Τρίτη 3 Απριλίου 2012

To Cirque du Soleil για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θρυλικό Cirque du Soleil  (που ιδρύθηκε στον Καναδά) με την παράσταση Alegría, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.


Στα Ισπανικά «alegria» , μας είπαν χθες στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο εστιατόριο Μύλος του Χίλτον, σημαίνει «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία» αλλά χρησιμοποιείται συνήθως από τους Ισπανούς όχι σε καταστάσεις ευθυμίας, αλλά  σε καταστάσεις προβλημάτων, θλίψης και πόνου, σαν αντίδοτο, και γιατρικό, για να τις «ξορκίσουν»!

Το πάνελ των ομιλητών στην συνέντευξη τύπου: Ο πρέσβης του Καναδά , η Γ. Ηλιοπούλου, η Κλαιρ Ο΄ Κόνορ, και η Π. Πόποβιτς.

Εκτός  λοιπόν από το ότι στην παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα το Cirque du Soleil παρουσιάζει αυτή τη μυθική όντως παράσταση, είναι αξιοσημείωτη και η σημειολογία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού εμμέσως μας προτρέπει να αντιπαραθέσουμε την «alegría» στην χιλιοειπωμένη και βασανιστική  λέξη «κρίση» και να επιβιβαστούμε σ’ ένα ιδανικό όχημα με μοναδικό προορισμό τη λυτρωτική αυτή «χώρα των αισθήσεων Alegria», με ξεναγούς τους 55 «μόνιμους κατοίκους» της.

Οι άνθρωποι …εκεί,  μεταλλάσσονται σε αιθέριες, αεικίνητες υπάρξεις, πετούν στον αέρα αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας, συνδυάζουν τις καλαίσθητες δημιουργικές τους εκφράσεις με τη δύναμη, την ταχύτητα, την επιδεξιότητα και την τόλμη, δομώντας ένα εξαιρετικό μείγμα μεγάλων αθλητικών και καλλιτεχνικών επιτευγμάτων.

Περισσότερα από 400 πανέμορφα, πολύχρωμα κουστούμια (κεντημένα στο χέρι με πετράδια, πούλιες, δαντέλες), και άλλα χειροποίητα αξεσουάρ , εντυπωσιακά σκηνικά, όλα , από κοινού με τους εκπληκτικούς φωτισμούς, τα οπτικά εφέ, τις απίστευτες ερμηνείες και την πρωτότυπη ζωντανή μουσική, συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό και ονειρικό περιβάλλον.

Διοργάνωση - Παραγωγή: ΛΑΒΡΥΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου