Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.:9!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 23/03/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση πρακτικών των συνεδριάσεων (1) του Δ.Σ. στις 16/02/2011, 23/02/2011 και 28/02/2011(2) της Γενικής Συνέλευσης της ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ Α.Ε. για ακολούθησε η Ενημέρωση του Δ.Σ. και η  λήψη αποφάσεων επί (28) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 18/03/2011.......


Σημειώνω χαρακτηριστικά....

Για την  επικύρωση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε ομοφωνία αλλά για την επικύρωση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. υπήρξαν οι ακόλουθες τοποθετήσεις:

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» κ. Αγγελική Συνοδινού παίρνοντας  τον λόγο παρατήρησε (1) ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την σύγκληση της Γ.Σ της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.  δεν ήταν νομότυπες (2) υπάρχει σχετική  επίσημη καταγγελία από πρώην Μέλος του Δ.Σ. κατατεθειμένη στον γραφείο του Περιφερειάρχη προς εξέταση και (3) ότι αντίγραφο των εν λόγω  πρακτικών κοινοποιήθηκε  από την Δημοτική Αρχή στο γραφείο του Περιφερειάρχη προς εξέταση και αυτεπάγγελτη επικύρωση ή ακύρωση της διαδικασίας που εφαρμόσθηκε και των αποφάσεων που ελήφθησαν! Κατά συνέπεια δεν επικυρώνει τα εν λόγω πρακτικά.

Ακολούθως οι κ.κ Σκορδίλης και Μουστάκη ψήφισαν ΟΧΙ, οι κ.κ. Κοσμά και Σφαντός ΛΕΥΚΟ και όλοι οι υπόλοιποι ΝΑΙ. Τα πρακτικά επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία!

Ακολούθησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων για διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον Δήμο Κηφισιάς και στην συνεχεία ο κ. Χιωτάκης τοποθετήθηκε σχετικά!

Η κ. Συνοδινού ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ ημερομηνίας 30/12/2010 το οποίο αναφέρει ότι ο Δήμος Κηφισιάς είναι χρεωμένος  με 7.721.000,00 ευρώ σε τράπεζες!....και ρώτησε τον κ. Χιωτάκη να σχολιάσει το δημοσίευμα!

Ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι πράγματι ο ενιαίος Δήμος έχει συνάψει 4 επενδυτικά και 6 λειτουργικά δάνεια συνολικού ύψους 7.104.263,54 ευρώ!

Θέμα 1. Επειδή σύμφωνα με τον Καλλικράτη η έγκριση της απογραφής θα πρέπει να γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ.Χιωτάκης εισηγήθηκε όπως αναβληθεί η έγκριση της απογραφής και να μετατεθεί στην επόμενη Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Θέμα 2. Η έγκριση ανάθεσης άσκησης αρμοδιοτήτων στην Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία διότι (1) οι  κ.κ. Κανακάκης και Σγουρός ψήφισαν ΛΕΥΚΟ  (2) οι κ.κ. Συνοδινού, Μουστάκη και Σκορδίλης ψήφισαν ΟΧΙ και (3) όλοι οι υπόλοιποι ΝΑΙ!

Στην συνέχεια πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις επί των υπολοίπων θεμάτων από το 3 έως 28..........χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!...... εκτός των θεμάτων 25 και 27 τα οποία ανεβλήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου