Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει με την ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

H MKO «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» εκτύπωσαν διαφημιστικά φυλλάδια για το έργο που επιτελούν στον κόσμο, τα οποία έχουν έναν παγκόσμιο χάρτη, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται ως… «Μακεδονία»!


Το Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με το ελληνικό σκέλος της ΜΚΟ  ζητώντας διευκρινίσεις. Δικαιολόγησαν το απαράδεκτο γεγονός ως εξής:

«Επειδή το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Ισπανία χρησιμοποιήθηκε (άκουσον άκουσον!) ο χάρτης του ΟΗΕ και ότι δεν μπορούσαν λεει να κάνουν διαφορετικά!.....και ότι το φυλλάδιο διανεμήθηκε μόνο σε χορηγούς της ΜΚΟ. Διευκρίνισαν επίσης στο Υπουργείο ότι για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, δέχθηκαν ως πιο συμφέρουσα την προσφορά ισπανικής εταιρίας για την εκτύπωση του ενημερωτικού υλικού.

Η ισπανική εταιρία βρήκε έναν χάρτη (όλως τυχαίως…) όπου τα Σκόπια εμφανίζονται ως «Μακεδονία», όμως όπως ομολογούν η εσφαλμένη αναγραφή της ονομασίας της ΠΓΔΜ (σε Macedonia) «διέλαθε» της προσοχής του ελληνικού τμήματος της ΜΚΟ!».

Βεβαίως τίθεται και το ηθικό θέμα....έδωσαν σε δύσκολους για την Ελλάδα καιρούς δουλειά στους Ισπανούς!.....ενώ αυτή η ΜΚΟ δηλώνεται ως Ελληνική Οργάνωση που πριμοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες Πολίτες!

Αν είναι όλα αλήθεια τότε μήπως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι χρηματικές (τουλάχιστον) χορηγήσεις προς την ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»;

Για περισσότερα αυτή είναι η πηγή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου