Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Πέμπτη 13/09/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στο Δημοτικό Κατάστημα Εκάλης.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «3» προ ημερησίας και «3» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 07/09/2012.
Παρευρέθηκαν η κ. Α. Συνοδινού της παράταξης «Πόλη Φως» και ο κ. Χρ. Μαντάς Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Εκάλης. 

Τα προ ημερησίας θέματα αφορούσαν την….
1. Άμεση διευθέτηση από το Δήμο των πεζοδρομίων ακινήτων που δεν κατοικούνται  ή έχουν εγκαταλειφθεί και χρέωση των ιδιοκτητών. Εγκρίθηκε.
2. Ελλιπή συντήρηση, άρδευση και αποκομιδή κηπαίων  των κοινοχρήστων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης. Εγκρίθηκε.
Συζητήθηκαν ζητήματα γενικά που σχετίζονται με τα κηπαία και  τα απορρίμματα κάποιων σπιτιών που δημιουργούν προβλήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί η παρατήρηση που ακούστηκε για το ότι η Δημοτική Αρχή της Κηφισιάς συχνά δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις υποδείξεις που γίνονται από μεριάς του Τ.Σ. Εκάλης!
3. Εισήγηση ΜΗ χορήγησης αδειών υπαίθριου εμπορίου εντός διοικητικών της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης. Εγκρίθηκε.
Η κ. Μέντζου έθεσε επίσης προς συζήτηση το ζήτημα των αντικειμενικών κριτηρίων στην Εκάλη. Τα χαράτσια και οι οικονομικές δυσκολίες πολλών κατοίκων της Εκάλης, σε συνδυασμό με το ότι οι εμπορικές τιμές έχουν πέσει στο 1/3 των τιμών προ της κρίσης, όπως ανάφερε ο κ. Γονέος, φέρνουν την ανάγκη για αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών. Επ’ αυτού η κ. Συνοδινού εισηγήθηκε να ζητηθεί  η παρέμβαση του Δημάρχου.
Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «3» τακτικά θέματα…..χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!
1. Εισήγηση τροποποίησης της απόφασης με αρ. 23592 του ΦΕΚ 662/27-06-2003 τεύχος Δ , που αφορά στη χρήση γης του ρυμοτομικού σχεδίου πρώην Δήμου Εκάλης σχετικά με το οικοδομικό τετράγωνο αρ. 33.
Εγκρίθηκε. Στόχος είναι να προστατευτεί η αμιγή κατοικία από τις κακόβουλες προθέσεις όποιων θα ήθελαν να λειτουργήσουν στον χώρο αυτό επιχείρηση μαζικής εστίασης. Η εισήγηση της κ.  Συνοδινού να συμπεριληφθεί και το πολιτιστικό κέντρο, απερρίφθη!
2. Εισήγηση  αποστολής επιστολής σύστασης σε κατοίκους της οδού Πάρνηθος για τη μη εκροή όμβριων υδάτων στο δρόμο. Εγκρίθηκε.
3. Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Εντευκτηρίου Εκάλης. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος κ. Δ. Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου