Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συναισθηματική Διαλεκτική!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Mέσα από την πολύχρονη παρουσία του στη θεατρική εκπαίδευση, ο Στέλιος Καλαθάς διδάσκει μία μέθοδο, που βασίζεται στην «Συναισθηματική διαλεκτική».

Η «βιωματική μέθοδος», ξεδιπλώνει τα συναισθήματα αρχικά μέσα από το λόγο και το διάλογο και ανακαλύπτοντας την «θερμή» επικοινωνία των λέξεων, χρησιμοποιεί και τις 5 αισθήσεις.

Στέλιος Καλαθάς.

Ο Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ περιλαμβάνει ασκήσεις δυναμικής λόγου, δημιουργικής φαντασίας, ανάδυσης συναισθημάτων, με  εικόνα, ήχο, αφή, όσφρηση.

Στο B’ KYKΛΟ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ εντάσσονται τα συναισθήματα στο θεατρικό κείμενο με νέες εφαρμογές και γίνονται θεατρική πράξη, ενώ παράλληλα  δουλεύεται και το σώμα για να είναι σε θέση να υπηρετεί τον εκάστοτε ρόλο. 

Η μέθοδος δεν απευθύνεται μόνο σε μελλοντικούς ηθοποιούς , αλλά και σε όσους θα ήθελαν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων και της εσωτερικής αναζήτησης.

Κάθε Τετάρτη 7 - 9μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης «104» Ευμολπιδών 41 - Γκάζι ( πρώην θέατρο Κιμούλη) και στο ΚΕ.ΨΥ.ΠΑ (κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης και προσωπικής ανάπτυξης) κάθε Δευτέρα 6.30 - 8.30μ.μ., Αλέκου Παναγούλη 7 Μαρούσι.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2106129316 - 6945424824

Με το τέλος των μαθημάτων δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου και πραγματοποιείται θεατρική παράσταση με τους συμμετέχοντες.

Για ερασιτεχνικούς θιάσους, συλλόγους ή εταιρίες για εκπαίδευση προσωπικού, εντός ή εκτός Αττικής το Σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μονοήμερα, διήμερα ή τριήμερα προγράμματα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου