Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 03/10/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


 Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με....

-  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την λήψη αποφάσεων επί (26) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.16 ημερομηνίας 29/09/2012.

O κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα ότι κατάθεσε επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας αποσαφηνίσεις σχετικά με το θολό τοπίο των διατάξεων που περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα για το Παραδοσιακό Κέντρο Κηφισιάς!

Αφορμή ήταν η ακύρωση έξη πρόσφατων αποφάσεων του Δ.Σ. από δικαστήρια, μετά από ισάριθμες προσφυγές κατοίκων, που αφορούσαν έγκριση χρήσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος! Κατά συνέπεια τα τακτικά θέματα υπ΄ αριθμό 20, 22, 24 και 25 αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου ένα μήνα, οπότε θέματα αιτήσεων χορήγησης άδειας χρήσης παγώνουν μέχρι νεωτέρας!

Στην συνέχεια ανακοίνωσε στο Σώμα ότι ο κ. Κώστας Δενδρινός, ο οποίος αφιέρωσε 16 χρόνια έντονης δράσης ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισίας, απεβίωσε και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την επομένη  στο Κοιμητήριο Κηφισιάς και ζήτησε να τιμηθεί ο εκλιπών με ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθως πήραν τον λόγο διάφοροι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι τόνισαν ότι ο αποθανών χάραξε έντονα την εξελικτική πορεία της πόλης και εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Την λειτουργία απογευματινών κοινωνικών φροντιστηρίων ανακοίνωσε εν συνεχεία ο κ Δήμαρχος, λέγοντας ότι τα φροντιστήρια θα στελεχώνουν εθελοντές καθηγητές τα οποία θα λειτουργήσουν αρχικά στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς, στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας και στο 30 Γυμνάσιο Κηφισιάς. Θα αφορούν μαθητές απόρους και οικονομικά ασθενέστερους!

Μετά την ενημέρωση του κ. Δήμάρχου ακολούθησε γενική συζήτηση η οποία έληξε γύρω στις 07.50μμ. 

Ο κ. Βάρσος πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στο άρθρο του Τύπου Κηφισίας με τίτλο «Η περίπτωση του....Βασίλη Βάρσου» ημερομηνίας 28/09/2012 το περιεχόμενο του οποίου σχολίασε γλαφυρότατα:

Μόνο γκέι δεν έγραψε ότι είμαι! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην κ. Διευθύντρια της εφημερίδας για το look της! Τελειώνοντας ο κ. Βάρσος είπε: Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας μου πάλεψα με λύκους αλλά τώρα με τρωνε οι καρακάξες!!

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ. Ξυπολυτάς ανακοίνωσε ότι έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην Καθαριότητα το οποίο θα παρουσιάσει αναλυτικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολούθως η κ. Συνοδινού πήρε τον λόγο και είπε ότι θα πρέπει το Σώμα να παράγει έργο κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του......αντί να αυτό-εγκωμιάζεται!

Η κ. Μουστάκη αμέσως μετά, πήρε θέση και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της σχετικά με το σοβαρό έργο που γίνεται για τους Παιδικούς Σταθμούς!

Ο κ. Σφαντός ακολούθως ζήτησε να διαβάσει στο Σώμα ένα ψήφισμα του ΚΚΕ! Ακολούθησε έντονη διαβούλευση και ψηφοφορία  η οποία απέρριψε  το αίτημα κατά πλειοψηφία! Τελικά αποφασίστηκε να διαβαστεί στο τέλος της συνεδρίασης!!

Τακτικά θέματα

Στη συνέχεια ακολούθησαν λήψεις αποφάσεων για τα «22» από τα «26» τακτικά θέματα:

1. Έγκριση παράτασης προθεσμίας αποπεράτωσης της κατασκευής του έργου και της έναρξης λειτουργίας του σταθμού:«Μελέτη - Κατασκευή - Χρηματοδότηση και παραχώρηση εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στη Πλατεία Πλατάνου».

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παράταση προθεσμίας αποπεράτωσης του έργου κατά 17 μήνες, λόγω ανωτέρας βίας (να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Αρχαιολογική Υπηρεσία) διότι οι κ.κ. Συνοδινού και Κανακάκης ψήφισαν κατά. Συγκεκριμένα η κ. Συνοδινού ζήτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να κάνει αναλυτική ενημέρωση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του έργου  στο Σώμα.

2. Συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 221/2012 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμπλήρωση με την προσθήκη της Ένωσης Μικρασιατών της Νέας Ερυθραίας.

3. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, 3ου ΠΚΤΜΝΕ και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου: «Επισκευές – συντηρήσεις σχολικών κτιρίων Δήμου Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

4. Έγκριση 3ης παράτασης του έργου: «Επισκευές - συντηρήσεις σχολικών κτιρίων Δήμου Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

5. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Κηφισιάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ»  για κατασκευή υδατοδεξαμενής.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες! Ήταν πολύ έντονη γιατί έπρεπε δυστυχώς να δικαιολογηθούν....τα αδικαιολόγητα!

Πως δηλαδή ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός «Πολιτεία», που αμφισβητείται έντονα από νομικούς κύκλους, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, έχει την «ικανότητα» να συνάψει προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στην Πολιτεία, σε δασική περιοχή, με τον Δήμο Κηφισιάς / Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας»;;


Ο κ. Χιωτάκης υπερπηδώντας τις έντονες αιτιάσεις  του «Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας» και κατοίκων της περιοχής για μη σύννομη απόφαση του Δήμου, υποστήριξε ουσιαστικά πως πρόκειται για έργο που πάντα ήθελε η Κηφισιά το οποίο θα ωφελήσει περίπου 5.000 κατοίκους της Πολιτείας και των πέριξ περιοχών, στην άρδευση δημοσίων πάρκων και χώρων του Δήμου καθώς επίσης και στην πυρόσβεση!!

Συμπληρώνοντας ο κ. Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος θα έχει (1) μηδενική οικονομική συμμετοχή στο κόστος της κατασκευής που υπολογίζεται να φτάσει τα 300.000,00 ευρώ! (2) ατελώς και δωρεάν το απαραίτητο νερό για την ύδρευση χώρων πρασίνου δημοτικών κτιρίων, σχολείων, αθλητικών κέντρων που βρίσκονται στην περιοχή.....σύμφωνα με την, τελευταίας στιγμής, αναθεωρημένη προγραμματική σύμβαση!! Η επιβάρυνση, συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, που θα υπάρξει προς τους δημότες σίγουρα θα είναι κατά πολύ μικρότερη από εκείνη της ΕΥΔΑΠ!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων «Πόλη Φως» και «ΑΝΑΣΑ» μαζί με τους εκπροσώπους του «Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας» και κατοίκους της περιοχής εστίασαν τα αντιπολιτευτικά τους πυρά ΟΧΙ για την ανάγκη δημιουργίας του εν λόγω έργου αλλά ΚΥΡΙΩΣ στο ότι ο εν λόγω συνεταιρισμός είναι σχεδόν....άγνωστος μιας και δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο και δεν διαθέτει την νομική υπόσταση για να συνάψει τέτοιου είδους σύμβαση δημόσιου χαρακτήρα!!

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του συμπαθέστατου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Πόλη Φως» κ. Γ. Σκορδίλη ο οποίος είπε....

«Κατά τη γνώμη μου, η απόφαση που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σε λάθος κατεύθυνση για τους εξής λόγους:

1. Ανατρέπει την πάγια θέση του Δήμου που χαρακτηριζόταν από το διεκδικητικό χαρακτήρα απέναντι σε ότι αφορά τη διαχείριση, εκμετάλλευση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ακίνητα του συνεταιρισμού.

2. Εξασθενίζει την επικρατούσα άποψη ότι οι υδάτινοι πόροι πρέπει να έχουν ιδιότητα κοινωνικού αγαθού και να διαχειρίζονται από θεσμικά όργανα της πολιτείας και όχι από μικρές συντεχνίες.

3. Μετατρέπει το Δήμο σε όχημα προώθησης έκνομων απαιτήσεων που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα ενός αποστεωμένου και παρωχημένου σχήματος συμφερόντων όπως αυτό του συνεταιρισμού των βουλευτών.

4. Με το πρόσχημα του δήθεν κοινωφελούς έργου και της δωρεάν παροχής νερού στα ακίνητα του Δήμου που βρίσκονται στην περιοχή, υπονομεύεται το φυσικό περιβάλλον  καθώς ο χώρος που προτείνεται για την κατασκευή της δεξαμενής είναι χαρακτηρισμένος ως αναδασωτέος και ανήκει μόνο κατά 8% στον συνεταιρισμό.
           
Ταυτόχρονα εξυπηρετούνται ποικιλοτρόπως τα συμφέροντα του συνεταιρισμού καθώς (1) αποφεύγεται η κατασκευή σε άλλο ακίνητο του συνεταιρισμού το οποίο παραμένει ακέραιο προς εκμετάλλευση (2) πραγματοποιεί μια επένδυση που θα του επιτρέπει να εμπορεύεται με καλύτερους όρους για την «επιχείρηση»  το πολύτιμο αγαθό στους κατοίκους, δεδομένου ότι  ούτε κατά διάνοια μπορούσε να  υποβάλει το αίτημα αν δεν εξασφάλιζε τη συμμετοχή του δήμου».

Η επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φως» κ. Αγγελική Συνοδινού τόνισε ότι δεν πρέπει να ληφθεί καμία απόφαση μέχρι να λάβει ο Δήμος την επίσημη απάντηση του Δασαρχείου Πεντέλης. 

Ο «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας», ο οποίος κατέθεσε ένα έγγραφο το οποίο ήταν πλήρως κατατοπιστικό για πρόθεση του Δήμου να υπογράψει, υποστήριξε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της σύμβασης.....επειδή πρόκειται για παράνομη πράξη! Πως είναι δυνατόν ένας Δήμος να υπογράφει ένα έγγραφο νομιμοποιώντας μια νοσηρή και αμφιλεγόμενη δασική και ιδιοκτησιακή κατάσταση;;

Επίσης έθεσε ζήτημα για το αν πρόκειται για έργο δημόσιας ωφέλειας, καθώς ο Συναιτερισμός εγγράφει στον ισολογισμό του κέρδη ύψους 200.000,00 ευρώ ετησίως!.....από την εμπορία του νερού, και άρα κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά του.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού κ. Παπαπαύλου τόνισε ότι είναι αδύνατον να διανοηθεί κανείς ΠΩΣ, στην Ελλάδα του σήμερα, ένας ιδιώτης θέλει να προσφέρει και μάλιστα με ευνοϊκότατους όρους για τον Δήμο και για τους δημότες ένα τέτοιο έργο....κάποιοι να μη θέλουν;;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως της πλειοψηφίας, μίλησαν για την ανάγκη συλλογής και φύλαξης του νερού, σε δύσκολες ειδικά περιόδους!!

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Κουρμαδιάς υπογράμμισε την αναγκαιότητα κατασκευής της δεξαμενής φέρνοντας ως παράδειγμα την αδυναμία γεμίσματος της πισίνας  του Κολυμβητηρίου της Πολιτείας τους καλοκαιρινούς μήνες.....διότι δεν έφτανε το νερό του Συνεταιρισμού!! 

Η εφημερίδα επιφυλάσσεται να επανέλθει με αναλυτικό ρεπορτάζ επί του θέματος το συντομότερο δυνατόν....

6. Λήψη απόφασης σχετικά με τη θέση οχημάτων εκτός λειτουργίας και την κατάθεση των πινακίδων στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Εγκρίθηκε.

7. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 79/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τοποθέτηση σηματοδότη για πεζούς επί της Λ. Θησέως στην ενότητα Εκάλης. Εγκρίθηκε.

8. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 80/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ρόδων και Μαργαρίτας στην Εκάλη. Εγκρίθηκε.

9. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 81/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μέτρα περιορισμού ταχύτητας των οχημάτων που διέρχονται απ’ την οδό Ρόδων στην ενότητα Εκάλης. Εγκρίθηκε.

10. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 67/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά της έγκριση θέσης πίλλαρ στην συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Στροφυλίου. Εγκρίθηκε.

11. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 73/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ζώνες φορτοεκφόρτωσης, θέσεις ΑΜΕΑ και διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών βάσει εισηγήσεως της Δημοτικής Αστυνομίας στην ενότητα Ν. Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

12. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Μικρά αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης». Εγκρίθηκε.

13. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 506/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά τον καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο για να συντάξει και να υποβάλλει αντιρρήσεις κατά των αναρτηθέντων Δασικών Χαρτών που αφορούν το Δήμο Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

14. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 517/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά Εισήγηση επιστροφής ποσού δύο χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2.520,77€) ως αχρεωστήτως καταβληθέντος. Εγκρίθηκε.

15. Διαγραφή ποσού χιλίων ενενήντα δύο ευρώ και είκοσι πέντε λεπτών (1.092,25€) και επαναβεβαίωση του ποσού. Εγκρίθηκε.

16. Αποδοχή δωρεάς φορτηγού αυτοκινήτου. Εγκρίθηκε.

17. Έγκριση καταβολής αποζημιώσεων επικειμένων μεταξύ των Ο.Τ. 707-710. Εγκρίθηκε.

18. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Επισκευές και συντηρήσεις στο Δήμο Κηφισιάς 2009». Εγκρίθηκε.

19. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών και εργασιών/ υπηρεσιών, ως η συνημμένη κατάσταση  και επί της εκκίνησης της διαδικασίας αναθέσεων και διαγωνισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

20. Έγκριση χρήσεως για κατάστημα πώλησης ειδών ζαχαροπλαστικής (χωρίς παρασκευαστήριο), επί της οδού Κασσαβέτη 4 και Μιλτιάδου. Αναβλήθηκε.

21. Έγκριση μεταφοράς χρήσεως εστιατορίου «Pasteria», από την οδό Κασαβέτη 9 στην συμβολή των οδών Κυριαζή 40 και Κασσαβέτη. Εγκρίθηκε. 

22. Έγκριση χρήσεως εμπορικό κατάστημα, πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής (παγωτά-ζαχαρώδη κ.λπ), επί των οδών Μιλτιάδου και Δροσίνη 16, στο Ο.Τ. 39, Κηφισιά. Αναβλήθηκε.

23. Έγκριση χρήσεως πρατήριο άρτου - ειδών ζαχαροπλαστικής, επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 147, Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

24. Έγκριση χρήσεως «καφέ - εστιατόριο» επί της οδού Κασσαβέτη 11, Κηφισιά. Αναβλήθηκε.

25. Έγκριση χρήσεως καταστήματος πώλησης τροφίμων  και πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με παρασκευαστήριο, επί της οδού Δροσίνη 5, Κηφισιά. Αναβλήθηκε.

26. Έγκριση χρήσεως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΑΓΩΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», επί της οδού Λεβίδου αρ. 16, στο όνομα της εταιρείας «YASYHELLAS ΑΕ». Εγκρίθηκε.

1 σχόλιο:

  1. Γνώμες!

    Βλέπω μεγάλη διαφορά στην ημερομηνία δημοσίευσης, τόσο της πρόσκλησης (?) για τις Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και τις αποφάσεις των (03/10/2012).

    Εάν κάποιος Δημότης, ή κάτοικος κρίνει ότι σύμφωνα με το νόμο πρέπει να κάνει προσφυγή, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

    Καταλαβαίνω πως για μια ΔΩΡΕΑΝ Εφημερίδα είναι δύσκολο. Εάν όμως σας επιτρέπουν οι Άρχοντες της Πόλης, νομίζω είναι εύκολο να δημοσιεύετε εκτός από την περίληψη και μαγνητοφωνημένα τις Συνεδριάσεις.

    Αυτό θα ήταν μια μεγάλη προσφορά για το κοινωνικό σύνολο της Κηφισιάς, π.χ. στο θέμα 16, έγινε αποδοχή δωρεάς φορτηγού αυτοκινήτου. Ποιος το έκανε και γιατί; Το ΓΙΑΤΙ είναι σημαντικό, διότι ο Δήμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δέχεται ΔΩΡΕΕΣ με ανταλλάγματα!

    Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός «Πολιτεία», νομίζω πρώτα λεγότανε «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ», όπως π.χ. «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ». Θεωρώ έξυπνο την αλλαγή της ονομασίας, αλλά δεν ξέρω εάν ποτέ υπήρχε Σύλλογος, ή Συνεταιρισμός, ή οτιδήποτε άλλο.

    Αυτό που ήξερα ήταν ότι:

    Η ΕΥΔΑΠ ιδρύθηκε το 1980 με το Νόμο 1068/1980 «περί συστάσεως ενιαίου φορέα Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας», μετά από τη συγχώνευση της Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρείας Υδάτων των Πόλεων Αθηνών - Πειραιώς και περιχώρων (Ε.Ε.Υ.) και του Οργανισμού Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (Ο.Α.Π.)

    Οι σκοποί της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ έχουν καθορισθεί με το Νόμο 2744/1999 και είναι οι εξής:

    Παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης (για την Αθήνα ακτίνα από το Σύνταγμα 20 χιλιόμετρα). Μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία, εκμετάλλευση, διαχείριση, συντήρηση, επέκταση και ανανέωση συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.

    Άντληση, αφαλάτωση, επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά και διανομή πάσης φύσεως υδάτων με στόχο την υλοποίηση των προαναφερομένων σκοπών της ΕΥΔΑΠ. Έργα και διαδικασίες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας καθώς και Διαχείριση και διάθεση των προϊόντων της επεξεργασίας των λυμάτων.

    Στον ίδιο νόμο απαγορεύεται η εμπορία του νερού, από οποιονδήποτε άλλον. Είχε γίνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας, όπου καταγγέλθηκε ότι κάποιος Μεγαλόσχημος - Ετερόφωτος, έκανε γεώτρηση στην αυλή του για να πουλάει νερό μέσω του Δήμου.

    Τη νύφη την πλήρωσε «Ο Δύστυχος γεωτρυπανιστής» που του κατασχέθηκε το γεωτρύπανο.

    Φιλικά,

    Συντάκτης χωρίς Όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή