Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Χιωτάκη!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Με αφορμή την παρακάτω επιστολή του αναγνώστη μας κ. Χ. Καρκαζή.......


και τα όσα παρατηρεί για την κυκλοφοριακή κατάσταση στην πλατεία Πλατάνου, η πραγματικότητα που όλοι την ζούμε είναι ακόμα πιο δραματική.

Είναι γνωστό ότι η Λεωφόρος Κηφισίας στο κομμάτι της από το Ζηρίνειο μέχρι το Καστρί δεν διαθέτει το απαραίτητο πλάτος ώστε να μπορεί να αντέξει τον καθημερινό κυκλοφοριακό φόρτο, σε ώρες αιχμής.

Είναι επίσης γνωστό ότι από το 1978 που έγινε η πρώτη διαπλάτυνση και το 2002 που έγιναν τα έργα για την Ολυμπιάδα, το κομμάτι αυτό δεν συζητήθηκε από το τότε Υπουργείο Δημοσίων Έργων και μετέπειτα ΥΠΕΧΩΔΕ, διότι για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα η μόνη λύση είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου, έργο που είναι αρκετά μεγάλου κόστους και που δεν εντάχθηκε ποτέ σε κανένα από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης ή και αν προτάθηκε απορρίφθηκε αφού δεν υπήρξε πίεση για να υλοποιηθεί. Γιατί;

Γιατί η Λεωφόρος Κηφισίας είναι οδός χαρακτηρισμένη ως εθνική οδός και άρα η διαχείριση της ανήκει στο δημόσιο και όχι στους ΟΤΑ .

Σχετικά βέβαια με την πιάτσα ταξί, σίγουρα δεν είναι εκεί η ενδεδειγμένη αλλά ούτε και η εγκεκριμένη από την τροχαία και θα μπορούσε να υπάρξει αστυνόμευση ώστε τα ταξί να πάνε στις οργανωμένες θέσεις τους.

Για τις διαδρομές των λεωφορείων υπεύθυνος είναι ΟΑΣΑ και οι θέσεις των αφετηριών στον Πλάτανο και στον ηλεκτρικό. Η στάση και η στάθμευση στην λεωφόρο απαγορεύεται από την υπάρχουσα σήμανση,  αλλά η κυκλοφοριακή αγωγή αρκετών οδηγών συνδυαστικά με την ελληνική νοοτροπία μπορούν να διορθωθούν μόνο με συνεχή αστυνόμευση από την Τροχαία και εν μέρει από την Δημοτική Αστυνομία.

Είναι σίγουρο ότι αν η Δημοτική μας Αρχή θέλει, μπορεί να προσπαθήσει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προς όλες τις υπηρεσίες και με επιμονή να απαιτήσει το αυτονόητο, να σεβαστούμε όλοι επαγγελματίες και γιωταχήδες την υφιστάμενη σήμανση και να ασχοληθούν με το υπαρκτό και έντονο αυτό πρόβλημα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το ερώτημα είναι.....θέλει;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου