Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 29/08/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με....

- την  επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 11/07/2012.
- την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.
- την λήψη αποφάσεων επί (9) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.14 ημερομηνίας 24/08/2012.

Μετά την επικύρωση των πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 11/07/2012, ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα:

Μετά από 4 εβδομάδες ανάπαυλα το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται  σε μια περίοδο που τα οικονομικά των ΟΤΑ ευρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι! Την Πέμπτη 30/08/2012 στο ξενοδοχείο Intercontinental οργανώνεται σχετικό Συνέδριο στο οποίο θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους ΟΤΑ!

Ο Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι όλοι οι Παιδικοί και Βρεφοκομικοί Σταθμοί του Δήμου ξεκινούν κανονικά από της 30/08/2012! Από τον Οκτώβριο 2012 μάλιστα δεν θα υπάρχει ούτε ένα παιδί εκτός Σταθμού! Επίσης πρόσθεσε ότι η μεταφορά των μαθητών θα εκτελείται κανονικά!   

Παράλληλα ο Δήμαρχος τόνισε, σε έντονο ύφος, πως έως σήμερα  η χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση για την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών των Δήμων ανά την χώρα ήταν κατάφωρα άδικη για τους Δήμους στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας! Από τις αιτήσεις μόνο το 15 - 17% των θέσεων εγκρίθηκαν - σε αντίθεση με την επαρχία που εγκρίθηκαν σχεδόν όλες οι θέσεις! Το έκανα καταγγελία στον Υπουργό κ. Βρούτση, συνέχισε ο κ. Χιωτάκης, ο οποίος μου υπεσχέθη άμεση θεραπεία!

Ακολούθως συνεχάρη τους κ.κ. Κουρμαδιά και Παπαδημητρίου για την «ολοκληρωμένη» οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2012 που ξεκίνησαν με επιτυχία!

Αναφέρθηκε επίσης για τις εκδηλώσεις μνήμης «90 χρόνια χωρίς Μικρά Ασία» που ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 για να τιμηθούν αυτοί που έπεσαν για την Ελληνική Μικρά Ασία!

Κλείνοντας ανέφερε ότι 20/09/2012 λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων σχετικά με τους  χάρτες του Δήμου.

Ακολούθησε η Πρόεδρος κ. Κορογιαννάκη η οποία επεσήμανε ότι φέτος το σύνολο των αιτήσεων εγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφοκομικούς Σταθμούς του Δήμου αυξήθηκε κατά 50%! Καταφέραμε όμως, είπε, να ικανοποιήσουμε σε Α΄ φάση το 35% των αιτήσεων ή 646 εγγραφές! Παράλληλα ανέφερε την δραματική μείωση στις επιδοτήσεις από τον ΕΣΠΑ για τα τροφεία των παιδιών. Η επιδότηση μειώθηκε φέτος από 2.000,00 ευρώ ανά παιδί σε 1.000,00 ευρώ μόνο!

Ο Δήμαρχος πήρε τον λόγο και τόνισε ότι επειδή ο Δήμος επιβαρύνεται με κάλυψη της διαφοράς αυτής, είναι αναγκασμένος να κάνει περικοπές δαπανών σε παροχές άλλων  υπηρεσιών του Δήμου!

Στη συνέχεια στη  συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως πήραν μέρος.....

Ο κ. Γ. Τσούλος που αναφέρθηκε (1) στην Οικονομική Επιτροπή η οποία καθυστερεί να περάσει τις διάφορες αποζημιώσεις Δημοτών! (2) στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ημερομηνίας 26/06/2012 σχετικά με την επιχείρηση σούπερ μάρκετ «Δ. Θανόπουλος» που ο λόγος της είναι «νόμος» στην Κηφισιά λόγω των άριστων σχέσεων που διαθέτει με «κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις» στη Δημοτική Αρχή! Εισηγήθηκε, μάλιστα, στο κ. Δήμαρχο ότι θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα....για να μην αφεθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος να πλανάται ελεύθερα!! (3) στα πολλά παράπονα Δημοτών για τον θόρυβο που προκαλούν τα «μπαράκια» στην Νέα Ερυθραία!

Ο κ. Βάρσος που ευχήθηκε καλό Φθινόπωρο και επεσήμανε ότι στη Κηφισιά υπάρχουν διπλές και τριπλές ονομασίες οδών που προκαλούν.....ακόμη και στην Αστυνομία σύγχυση!! Θα πρέπει ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος να επιληφθεί του θέματος άμεσα!

Η κ. Μουστάκη που ανέφερε ότι (1)  στην Νέα Ερυθραία υπάρχουν πολλά παράπονα / ενστάσεις  για τις μεγάλες χρεώσεις της ΕΥΔΑΠ (2) στην οδό Γ. Παπανδρέου υπάρχει μεγάλη διαρροή νερού από τα ποτιστικά του Δήμου!

Ο κ. Δημάκης απήντησε ότι πράγματι λόγω βανδαλισμών από αγνώστους το ποτιστικό σύστημα του Δήμου υπόκειται σημαντικές ζημίες τις οποίες επιδιορθώνουν συνεχώς!

Ο κ. Σκορδίλης που ανέφερε ότι (1) στη Πλατεία Μεταταξίου υπάρχει μόνιμη αυτοσχέδια πιάτσα ταξί η οποία δημιουργεί πρόβλημα στην Πόλη. Η παρανομία θα πρέπει να λυθεί άμεσα! (2) καταστηματάρχες κάνουν αφειδώς χρήση της πρασιάς με αυτοκίνητα που δημιουργούν προβλήματα διέλευσης των πεζών επί των πεζοδρομίων!

Ο κ. Τσιλιγκίρης επιβεβαίωσε το πρόβλημα που δημιουργεί η πιάτσα ταξί. Επανειλημμένες παρεμβάσεις της Τροχαίας δυστυχώς δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής τίποτα!

Η κ. Κοσμά που ερώτησε ποία είναι η διαδικασία ανάρτησης αντιρρήσεων επί των χαρτών;

Απαντήθηκε αμέσως από τον αρμόδιο: Υποβολή αντιρρήσεων μέχρι της 20/09/2012. Δύο μήνες περιθώριο για την  επεξεργασία των και τέλος 4 μήνες περιθώριο για την ολοκλήρωση επεξεργασίας των αντιρρήσεων!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος που ανέφερε ότι (1)  η ηχορύπανση στην Νέα Ερυθραία έχει μειωθεί αισθητά λόγω παρέμβασης της Αστυνομίας η οποία πρόσφατα κάλεσε 5 ιδιοκτήτες για ανάκριση! (2) οι ενστάσεις για υψηλές χρεώσεις της ΕΥΔΑΠ έχουν μειωθεί σημαντικά. Υπολείπονται περίπου 50 περιπτώσεις οι οποίες......φαίνεται ότι επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην κ. Μουστάκη!! (3) τα έσοδα της υπηρεσίας ύδρευσης πάνε πολύ καλά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι (1) για την παράνομη στάθμευση ταξί θα έρθει πρόταση τεκμηριωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση σύντομα (2) θα ερευνηθεί το θέμα διπλής ή τριπλής ονομασίας οδών π.χ. οδός Αρτέμιδος κτλ.

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης κλείνοντας είπε ότι....

- Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα μελετηθεί νομικά.

- Υφίσταται εξ-ορθολογισμός των Δήμων για τις θέσεις των Παιδικών και Βρεφοκομικών Σταθμών.

- Η προσπάθεια των εθελοντών πυρόσβεσης του Δήμου είναι πράγματι άξια συγχαρητήριων.

- Οι πηγές εσόδων του Δήμου πρέπει να τακτοποιηθούν. Οι Δημότες να έρθουν να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους μέχρι το τέλος του χρόνου. Μετά η βεβαιωμένη οφειλή των διαφόρων παραβάσεων δεν θα μπορεί να διευθετηθεί για τους οφειλέτες.

Για την πιάτσα ταξί μόνο η Αστυνομία μπορεί να επέμβει με τα περιπολικά της.

- Προτεραιότητα του Δήμου είναι τα ΜΜΜ και όχι τα ταξί! Ο ΟΑΣΑ ζητάει νέες στάσεις. Ο Δήμος θα πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα.

- Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των Δημοτών η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα επιταχύνει τις διαδικασίες.

H Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, διάρκειας μίας ώρας από 7.30μμ έως 8.30μμ, όπως ορίστηκε από την πρόεδρο κ. Κορογιαννάκη, έληξε αυτή την φορά στη ώρα της!

Τακτικά θέματα

Στη συνέχεια ακολούθησαν λήψεις αποφάσεων για τα «9» τακτικά θέματα:

1. Αίτημα για έγκριση  προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (2μηνης διάρκειας) για την αντιμετώπιση των αναγκών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς έτους 2012. Εγκρίθηκε.

2. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 264/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί μείωσης ύψους μισθωμάτων ακινήτων, σύμφωνα με το 31383/28160/18-7-2012 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Εγκρίθηκε.

3. Αίτημα των αθλητικών συλλόγων Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς «Ο Ηρακλής», και Αθλητικός όμιλος Κηφισιάς (ΑΟΚ), βάσει της υπ’ αριθμ. 90/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγκρίθηκε.

4. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 330/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους». Εγκρίθηκε.

5. Επιστροφή εγγυητικής επιστολής λόγω περάτωσης οικοδομικών εργασιών. Εγκρίθηκε.

6. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 463/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά αποζημίωση  απαλλοτρίωσης εκτάσεως στη περιοχή της Κηφισιάς «ΟΥΛΕΝ», στο Ο.Τ. Γ 867 Α και κωδικό κτηματογράφησης 011205, της ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνας Κατσαδούρη. Εγκρίθηκε.

7. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη κυρίου συλλεκτήρα όμβριων ρέματος Αρκαδίου». Απεσύρθη διότι ο μελετητής που θα την παρουσίαζε δεν παρευρέθη!

8. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Οριστική μελέτη αγωγών όμβριων στις οδούς 25ης Μαρτίου, Μπακογιάννη και Μπουγά». Απεσύρθη διότι ο μελετητής που θα την παρουσίαζε δεν παρευρέθη!
  
9. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Οριστική μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του κτήματος Συγγρού». Απεσύρθη διότι ο μελετητής που θα την παρουσίαζε δεν παρευρέθη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου