Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Με τους Δαίμονες στο Παλλάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ήταν μια εκπληκτική ροκ όπερα, τόσο μπροστά για την εποχή της όταν πρωτοπαίχτηκε στο «Αττικόν» που όχι μόνο τη λατρέψαμε αλλά την είδαμε και πάνω από τρεις φορές.


Τώρα, σχεδόν μετά από είκοσι και.....χρόνια οι «Δαίμονες», γιατί περί αυτής πρόκειται, έρχονται να ταράξουν - σίγουρο αυτό - και πάλι τα.....νερά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. 
 
Η συνέντευξη τύπου με  τους συντελεστές δόθηκε χθες στο Παλλάς και η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. 

Από τις πωλήσεις εισιτηρίων που ήδη έχουν ξεπεράσει τις 10.000,  όπως μας είπε και η Ειρήνη Λαγουρού εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ - SUNSHINE PRODUCTIONS, που έχει αναλάβει ακόμη μια πολυέξοδη παραγωγή, το κοινό - τόσο το παλαιό που την έχει δει, όσο και το νέο που θα την δει για πρώτη φορά - φαίνεται πως αδημονεί να απολαύσει το πλούσιο υπερθέαμα.


Μιλώντας πρώτη η Άννα Βίσση (στα καλύτερά της η λαμπερή σταρ)  είπε πως είναι πολύ συγκινημένη και είναι σα να ερωτεύεται ξανά μετά από χρόνια τον ίδιο άνθρωπο.


Ότι τώρα αισθάνεται πιο ώριμη, πιο γεμάτη ,  με πολύ όρεξη και πάθος κι ότι θα τα δώσει όλα επί σκηνής στην ερμηνεία της. Κάτι που είναι δεδομένο, αφού η Άννα εκτός από καλλίφωνη είναι και καλή ηθοποιός - το ξαναδιαπιστώσαμε και στη «Μάλα» προ δεκαετίας αυτό -.

Το λόγο πήρε κατόπιν ο συγγραφέας και στιχουργός του έργου ο Σταύρος Σιδεράς που την πρώτη φορά είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, ενώ τώρα μη έχοντας όλο αυτό το άγχος, όταν είδε μια από τις πρόβες  συγκινήθηκε κι ένοιωσε ευτυχισμένος από την εκπληκτική δουλειά του ταλαντούχου σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα (δεν παρίστατο στη συνέντευξη γιατί ήταν άρρωστος όπως και ο Νίκος Καρβέλας). «Όταν είδα στην πρόβα την Άννα συγκλονιστική,  δάκρυσα ήταν σα να έβλεπα μια καινούργια , πιο ολοκληρωμένη, αψεγάδιαστη σταρ».

Συντελεστές:

Δημιουργός: Νίκος Καρβέλας
Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σιδεράς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης
Χορογραφίες: Ζωή Τατόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Πρωταγωνιστούν: Άννα Βίσση, Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης, Νικόλαος Καραγκιαούρης και άλλοι 20 ηθοποιοί συνοδεία  ζωντανής ορχήστρας.

Η υπόθεση: 16ος αιώνας. Η Δυτική Ευρώπη αναπτύσσεται οικονομικά και πνευματικά. Το κυνήγι των Μαγισσών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Παρ' όλα αυτά όμως οι Μάγισσες μαζί με τους πιστούς οπαδούς του Σατανά συνεχίζουν κρυφά τις ιερές τελετές και τις ανθρωποθυσίες τους.

Κι έτσι…..ξεκινάει η ιστορία του έργου:

Βρισκόμαστε σε μία Ευρωπαϊκή χώρα. Ένα έφηβο κορίτσι ετοιμάζεται να θυσιαστεί στον άρχοντα τους Σκότους. Την ίδια στιγμή εισβάλει στρατός με καθοδηγητή έναν Ιεροεξεταστή. Εκείνος διατάσσει  να συλληφθεί η Μάγισσα με σκοπό να τη βασανίσει για να ομολογήσει ότι είναι οπαδός του Σατανά.

Η Μάγισσα ομολογεί και ο Ιεροεξεταστής ζητάει από τη Βασίλισσα να την κάψει στη φωτιά. Η Βασίλισσα είναι καλόκαρδη, αλλά πρέπει να κάνει το σωστό και διατάζει τη θανατική καταδίκη της. Η Μάγισσα την απειλεί λέγοντάς της «Θα τα ξαναπούμε σε μία άλλη ζωή». 

21ος αιώνας - Νέα Υόρκη:

Η Ροζάννα είναι ηθοποιός και πρωταγωνίστρια ενός θιάσου που ανεβάζει έργο του Σαίξπηρ. Στο έργο υποδύεται μία Βασίλισσα. Η Λόα, ανήκει επίσης στο θίασο και υποδύεται τη Μάγισσα του έργου. Είναι και οι δύο ερωτευμένες με τον Ντάνιελ και εκείνος με τη Ροζάννα.

Στο παρελθόν η Λόα και ο Ντάνιελ είχαν δεσμό. Η Λόα θέλει να τον ξανακερδίσει. Μέσα στην απελπισία της χρησιμοποιεί Βουντού και μαγικά κόλπα. Κι έτσι ο Ντάνιελ αρχίζει να αλλάζει......Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο παράξενη......

Παραστάσεις: Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή -Σάββατο 21:00. Κυριακή 20:00 

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€, 25€, 30€, 35€, 40€, 50€
Φοιτητικό: 20€, για κατόχους δελτίου ανεργίας: 15€ (μόνο από το ταμείο)

Προπώληση: Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3213100. Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100.

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου