Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Αναποτελεσματική» καθαριότητα και περιβαλλοντική προστασία του Δήμου Κηφισιάς!......η συνέχεια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε απάντηση του e-mail σας κ. Ξυπολυτά, το οποίο ελήφθη στις 30/06/2011 και ώρα 07.49μμ, στην εφημερίδα Kifisia Press!...…..ότι δήθεν δεν έχουν παρέλθει οι προβλεπόμενες προθεσμίες και γι' αυτό δεν έχει ενεργηθεί η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων…….η συνημμένη απάντηση... προς εσάς, στις 30/06/2011 και ώρα 5:18μμ., από τον Δημότη κ. Μαρίνο Παπαδόπουλο με την σχετική φωτογραφία του scooter, καταδεικνύει  ότι ο κ. Αντιδήμαρχος και η αρμόδια Δημοτική Αρχή δεν έχουν πράξει ακόμη τα προβλεπόμενα στο νόμο παρά την πάροδο των σχετικών προθεσμιών!

Η δημοσιοποίηση του θέματος και τον φωτογραφιών των εγκαταλειμμένων οχημάτων γίνεται προς «ευαισθητοποίηση» της αρμόδιας Δημοτικής Αρχής για να ενεργήσει ακριβόχρονα και αποτελεσματικά, χωρίς εξαιρέσεις και προς κάθε κατεύθυνση, και όχι όπως μέχρι σήμερα ενεργεί…...υπό την ηγεσία σας κ. Ξυπολυτά!

Ειδικά για το εγκαταλειμμένο όχημα έξω από το Ζηρίνειο γυμναστήριο όπου συχνάζουν παιδιά, θα πρέπει  κ. Ξυπολυτά να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν  αυτό που είναι «πρώτη σκέψη» σε κάθε Δημότη, ότι δηλαδή το όχημα αυτό συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ότι εκ των συνθηκών που εμφανίζονται περί αυτό είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για «σκουπίδι» και όχι για παραμελημένη ιδιοκτησία!


Σε περιπτώσεις όπως αυτές οχημάτων, τροχόσπιτων, βαρκών κτλ. που τα έχουν παρκάρει οι Δημότες επί πεζοδρομίων δεν υπάρχει προθεσμία για να ενεργήσει η Δημοτική Αρχή, αλλά υποχρεούται σε συνεργασία με την Τροχαία Κηφισιάς (1) να προβαίνει στη βεβαίωση παραβάσεων που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ και η Κανονιστική Απόφαση για την καθαριότητα στο Δήμο Κηφισιάς  (2) να μετακινεί άμεσα το οχήματα εκείνα που έχουν παρανόμως καταλάβει κοινόχρηστους χώρους πεζοδρομίων.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις κατάληψης δημοσίου κτήματος όπως αυτές που αναφέρονται στα φωτογραφικά παραδείγματα της δημοσίευσης του άρθρου του κ. Μαρίνου Παπαδόπουλου, καλό θα ήταν κ. Ξυπολυτά να ενημερωθείτε σχετικά με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου ΑΠ 297/2010, ΑΠ 692/2008, ΑΠ 731/2009, ΑΠ 1584/2008 και ακολούθως να ενεργήσετε κατά νόμο άμεσα!

Προσβλέποντας κ. Αντιδήμαρχε στην άμεση ανταπόκρισή σας!....αναμένομε στο ακουστικό μας…… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου