Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ανέκδοτο ....η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 10311!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 22/03/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Γ. Σκορδίλη, λόγω εκτάκτου απουσίας του κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 7 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό μέλος  η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «1» έκτακτου θέματος και  «17» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 17/03/2011.......


Το έκτακτο θέμα αφορούσε (1) τον ορισμό Ορκωτού Λογιστή για την «Απογραφή έναρξης του Δήμου 01/01/2011» και (2) την πραγματοποίηση της συζήτησης του «Προϋπολογισμού 2011» σε έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την επομένη στις 09.00πμ!.

Ο κ. Σκορδίλης κατάθεσε ότι η Επιτροπή Απογραφής υπέβαλε έκθεση για δύο προσφορές Ορκωτών Λογιστών των κ.κ. Κωνσταντίνο Μαργαρίτη ύψους 6.160,00 ευρώ συν ΦΠΑ και Σταύρο Μπιζιότη ύψους 6.500,00 ευρώ συν ΦΠΑ. Ακολούθησε ομόφωνη απόφαση ορισμού του κ. Μαργαρίτη ως Ορκωτού Λογιστή για την εν λόγω «Απογραφή».

Σε ερώτηση του  κ.Σκορδίλης προς την κ. Δαλιέτου  πότε θα είναι έτοιμος ο φάκελος των στοιχείων του προϋπολογισμού για να μπορέσουν τα μέλη να τα μελετήσουν τα στοιχεία και να τοποθετηθούν,  η κ. Δαλιέτου απήντησε ότι τα μέλη μπορούν να τα πάρουν το μεσημέρι!

Τον λόγο τον πήραν στην συνέχεια ο κ. Τσούλος ο οποίος ζήτησε τουλάχιστο 2-3 μέρες  για να μπορέσει να τοποθετηθεί και ακολούθησαν οι κ.κ.  Δημάκης, Κανακάκης και Σιδέρης οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος!

Εκείνη την ώρα εισήλθε στην αίθουσα και ο κ. Χιωτάκης ο οποίος ανέλαβε την Προεδρία της συνεδρίασης.

Ο κ. Ιωάννης Διονυσιώτης παρενέβη στην συζήτηση λέγοντας ότι ο «Προϋπολογισμός 2011» είναι ένα επιφανειακό θέμα!.......για την Οικονομική Επιτροπή αφού η εισήγηση της θα παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενδελεχή εξέταση!!

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση, ο κ. Χιωτάκη εισηγήθηκε όπως την Πέμπτη 24/03/2011 και ώρα 09.00πμ συνέλθει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή για να συζητήσει προκαταρκτικά τον «Προϋπολογισμό 2011» και στην συνεδρίαση της Τρίτης 29/03/2011 και ώρα 09.00πμ  να ολοκληρωθεί η εισήγηση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Ακολούθως πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «17» θέματα .....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω χαρακτηριστικά.....

- Η Επιτροπή Απογραφής με επικεφαλή τον κ. Διονυσιώτη ανέλαβε το σοβαρό έργο διενέργειας και σύνταξης του ισολογισμού έναρξης του ενιαίου Δήμου στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 267 του Ν. 3852/10.

- Πως είναι δυνατόν ο κ. Διονυσιώτης να υποβιβάζει τόσο απλά τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής σε επίπεδο.........«επιφανειακό»! ή μάλλον καλύτερα σε επίπεδο........«ανέκδοτο»!

- Δεν γνωρίζει ο κ. Διονυσιώτης ότι (1) η Έκθεση Απογραφής θα έπρεπε να είναι έγκαιρα έτοιμη για να μπορεί η Οικονομική Επιτροπή να έχει στην διάθεσή της ικανοποιητικό χρόνο μελέτης ενός τόσο σοβαρού έργου και (2) η Οικονομική Επιτροπή, μέσα στα πλαίσια του Καλλικράτη, διενεργεί πρώτα ενδελεχή μελέτη του «Προϋπολογισμού 2011» και ακολούθως τοποθετείτε συντάσσοντας την εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο!

- Πράγματι είναι άξιον απορίας πως ο κ. Χιωτάκης ανέθεσε στον κ. Διονυσιώτη  τέτοια αρμοδιότητα / υπευθυνότητα!...........όταν το επίπεδο των ενεργειών του είναι  τόσο «επιφανειακό»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου