Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Έφυγε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελίζαμπεθ  Τέιλορ, ένας από τους μύθους της 7ης τέχνης έφυγε από το Los Angeles για την......γειτονιά των αγγέλων την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 στις 3.20 ώρα Ελλάδος. 

Βραβευμένη με δύο Όσκαρ ένα το 1960 για το «Ζήσαμε στην Αμαρτία»  με τον Λώρενς Χάρβεϊ και το δεύτερο το 1966 για το «Ποίος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ»  με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, αλλά και ένα τρίτο για την προσφορά της στη φιλανθρωπία. Έχει προσφέρει πολλά στον αγώνα κατά του AIDS και ήταν πολύ φίλη με τον Μάικλ Τζάκσον. 


Η καλλονή Ελίζαμπεθ Τέιλορ τελευταία δεν ήταν πολύ καλά στην υγεία της. Νοσηλευόταν εδώ και δυο μήνες περίπου στο νοσοκομείο Κέδροι του Σινά στο Λος Άντζελες με καρδιακή ανεπάρκεια και έδειχνε πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Η καρδιά της όμως την πρόδωσε. 

Η Ελίζαμπεθ γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά  έφυγε για την Αμερική μαζί με τους γονείς και τον αδελφό της. Από πολύ μικρή, από την ηλικία των 12 μόλις ετών, την κέρδισε η μεγάλη οθόνη, που τη λάτρεψε στην κυριολεξία για το τέλειο πρόσωπό της και τα μενεξεδένια μάτια της. Στα 18 της  παντρεύτηκε τον κληρονόμο Νίκι Χίλτον της διάσημης αλυσίδας των ξενοδοχείων και τον χώρισε έπειτα από λίγο. Η ζωή της ήταν πολυτάραχη!

Από τις γυναίκες που αγαπήθηκε πάρα πολύ, που χτυπήθηκε όμως από αρρώστιες,  από τότε που έπεσε από ένα άλογο μικρή είχε υποβληθεί σε πάνω από 19 εγχειρήσεις στην πλάτη της, αλλά δεν ξέφυγε και από την κακή  μοίρα όταν ο τρίτος της σύζυγος έπεσε με το αεροπλάνο του και σκοτώθηκε. Στα 19 της ήταν ήδη σταρ της μεγάλης οθόνης και στα 26 της χήρα.  Έκανε 8 γάμους, κι απέκτησε τρία παιδιά. Δυο αγόρια με τον Άγγλο ηθοποιό Μάικλ Γουάλντινγκ τον Μάικλ και τον Κρίστοφερ και μια κόρη τη Λιζ με τον Εβραίο παραγωγό Μάικ Τοντ (Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες).

Με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, το μεγάλο έρωτα της ζωής της, που παντρεύτηκε και δύο φορές, είχαν υιοθετήσει ακόμη ένα κοριτσάκι τη Μαρία. Όλα τα παιδιά της βρίσκονταν κοντά της όταν πέθανε. Είχε αποκτήσει επίσης δέκα εγγόνια και  τέσσερα δισέγγονα.

Διέθετε μια από τις ακριβότερες συλλογές αμύθητων κοσμημάτων και τεράστια περιουσία. Μπορεί η Λιζ να είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου στη ζωή της, όμως ήταν μαχητής μέχρι τέλους και ποτέ δεν το έβαζε κάτω. Όπως έλεγε συχνά και η ίδια το μυστικό της ήταν ότι  «she was hanging on». Θα τη θυμόμαστε πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου