Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Οι πιλοτικοί κάδοι ανακύκλωσης στην πλατεία Πολιτείας!...ένα έντονο περιβαλλοντικό και αντιαισθητικό πρόβλημα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πρόκειται για τους πρώτους διπλούς κάδους ανακύκλωσης στην πλατεία Πολιτείας, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια της γης και λειτουργούν με υδραυλικό σύστημα ασανσέρ στην οδό Σόλωνος.


Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ξυπολυτά, «η παρούσα πρωτοβουλία θα δημιουργήσει ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην πόλη, θα αυξήσει τον όγκο των αποδεχόμενων ανακυκλώσιμων υλικών,  ανά σημείο εφαρμογής, λύνοντας καθαυτό το τρόπο χρόνιες εστίες μολύνσεως της πόλη μας, ενώ εξοικονομεί χώρο, καθότι ο κύριος όγκος των κάδων βρίσκεται κάτω από τη γη».

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπογειοποιημένων κάδων, αυτοί διαθέτουν υδραυλικό σύστημα «ασανσέρ», όπου οι κάδοι φυλάσσονται εντός του εδάφους, ενώ τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα συλλέγονται από μικρούς υπέργειους κάδους απόρριψης.

Πρόκειται για μεταλλικούς ή μαντεμένιους κάδους απόρριψης με αρκετό χώρο παραμετροποίησης, οι οποίοι είναι εύκολα προσβάσιμοι από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Κηφισιάς.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ κ. Ξυπολυτά οι  φωτογραφίες, που πάρθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι 04/01/2012, των εν λόγω πιλοτικών  κάδων ανακύκλωσης  δεν  περιγράφουν τα αναμενόμενα / πολυδιαφημιζόμενα θετικά αποτελέσματα για  τους δημότες της Πολιτείας!.....ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο και στην ίδια την ανάπτυξη της πόλης!

ΜΗΠΩΣ κ. Ξυπολυτά ξοδεύονται άδικα τα χρήματα των Δημοτών;

Αντιαισθητικό αποτέλεσμα στην πλατεία Πολιτείας!

Εστία ρύπανσης στην πλατεία Πολιτείας!

Υπερχειλισμένοι κάδοι που φυλάσσονται εντός του εδάφους!

Υπερχειλισμένος υπέργειος κάδος απόρριψης!

3 σχόλια:

  1. Είδησαρα! γεμίζει με σκουπίδια μόνο την πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kakentrexes arthro ellina dimosiografou pros otidipote kainotomo. tha mporouse o dimosiografos an itan antikeimenikos na parei photografia twn kadwn en leitourgeian kai na episimanei oti mallon einai gematoi dioti itan eortes kai oi upalliloi aporrimatoforwn mallon eixan argia. uparxoun polles optikes gonies tou idiou nomismatos arkei na eimaste thetika prodiathetimenoi stis nees idees. thewrw oti oi kadoi exoun kalutero apotelesma aisthititka apo swrous skoupidiwn atakta rigmenous sto kentro tis plateias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elina Theos το σχόλιο σας δεν αντικατοπτρίζει την «αντικειμενική» οπτική γωνία των «4» φωτογραφιών, που πάρθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι 04/01/2012!....διότι όπως γνωρίζετε μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις!!

    Προς ενημέρωσή σας οι υπέργειοι κάδοι απόρριψης και κάδοι που φυλάσσονται εντός του εδάφους παρέμειναν υπερχειλισμένοι μέχρι την Δευτέρα 09/01/2012 το πρωί!.....όταν τελικά το απορριμματοφόρο του Δήμου Κηφισιάς πέρασε και τους άδειασε!....κατόπιν εορτών!!

    Το ρεπορτάζ της Kifisia Press απλά παρουσίασε τα παράπονα (1) των Δημοτών της περιοχής και (2) των επισκεπτών που κατέκλυζαν κατά εκατοντάδες τις καφετέριες της Πλατείας της Πολιτείας κατά την διάρκεια των εορτών!....που παρατηρούσαν, μετά εκπλήξεως, το έντονο περιβαλλοντικό και αντιαισθητικό πρόβλημα που επικρατεί στην πραγματικά ωραία Πλατεία της Πολιτείας!

    Ο αρνητικός αντίκτυπος που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των εορτών στην ίδια την πόλη μας δεν σας προβληματίζει καθόλου;;.....εάν ναι....καλόν είναι να τον μεταφέρετε και στον Αντιδήμαρχο κ. Ξυπολυτά!......ο οποίος θα πρέπει να έχει κάποια απορριμματοφόρα του Δήμου Κηφισιάς σε πλήρη ετοιμότητα κατά την διάρκεια των εορτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή