Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νομοθετημένη η Ασυλία και των επικεφαλής της ΤτΕ - Ατιμώρητη η εξαφάνιση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Η Τράπεζα της Ελλάδος προβάλλεται ως μια δήθεν κρατική τράπεζα όμως αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Η ΤτΕ είναι μια καθόλα ιδιωτική τράπεζα, μια ΑΕ κατά το Ελληνικό Δίκαιο, με άγνωστους μετόχους και  με την  ιδιαιτερότητα να είναι η μοναδική ανώνυμη εταιρεία η οποία δε δημοσιοποιεί τα στοιχεία της όπως όλες οι υπόλοιπες ΑΕ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και η οποία καθορίζει την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα έχει την ευθύνη του ελέγχου των υπόλοιπων ιδιωτικών τραπεζών.


Από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 (ν. 4046 / ΦΕΚ 28Α ) περί «πατήστε εδώ για κατέβασμα του νόμου περί ασυλίας των τραπεζιτών» ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Βενιζέλος και οι όμοιοί του νομοθέτησαν κάθε τραπεζίτης να έχει το ακαταδίωκτο ως προς τις ποινικές ή αστικές ή διοικητικές ευθύνες σχετικά με την διαχείριση των κατατεθειμένων χρημάτων αρκεί να τις προβάλλει ως  δήθεν ανάγκες PSI

Το 1999 στην ΤτΕ ( με Διοικητή τον σημερινό Πρωθυπουργό) κανείς δεν τιμωρήθηκε όταν 200 δις € των Ασφαλιστικών Ταμείων δήθεν επενδυθήκαν στο χρηματιστήριο από τον τότε εκσυγχρονιστή κ. Κ. Σημίτη και τους όμοιούς του.  Τότε ο κ. Σημίτης διέθετε εξ αρχής ασυλία και άρα, κατά το νόμο, «ότι έγινε - έγινε».


Στην ίδια ρότα, στις 9 Μαρτίου του 2012, οι καταθέσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλων δημοσίων φορέων «επενδύθηκαν» από την Τράπεζα της Ελλάδος σε Ομόλογα του Δημοσίου, στην ονομαστική τους αξία παρά το ότι μπορούσε να τα αγοράσει κανείς στο 30% της αξίας τους. Αυτό έγινε εν αγνοία των Διοικήσεων τους και προ παντός εν αγνοία των πολιτών - ασφαλισμένων.

Τα ομόλογα αυτά, αμέσως μετά, συμμετείχαν και στο «κούρεμα» του PSI. Δηλαδή με απλά μαθηματικά: οι τίτλοι αγοράσθηκαν 100 μπορούσαν να πουληθούν άμεσα 30 αλλά με το κούρεμα κάνουν 15!


Χρήματα των Ελλήνων έχασαν το 85% της αξίας τους σε λίγες μέρες! Δείτε ως 1ο αποτέλεσμα την πρωτοφανή εκδήλωση ειλικρίνειας του ΤΑΥΤΕΚΩ ήτοι του ταμείου που καλύπτει υπαλλήλους της ΔΕΗ, Τραπεζών, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΡΤ, ΕΛΤΑ, Τουρισμού, Εμπορικής Τράπεζας και άλλους το οποίο δηλώνει προς τους φαρμακοποιούς ότι δεν μπορεί, μέχρι νεωτέρας, να καλύψει από τώρα και στο εξής τους ασφαλισμένους του!
Αποδεικνύεται ότι τα αποθεματικά που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των ιδρυμάτων δεν υπάρχουν πλέον και τα ιδρύματα αυτά αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικό πρόβλημα στη παροχή υπηρεσιών και φυσικά κανείς δεν φταίει από εκείνους που απολαμβάνουν το δικαίωμα να λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας και σήμερα ζητούν έγκριση (ψήφο) να ξανακάνουν τα ίδια που τελικά γνωρίζουν πολύ καλά…..

1 σχόλιο:

  1. Ο συντάκτης του "Κόντρα στο ρεύμα σκέψης και αντίληψης των πολλών στους καιρούς μας" (http://kifisiapress.blogspot.com/2012/04/blog-post_4399.html) απόφυγε να διαβάσει το παρόν άρθρο που χαρακτηρίζεται από παράθεση στοιχείων και όχι από αοριστολογίες. Το αόριστο και έωλο άρθρο του "Κόντρα στο ρεύμα σκέψης κλπ" έχει μοναδικό σκοπό την υποστήριξη (για ποιο προσωπικό του λόγο άραγε;) εκείνων που ξέρουν την τέχνη να καταστρέφουν ένα λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή