Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Έκθεση Κυπριακών αρχαιοτήτων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της νέας παρουσίασης της Συλλογής Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης του συλλέκτη Θάνου Ν. Ζιντίλη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο συλλέκτης  Θ. Ζιντίλης κι ο Αναστάσιος Λεβέντης.

Η νέα παρουσίαση της Συλλογής Κυπριακών Αρχαιοτήτων στον διευρυμένο και πλήρως ανακαινισμένο τρίτο όροφο του Μουσείου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. Οικοδεσπότες η Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή και ο Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, Διευθυντής του Μουσείου.

Καθηγητής Ν. Σταμπολίδης με τον Αναστάσιο Λεβέντη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 550 αντικείμενα της Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης που χρονολογούνται από τη Χαλκολιθική ως τη Βυζαντινή, Μεσαιωνική και Νεότερη Περίοδο.

Η έκθεση συνοδεύεται από εύληπτα κείμενα, χάρτες και χρονολογικό πίνακα, καθώς και πολυμεσικές εφαρμογές σε οθόνες αφής που παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον κυπριακό χαλκό - το αγαθό που χάρισε πλούτο και ευημερία στο νησί -, για την ιστορία της γραφής και των νομισμάτων.

Ελεάνα Βλαστού - Λεβέντη , Μαρίζα Φασιανού.

Την εποπτεία και τον συντονισμό είχε ο Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι αρχαιολόγοι Μαρία Δόγκα -Τόλη και Μιμίκα Γιαννοπούλου, επιμελήτριες του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου