Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ! ……αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδίασης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 19/09/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Α. Κορογιαννάκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την Επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις  18/7/2012 (έκτακτη συνεδρίαση), 25/7/2012 (τακτική συνεδρίαση) και 29/8/2012 (τακτική συνεδρίαση) και συνέχισε με την λήψη αποφάσεων επί «29» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση  με Α.Π.15 ημερομηνίας 14/09/2012.

- Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκη τόνισε ότι αν συνεχίσει η κατιούσα πορεία της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων από την Κεντρική Διοίκηση σύντομα πολλοί Δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών! Για δε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν επιφέρει αναστάτωση στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα είναι πιλοτικό!!...και θα υπάρξουν βελτιώσεις όπου κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο.

Παράλληλα είπε προ ώρας δεν υπάρχει σκέψη για συνολική κυκλοφοριακή μελέτη στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς. Όσον αφορά, συνέχισε ο κ. Χιωτάκης, το θέμα «Αλάσκα» ο Δήμος έκανε ένσταση για το εν λόγω κτίριο / κτήμα ξεκαθαρίζοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση και κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες του Δήμου και της χώρας το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να επισκευαστεί!

Τέλος ο κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στην απόπειρα ξυλοδαρμού από Δημότη στο Κεφαλάρι και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή!

- Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως ήταν «υποτονική» σύμφωνα με το κλίμα των ημερών! Τα θέματα που ουσιαστικά κυριάρχησαν ήταν.....  

- η τραγική οικονομική κατάσταση των Δήμων

- το κυκλοφοριακό στην Νέα Ερυθραία

- η «Αλάσκα»

- η καταγγελία απόπειρας ξυλοδαρμού του Δημάρχου 

- οι εσωτερικές εργασίες στο υπό κατασκευή κατάστημα  Goody’s  δίπλα στο Everest στη οδό Λεβίδου 1 στο κέντρο της Κηφισιάς που συνεχίζονται χωρίς άδεια!

Συγκεκριμένα ο κ. Σκορδίλης πήρε τον λόγο και τόνισε ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία συνεχίζει ολοταχώς και χωρίς άδεια τις εσωτερικές εργασίες οι οποίες μάλιστα πρόσφατα επεκτάθηκαν και στον εξωτερικό χώρο του  πεζοδρομίου που ευρίσκεται  μπροστά στο κατάστημα!...και ζήτησε την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ των εργασιών έως ότου πραγματοποιηθούν οι δέουσες νομότυπες διαδικασίες ελέγχου!

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «26» από τα «29» τακτικά θέματα........χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  

1. Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και των Νομικών Προσώπων, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 33110/31-8-2012 και 33012/31-8-2012 εγκρίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Εγκρίθηκε.

2. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Κηφισιάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ»  για κατασκευή υδατοδεξαμενής. Αποσύρθηκε.

3. Δημιουργία Επιτροπής Ενστάσεων για επιβολή προστίμων καθαριότητας και ορισμός μελών αυτής. Εγκρίθηκε.

4. Ορισμός 15ου μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα» σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 37775/33716/20-8-2012 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Εγκρίθηκε.

5. Επικύρωση της διαδικασίας παραχώρησης τάφων διαδοχικής ταφής και έγκριση αυτής στους νέους δικαιούχους. Εγκρίθηκε.

6. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 326/2010 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς η οποία αφορά την μετατόπιση του περιπτέρου επί της οδού Κασσαβέτη 3, Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

7. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6434 με τίτλο: «Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων», προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2012. Εγκρίθηκε.

8. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών και εργασιών/υπηρεσιών, ως η συνημμένη κατάσταση  και επί της εκκίνησης της διαδικασίας αναθέσεων  και διαγωνισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

9. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών και εργασιών/ υπηρεσιών, ως η συνημμένη κατάσταση  και επί της εκκίνησης της διαδικασίας αναθέσεων και διαγωνισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

10. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 60/2012 Απόφασης της Επιτροπής, Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Κηφισιάς με κατάργηση της οδού Ταϋγέτου μεταξύ των Ο.Τ. 26 και 27. Αναβλήθηκε.

11. Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 499/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά την αποζημίωση λόγω απαλλοτρίωσης έκτασης συνολικά 249,20 τ.μ., ιδιοκτησίας κ. Τριφωνίδα Μιχαήλ στο Ο.Τ. 1018 κωδικό κτηματογράφησης 0118006 στην περιοχή της Κηφισιάς «ΑΔΑΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΦΟΙΝΙΞ». Εγκρίθηκε.

12. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 503/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά τον καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εγκρίθηκε.

13. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 504/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά τον καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εγκρίθηκε.

14. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 505/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά τον καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Εγκρίθηκε.

15. Διαγραφή οφειλής οκτακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και πενήντα οκτώ λεπτών (874,58€). Εγκρίθηκε.

16. Δαπάνη επιστροφής καταβληθέντος χρηματικού ποσού χιλίων επτακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ (1.794,00€). Εγκρίθηκε.

17. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης ποσού 30,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00.6739.01 «Επιστροφή φόρων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων». Εγκρίθηκε.

18. Διαβίβαση πρακτικού κλήρωσης της αρμοδίας επιτροπής, για την αντικατάσταση της υπαλλήλου κ. Μαραθιανού Μαρίας στην Επιτροπή διενέργειας, αξιολόγησης και παραλαβής προμηθειών ( άρθρα 46 και 28 του ΕΚΠΟΤΑ ) για τις προμήθειες που γίνονται σε βάρος του Κ.Α. 20 : Υπηρεσίες Καθαριότητας - Ηλεκτροφωτισμού. Εγκρίθηκε.

19. Διαγραφή χρεωστών και ποσών από χρηματικούς καταλόγους παραβάσεων Κ.Ο.Κ. οικονομικών ετών από το 2000 έως και το 2008. Εγκρίθηκε.

20. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού από το υπ΄αριθμ. 1730/2012 χρηματικό ένταλμα προπληρωμής που εκδόθηκε στο όνομα της υπαλλήλου τoυ Δήμου κ. Φρειδερίκης Ηλία. Εγκρίθηκε.

21. Αποδοχή αίτησης της σπουδάστριας  Γούναρη Εύας του  Παναγιώτη,   του  τμήματος  Προσχολικής αγωγής  Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ  για πρακτική άσκηση και ψήφιση σχετικής πίστωσης. Εγκρίθηκε.

22. Αποδοχή αίτησης της σπουδάστριας  Βενέτη Μαρίας του Γεωργίου του τμήματος Λογιστικής,  Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου για πρακτική άσκηση και ψήφιση σχετικής πίστωσης. Εγκρίθηκε.

23. Επανεισαγωγή συζήτησης του αιτήματος Ευγενίας Καλού για χορήγηση χρήσεως πρατηρίου άρτου και Ζαχαροπλαστείου, επί της οδού Λεβίδου 8-10, στο Ο.Τ. 75, Κηφισιά, βάσει του υπ’αριθμ. πρωτ. 37816/14-8/2012 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μετά από πολύ «έντονη» συζήτηση μεταξύ της κ. Καλού, του κ. Δημάρχου και ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση / πρόταση της Επιτροπής για χορήγηση χρήσης χωρίς παρασκευαστήριο και τραπεζοκαθίσματα!

24. Έγκριση χρήσεως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΑΓΩΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», επί της οδού Λεβίδου αρ. 16, στο όνομα της εταιρείας «YASYHELLAS ΑΕ». Αναβλήθηκε.

25. Έγκριση χρήσεως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», επί της οδού Κηφισίας 228, στο όνομα της υπό σύσταση εταιρείας BEENINE LTD. Αναβλήθηκε.

26. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη κυρίου συλλεκτήρα όμβριων ρέματος Αρκαδίου». Εγκρίθηκε.

27. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Οριστική μελέτη αγωγών όμβριων στις οδούς 25ης Μαρτίου, Μπακογιάννη και Μπουγά». Εγκρίθηκε.

28. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Οριστική μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του κτήματος Συγγρού». Εγκρίθηκε.

29. Κοπές - κλαδέματα δένδρων. Εγκρίθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου