Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

«Σπατάλη» νερού λόγω διαρροών.....στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Πολιτείας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 03/10/2012 κατά την διάρκεια της συζήτησης του 5ου θέματος για την «σύναψη προγραμματικής σύμβασης» μεταξύ Δήμου Κηφισιάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για κατασκευή υδατοδεξαμενής στην Πολιτεία!

Λεπτομερές ρεπορτάζ για την έντονη  διαβούλευση, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, γιατί έπρεπε δυστυχώς να δικαιολογηθούν....τα αδικαιολόγητα!....υπάρχει στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!» που μπορείτε να διαβάσετε...πατώντας εδώ....

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας, ανάμεσα σε άλλα, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ την απαλλοτρίωση του δικτύου ύδρευσης του Οικοδομικού Συνεταιρισμού, το οποίο προϋπήρχε της σύστασης της ΕΥΔΑΠ.


Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μ. Κουρμαδιάς ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής της δεξαμενής, φέρνοντας ως παράδειγμα την αδυναμία γεμίσματος της πισίνας του κολυμβητηρίου της Πολιτείας από το υπάρχον δίκτυο!!  

Μετά από σχετική έρευνα της εφημερίδας, πληροφορηθήκαμε ότι περί τα μέσα Ιουλίου 2012 οργανώθηκε ξαφνικά μία εκδήλωση στο κολυμβητήριο της Πολιτείας κατά την διάρκεια της οποίας η πισίνα του θα έπρεπε να ήταν γεμάτη!


Οι διαχειριστές του κολυμβητηρίου, για να γεμίσουν την πισίνα γρήγορα, άνοιξαν την μεγάλη παροχή των 5 ιντσών με αποτέλεσμα το δίκτυο ύδρευσης της Πολιτείας να «στεγνώσει» πλήρως!!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη «ανωμαλία» στο δίκτυο ύδρευσης της Πολιτείας, η οποία περιόρισε στο ελάχιστον (1) την κανονική ύδρευση των κατοίκων και (2) την δυνατότητα γεμίσματος της πισίνας του κολυμβητηρίου της Πολιτείας.

Κανονικά το γέμισμα της πισίνας γίνεται σιγά σιγά και προγραμματισμένα ανοίγοντας συγκεκριμένο αριθμό  μικρών παροχών των ¾ ιντσών!

Επίσης πληροφορούμεθα ότι η κατανάλωση νερού στο κολυμβητήριο, λόγω διαρροών, ανέρχεται περίπου στα 4.500μ3 ανά τρίμηνο!.....εκ των οποίων τα 700μ3 προσφέρονται δωρεάν από τον  Οικοδομικό Συνεταιρισμό στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο!

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις περί «υπερβολικής» κατανάλωσης νερού λόγω διαρροών της πισίνας....μέχρι και σήμερα οι «ιθύνοντες» ουδέν ενδιαφέρον συνεργασίας επέδειξαν για να τερματισθεί η συνεχής σπατάλη του «νερού» και εν συνεχεία των «χρημάτων» των Δημοτών!

Αφού το εν λόγω αθλητικό κέντρο συντηρείται εξολοκλήρου από τις επιχορηγήσεις του Δήμου Κηφισιάς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού......η άμεση ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του κ. Μ. Κουρμαδιά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου