Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σαν αλήθεια ή σαν ψέμα;

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στις 15.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η θεατρική Ομάδα «Μεταμόρφωση», η «Σικυώνια Σκηνή», το ΝΠΔΔ «Μηκώνη» του Δήμου Σικυωνίων, η ομάδα «Transverse myelitis bites» και το Θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής», συνδιοργανώνουν την Πολιτιστική Εκδήλωση Αλληλεγγύης  «Σαν αλήθεια ή σαν ψέμα;» (πρωταπριλιά γαρ),   στο Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής» (Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Μετρό Κεραμικού).


Στο  πλαίσιο αυτό, η «Σικυώνια Σκηνή» του ΝΠΔΔ «Μηκώνη» του Δήμου Σικυωνίων (Κιάτο), θα ανεβάσει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.

Μετάφραση: Ανδρέας Βουτσινάς.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρβουντζής.
Σκηνικά - κοστούμια: Άγγελος Παπαδημητρίου.
Παίζουν: 30 παιδιά και νέοι από 5 έως 28 ετών.
Είσοδος: 7 ευρώ.

Θα ακολουθήσει υποδοχή με κρασί. Της παράστασης θα προηγηθεί ομιλία του δημοσιογράφου Γ. Σταματόπουλου και του σκηνοθέτη Ν. Αλευρά σχετικά με την κατάργηση του Μαθήματος Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία.  

Σε τούτα τα χρόνια που ζούμε τα σακάτικα, και περπατάμε όλοι μέσα στον κόσμο σαν υπνοβάτες πια, ίσως η τέχνη είναι το μόνο καταφύγιο που ποθούμε, και η προσφορά στον συνάνθρωπο ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.  

Γι’ αυτό τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον νεαρό Γιάννη Μιχαλόπουλο, ο οποίος υποφέρει από μία σπάνια μορφή οξείας εγκάρσιας μυελίτιδας, ένα εξαιρετικά σπάνιο νόσημα που προσβάλλει την σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα από τον Ιούλιο του 2011. 

Στόχος είναι η συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού, ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία και την αποκατάστασή του στο «Schön Kliniken» στο Μόναχο.

Στην προσπάθεια αυτή, να βοηθήσουν το φίλο τους Γιάννη, οι «Transverse myelitis bites» (Λίνα Παρασκευοπούλου, Άλκηστις Καφετζή, Ελένη Τουφεξή, Έλενα Κουτούλια, Ελεάννα Παναγούλια, Μιχάλης Σοφιανός, Ορέστης Βασιλειάδης, Μάρκος Γκουνέλας, Σοφία Ζησίμου, Βασίλης Ντουμάνης) διοργανώνουν μια σειρά από events (με τίτλο Giannis vs myelitis) και συμμετέχουν στην εκδήλωση «Σαν αλήθεια ή σαν ψέμα».

Συμμετέχει επίσης και η  θεατρική ομάδα «Μεταμόρφωση» που πιστεύει βαθιά ότι ο σημερινός άνθρωπος - μάρτυρας μιας εποχής όπου έχει απολεσθεί ο σεβασμός  και υμνεί το χρήμα ως αυτοσκοπό- μπορεί να οδηγηθεί σε πνευματική μεταμόρφωση μέσω της τέχνης. 

Η ομάδα επιδιώκει να κάνει πράξη το όραμα που έχει για έναν καινούργιο άνθρωπο.  Έναν άνθρωπο που θα δει ότι όλοι είμαστε ΕΝΑ μέσα στο σώμα της ανθρωπότητας, της χώρας μας, της πόλης μας, της μικρής τοπικής κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου