλιο του Δήμου και απαρτίζεται από την Κική Αυγουστάτου, τον Περικλή Πέτρου, την Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, τη Νάνσυ Σφαντού και τον εμπνευστή και διοργανωτή Σταύρο Ζαπάντη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου