Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Υπάλληλος της Βουλής….ετών 87!

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το 9μελές Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και τα  ισόβια .......μέλη του!!


Δικαιώματα όμοια με αυτά των μελών της Ιεράς Συνόδου και υποχρέωση παρουσίας μία φορά τον μήνα, έχει το 9μελές Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, μέλος του οποίου είναι 87 ετών.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα  του Έθνους, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, όλοι τους εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός από τις θέσεις τους σε αυτά ή τη σύνταξή τους από την ακαδημαϊκή τους θητεία, διατηρούν ισοβίως και τη θέση τους στο Κοινοβούλιο, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης (δεν υποχρεούνται να έχουν συγκεκριμένο ωράριο).  

Εξαίρεση ο πρόεδρος του οργάνου που είναι πλήρους απασχόλησης και αμείβεται με 7.200 ευρώ το μήνα. Οι υπόλοιποι - ανάμεσα τους και ο πρώην εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος ο οποίος διορίστηκε το 1987 - λαμβάνουν 2.500 ευρώ.

Ο μικρότερος εξ αυτών είναι - κατά το δημοσίευμα - περίπου 60 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 1925, δηλαδή σήμερα είναι 87 ετών.

Σύμφωνα δε με κοινοβουλευτικές πηγές, την τελευταία διετία, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κλήθηκε να γνωματεύσει επί τεσσάρων υποθέσεων και τα μέλη του συμβουλίου απάντησαν σε δύο από τις συγκεκριμένες υποθέσεις, οπότε συνάγεται το συμπέρασμα ότι το εν λόγω όργανο δεν έχει και ιδιαίτερο φόρτο εργασίας.

Το 9μελές ισόβιο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έχει ουσιαστικά εποπτικό ρόλο, αφού για τον όποιο όγκο της δουλειάς, υπάρχει ένα άλλο όργανο, αυτό των «Επιστημονικών Συνεργατών και Ειδικών Επιστημονικών Συνεργατών του Επιστημονικού Συμβουλίου» που το στελεχώνουν περίπου 30 άνθρωποι, οι οποίοι είναι επίσης υπάλληλοι της Βουλής με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ στην πλειονότητά τους είναι πτυχιούχοι νομικών σχολών.

Οι μηνιαίες αποδοχές τους ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.100 ευρώ.

ΘΡΑΣΟΣ εν μέσω κρίσης;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου