Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Έφυγε ο «γίγαντας» του Χόλιγουντ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πέθανε την Δευτέρα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου νοσηλευόταν για οκτώ εβδομάδες,  σε ηλικία 54 ετών, ο Αμερικανός ηθοποιός ο καλοκάγαθος «γίγαντας» του Χόλιγουντ Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ο οποίος υπέστη στις 13 του περασμένου Ιουλίου καρδιακό επεισόδιο και δεν κατάφερε να αναρρώσει.


Ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν γεννήθηκε στο Σικάγο στις 10 Δεκεμβρίου του 1957, πήγε στο δημόσιο σχολείο του Κονκακή και στο Πανεπιστήμιο του Άλκορν. Πριν γίνει ηθοποιός εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα λόγω της διάπλασής του. Το ύψος του ήταν 1.96 !

Σαν ηθοποιός άρχισε να εργάζεται από το 1998 και συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές όπως το «Αρμαγεδδών», «Sin City», «Daredevil»,  «Ο πλανήτης των πιθήκων» κλπ., αλλά η καριέρα του απογειώθηκε με την ταινία «Το πράσινο μίλι» που συμπρωταγωνίστησε με τον Τομ Χανκς και για την οποία προτάθηκε το 2000 για Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου και για Χρυσή Σφαίρα. 
  
Με τον θάνατό του αποκαλύφθηκε και ο μυστικός αρραβώνας του με την τηλεπερσόνα Ομαρόζα Μάνιγκωλντ με την οποία και σχεδίαζαν το γάμο τους για τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τους πρόλαβε όμως  η καρδιακή προσβολή του Μάικλ. Δίπλα του βρισκόταν η αγαπημένη του, που του έσωσε τη ζωή προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Έφερε ακόμη ειδικούς γιατρούς από όλο τον κόσμο για να τον σώσει και να τον επαναφέρει στην κανονική ζωή του στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν επί δύο μήνες,  και πάλι αναρωτιόταν αν είχε κάνει το σωστό.

Η Ομαρόζα είναι συντετριμμένη από το θάνατο «της αγάπης της ζωής της» όπως αποκαλούσε τον Μάικλ. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί στις αρχές του 2010 σε ένα σούπερ μάρκετ κι εκείνος την πείραζε για τις γευστικές προτιμήσεις της. Την γνώριζε ήδη από το τηλεριάλιτυ «The Apprentice» και δεν του ήταν δύσκολο να την πλησιάσει.

Αφού τη φλέρταρε για μέρες τελικά τον ερωτεύτηκε κι εκείνη. «Μου αρέσει πολύ», εξομολογήθηκε ο Μάικλ «είναι η πρώτη φορά που ξυπνάω δίπλα σε μια τόσο έξυπνη γυναίκα που μπορεί να σου μιλήσει για πολιτική και για κάθε τι που συμβαίνει στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου