Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση «ξεχνάει» τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις;;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Ζακ Ντελπλά επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και Οικονομικός Σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Ναζιστικής Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δις. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.


 «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου» λεει ο Ντελπλά «οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δις. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλαδή οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες, από ότι οι Έλληνες στη Γερμανία», τονίζοντας πως «εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα….αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι»!


Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε!

Ο Ζακ Ντελπλά καταλήγει ότι και εξ αυτού του λόγου η Γερμανία θα όφειλε να βοηθήσει πραγματικά τη χώρα μας και όχι να ακολουθεί απέναντί της ληστρική πολιτική.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο έγκυρος Γερμανός ιστορικός Άλμπερτ Ρίτσλ σε συνέντευξή του στο Spiegel, ζητά «τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους»!

Παράλληλα και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας.

Βροχή είναι συνεπώς οι δηλώσεις έγκριτων ιστορικών και οικονομολόγων της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι, σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία, εγείρουν, με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο, θέματα πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας σε όφελος της Ελλάδας αλλά και διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.

Όμως δεν είναι δυνατόν από την μια όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι επιστήμονες και μελετητές να ανακινούν και να θυμίζουν μείζονες εθνικές αξιώσεις και από την άλλη......η Ελληνική Κυβέρνηση.....να κωφεύει και να σιωπά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου