Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών η Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πίσω βρίσκεται ο Δήμος Κηφισιάς  σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους των Βορείων Προαστίων αναφορικά με τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.).


Όπως μας πληροφόρησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Νίνα Βλάχου, στην αρχή του χρόνου οι διαδικασίες συγκρότησης του Συμβουλίου βρίσκονταν σε καλό δρόμο, ωστόσο προέκυψαν  διάφορα «εμπόδια» που ανέστειλαν τη συγκρότησή του.

«Η τέως διευθύντρια του Τμήματος Αλλοδαπών δεν μας έχει παραχωρήσει τα πρωτόκολλα των αλλοδαπών, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται  για προσωπικά δεδομένα» υπογράμμισε η κ. Ν. Βλάχου.  

Παράλληλα, κατέστησε σαφές  ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου η συγκρότησή του, καθώς η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άννα Κορογιαννάκη, κατόπιν ενημέρωσης του Σώματος για το πρόβλημα, έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την επίλυσή του.

«Ελπίζω ότι με τη σύσταση του Σ.Ε.Μ., που θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, οι αλλοδαποί θα έχουν τους εκπροσώπους τους στον Δήμο» πρόσθεσε η Αντιδήμαρχος, η οποία δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει τις επιφυλάξεις της σχετικά με τη λειτουργικότητα του θεσμού.

«Όπως έχω πληροφορηθεί σε Δήμους όπου λειτουργούν τα εν λόγω Συμβούλια, η συμμετοχή των μεταναστών είναι εξαιρετικά μειωμένη, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι συνεδριάσεις να αναβάλλονται» επεσήμανε η κ. Ν. Βλάχου.

«Ωστόσο ο Δήμος Κηφισιάς διατηρεί πάντοτε τη βούληση για τη σύσταση και δημιουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και πρωτίστως το Γραφείο Αντιδημάρχου, που έχει αναλάβει - με εντολή του Δημάρχου - τις συγκεκριμένες  αρμοδιότητες, οι οποίες αφορούν τους αλλοδαπούς όπως π.χ. να παρακολουθεί ο εκπρόσωπός τους τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να κάνουν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας κτλ.».....υπογράμμισε κλείνοντας η αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου