Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Παιχνίδια Εξουσίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», το έργο του Kαταλανού συγγραφέα, Πέρα Ριέρα, ένα σύγχρονο πολιτικό ψυχολογικό θρίλερ για τρία πρόσωπα, με ανατροπές, πιέσεις που οδηγούν στα άκρα, σκληρό χιούμορ και κυρίως, καταιγιστικό ρυθμό, ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Κατερίνα Μαραγκού και τον Βίλη Ανδρέου στο θέατρο «Άλμα» Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17, Ομόνοια τηλ. 210-52.20.100. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη στις 18 Οκτωβρίου 2012.


 Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νικαίτη Κοντούρη, δεκαoκτώ χρόνια μετά την πρώτη της συνάντηση με την Κατερίνα Μαραγκού στην εξαιρετική παράσταση του έργου «Τριαντάφυλλο στο στήθος». 

.......Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία οργιάζουν οι φήμες για σεξουαλικές σχέσεις του πρωθυπουργού με ανήλικη.......Η γνωστή δημοσιογράφος  μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού,  Σύλβια Ουτζές (Κατερίνα Μαραγκού), κρατώντας στα χέρια φωτογραφίες του πρωθυπουργού και της ανήλικης σε ερωτικές περιπτύξεις, είναι   αποφασισμένη να αποκαλύψει την αλήθεια.  

Καταφέρνει να κλείσει συνέντευξη με τον πρωθυπουργό, Βίκτωρ Μπος (Στέφανος Κυριακίδης).
Η θητεία της κυβέρνησης  Μπος βρίσκεται στο μέσον και  θεωρείται από όλους επιτυχής.......
Πώς λοιπόν, θα αποτραπεί η πτώση  της; Τα όπλα της αντιπολίτευσης δείχνουν ισχυρά........


Στο πρόσωπο του έμπιστου του και υπεύθυνου Τύπου του, Κάσερες (Θέμης Πάνου), ο πρωθυπουργός βρίσκει τον άνθρωπο που θα μπορέσει να κάμψει τις αντιστάσεις της Ουτζές, αλλά και να διαστρέψει την αλήθεια......Ο Κάσερες χτυπάει πισώπλατα την Ουτζές χρησιμοποιώντας την 15χρονη κόρη της. Ο εκβιασμός απαιτεί συμβιβασμό και υπαναχώρηση.

Θα καταφέρει η Σύλβια να φτάσει έως το τέλος; Θα επιτύχει η σκευωρία του Κάσερες; Τι διαμείβεται πριν, τι  θα συμβεί κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης, και τι μετά από αυτήν; Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες  ο καταιγιστικός ρυθμός των εναλλαγών και των εκατέρωθεν εκβιασμών θα φτάσει στα άκρα…..

Ποιος ή ποιοι θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από τη δοκιμασία; Και τελικά,  ποιος και πώς θα δικαιωθεί ηθικά;…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου