Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Καλά, τα πιστεύει και τα κάνει;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η τραγικότητα της κρίσης που συνταράσσει τον κόσμο ολόκληρο και τη Χώρα μας περισσότερο, απόκτησε και τη κωμική της διάσταση!


Ο της Θεσσαλονίκης Άνθιμος συνέταξε δέηση προκειμένου ο Θεός να ενδιαφερθεί - αφού μας συγχωρήσει για τα σφάλματά μας - να μας απαλλάξει από τα οικονομικά μας βάρη και να μας προστατεύσει από τους εχθρούς μας ανά τον κόσμο.

Ο κ. Άνθιμος μας έχει συνηθίσει σε περίεργες συμπεριφορές οι οποίες γίνονται πιο περίεργες εξαιτίας της ανοχής του χριστεπώνυμου κοινού της συμπρωτεύουσας έναντι αυτών.

Η συγκεκριμένη δέηση διαβάστηκε σε παραπάνω από τριάντα εκκλησίες χωρίς να ενοχλήσει τους εκκλησιαζόμενους και δεν ακούστηκε να δημιούργησε τουλάχιστον γέλωτες. Το τελευταίο είναι εξαιρετικά σοβαρό, απογοητευτικό και τέλος αποκαλυπτικό για τον τρόπο σκέπτεσθαι πολλών συμπατριωτών μας και μάλιστα στην εποχή μας.

Η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει συμμαχία με την λογική. Επί τέλους!!

1 σχόλιο:

  1. Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί μαζί του μιας και ο "καημένος" έχει δεχτεί πολλές σφαλιάρες, πρώτα πέθανε ο Χριστόδουλος, μετά έχασε την εξουσία η "Δεξιά του Κυριου", οι ομοιδεάτες του έχασαν το Κάστρο της Θεσσαλονίκης και τέλος ο Ψωμιάδης πάφθηκε από Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας :P

    Πρέπει να νοιώθει πολύ μοναξιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή