Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση.......της 4ης τακτικής Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Η 4η τακτική Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς  συνήλθε  τη Δευτέρα 09/05/2011 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο και στο Δημοτικό Κατάστημα προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «6» προ ημερήσιας διάταξης θέματα. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με συζήτηση  θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.
Επειδή οι τοπικοί Σύμβουλοι επικαλήφθησαν σε αρκετά θέματα, σταχυολόγησα τα κάτωθι:
Η κ. Βλάχου έθεσε τέσσερα θέματα: (α) σχετικά με το φωτισμό στο θεατράκι στις εργατικές, (β) σχετικά με την ανάπλαση της παιδικής χαράς στον Άγιο Νεκτάριο,  (γ)  τοποθέτηση φανάρι στη διασταύρωση Γ. Λύρα και Αχαρνών και (δ) να γίνει ενημέρωση στα σχολεία για τα ναρκωτικά.
Η κ. Πολίτη ρώτησε (α)για τα δύο «καζίνο»που λειτουργούσαν στο κέντρο της πόλης μας παράνομα και (β) για την υπόθεση της Καντίνας στην Παναγίτσα.
- Ο κ. Παπαδάκης απάντησε ως προς το πρώτο ότι έκλεισαν και για το δεύτερο εκκρεμεί δικαστήριο μεταξύ του τέως Αντιδημάρχου κ. Κωσταντακόπουλο Β. και Κατσίμπα Ι.
Ο κ. Χασιώτης επανέφερε (α) το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης και να γίνει επανέλεγχος στις άδειες Parking των συμπολιτών μας, εκφράζοντας την άποψη ότι πολλοί διαθέτουν ένα νόμιμο στην πολυκατοικία τους και ένα απ΄ έξω.
- Αρμόδιο είναι το Δ.Σ. απάντησε ο κ. Παπαδάκης.
(β)Το θέμα της καθαριότητας να αντιμετωπισθεί με συχνότερα δρομολόγια.
(γ) Ζήτησε ενημέρωση ως προς τα νεκροταφεία διότι έχουν πολλά προβλήματα.
(δ) Έθεσε το θέμα των παράνομων πινακίδων στα δένδρα και ζήτησε να ξηλωθούν και να επιβληθούν πρόσθημα.
(ε) Μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς  καταθέτοντας  έγγραφο διαμαρτυρία με υπογραφές 25 κατοίκων!
(στ) Αναρωτήθηκε για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβούλων!
Η κ. Κουλουριώτη ζήτησε (α) η οδός Ανοίξεως στην Ν. Κηφισιά να μονοδρομηθεί λόγω επικινδυνότητας και να καθαριστεί το πεζοδρόμιο στην οδό Μυρσίνης δίπλα από το Δημαρχείο.
(β) Επίσης ζήτησε από τον κ. Σ. Παπαδάκη να ενημερώσει τους πολίτες μέσω του τύπου για τις αρμοδιότητές του  Τοπικού Συμβουλίου!
- Δεν δίνω συνεντεύξεις είπε ο κ. Παπαδάκης διότι θα θεωρηθεί ότι αυτοπροβάλλομαι. Δεσμεύτηκε όμως να καλέσει τον τοπικό τύπο στην επόμενη συνεδρίαση.
Η κ. Χατζηγεωργίου έθεσε (α) εκ νέου το θέμα καθαριότητας των Αλωνίων (β)  πρόσθεσε, ότι η λαϊκή πέρα από τα γνωστά προβλήματα, προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.  (γ) Φωτισμός ανύπαρκτος στα Αλώνια και (δ) αναρωτήθηκε για τον ρόλο των τοπικών συμβούλων και τις (μη) αρμοδιότητες τους!
- Δεν υπάρχει προσωπικό ήταν η απάντηση του κ. Παπαδάκη στην πρώτη ερώτηση.
Η κ. Αλιμπράντη αναρωτήθηκε (α) για τον ρόλο των τοπικών συμβούλων και για τις (μη)! αρμοδιότητες τους και (β) ζήτησε περισσότερες στάσεις των αστικών λεωφορείων στην Πολιτεία.
Η κ. Στεφανίδη  ζήτησε (α) την αντικατάσταση της σχάρας στην διασταύρωση των οδών Ρόδου και Δήλου λόγω κλοπής (β) Επεσήμανε ότι στα σύνορα Κηφισιάς και Μελισίων υπάρχει βοσκός, του οποίου τα ζώα προκαλούν αυξητικά προβλήματα στη βλάστηση και είναι επικίνδυνα και για τα οχήματα. Και πέρα από αυτό πρέπει να δοθεί η πρέπουσα σημασία και στη κυριότητα γης που χρησιμοποιεί (γ) Σοβαρό θεώρησε το γεγονός ότι το τμήμα της οδού Καλυφτάκη από Γ. Λύρα έως και Μάτσα ενώ προσφάτως ασφαλτοστρώθηκε (αρχές Φεβρουαρίου) έχει ξηλωθεί σε ένα μεγάλο τμήμα του.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παπαδάκης και δεσμεύτηκε ότι όλα τα θέματα που τέθηκαν θα προωθηθούν στους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
Ότι αφορά στα νεκροταφεία τόνισε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά αυτά οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού.
Στο σημείο αυτό έντονες ήταν οι αντιδράσεις από το σύνολο σχεδόν των μελών του Συμβουλίου.
·  Χαρακτηριστικά ο κ. Χασιώτης τόνισε ότι το προσωπικό δεν δουλεύει.
·  Η κ. Στεφανίδη επεσήμανε ότι υπάρχει καταγγελία για το κυλικείο, ότι δεν δίνει αποδείξεις.
·  Η κ. Χατζηγεωργίου ζήτησε την αλλαγή του προσώπου που εκμεταλλεύεται το κυλικείο και να γίνει εκ νέου διαγωνισμός.
· Τελικά ζητήθηκε από τον Πρόεδρο εκχώρηση αρμοδιοτήτων και στους Τ. Συμβούλους, ο οποίος και το απεδέχθη!
Τέλος εγκρίθηκαν τα (5) από τα (6)  προ ημερήσιας διάταξης θέματα ομόφωνα και ένα κατά πλειοψηφία.
Σχόλιο: Αν και σχεδόν όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι της Κηφισιάς ενδιαφέρονται αρκετά για τα προβλήματα των περιοχών τους και αυτό προκύπτει  από τα πολλά ερωτήματα που θέτουν στις συνεδριάσεις, ωστόσο δεν παρακολουθούν τις λίγες απαντήσεις που δίνει ο πρόεδρος και δεν τις φέρνουν ΟΛΕΣ ως αναπάντητες την επόμενη φορά!! Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Πρόεδρος κ. Παπαδάκης Σταύρος στην αρχή της συζήτησης απήντησε σε ένα μόνο ερώτημα από τα αρκετά που του είχαν υποβληθεί στην  3η τακτική Συνεδρίαση στις 04/04/2011. Αυτό της κ. Ο. Βλάχου, ότι  το πάρκο στη Γ. Λύρα δεν είναι κλειδωμένο, αλλά υπάρχει ανοικτή είσοδος από την Μάρκου Μπότσαρη.
ΔΕΝ απήντησε στο δεύτερο ερώτημα της κ. Ο. Βλάχου, που αφορούσε στο κέντρο νεότητας «Μελίνα Μερκούρη» και αν πρόκειται να επαναλειτουργήσει, διότι παραμένει κλειστό από τον σεισμό!
ΔΕΝ απήντησε στην ερώτηση της κ. Ν. Στεφανίδη, αν στον υπό διαμόρφωση αθλητικό χώρο στην οδό Φραγκοπούλου προβλέπεται μόνο κατασκευή πέντε γηπέδων πέντε επί πέντε.(ήταν προεκλογική δέσμευση του 2006)
ΔΕΝ απήντησε στην ερώτηση του κ. Σ. Χασιώτη, αν  στις εθνικές εορτές θα προβλεφθούν  στο μέλλον θέσεις στην εξέδρα των επισήμων και για τους Τοπικούς  Συμβούλους.
ΔΕΝ απήντησε στην ερώτηση της κ. Λ. Χατζηγεωργίου, γιατί  ο φωτισμός στην περιοχή των Αλωνίων είναι ελλιπής;
Ότι αφορά δε στα Μόνιππα, ερώτηση που ετέθη από την κ. Ο. Βλάχου, είπε ότι ο Δήμος βοηθάει, αλλά έχουν απομείνει μόνο δυο τρεις αμαξάδες και έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει όρεξη από τη νεολαία!
Λάθος κ. Πρόεδρε, σας παραπέμπω στα δύο άρθρα μου στην Kifisia Press πατήστε εδώ...  ημερομηνίας  28/01/2011 και  06/02/2011 με τίτλο «Καροτσέρη τράβα.................έως πότε όμως», όπου οι ίδιοι δηλώνουν «άκρως απογοητευμένοι, γιατί κατά καιρούς πολλοί τους υποσχέθηκαν πολλά, κανείς όμως δεν έκανε πραγματικά κάτι γι΄ αυτούς». Τι θέλουν;.....μία ταμπέλα στο σταθμό του τρένου, που να δηλώνει την ύπαρξή τους και δύο ακόμη απαγορευτικές για το παρκάρισμα των Ι.Χ.  απέναντι από την Παναγίτσα, για να μπορούν να κάνουν πιάτσα!
Προς ενημέρωσή σας υπάρχουν πέντε άδειες Ηνιοχείας και υπάρχει πολύ όρεξη και μεράκι από δύο νέους ανθρώπους για την συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου