Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ποινικές διώξεις για κακούργημα / πλημμέλημα....κατά τριών πρώην υπουργών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μερικές  ημέρες μετά την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, άλλοι τρεις πρώην υπουργοί ελέγχονται ποινικά για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, κατά περίπτωση σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και κακουργήματος.


Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος καθώς η παράβασή του εμφανίζεται να τελέστηκε μετά την αυστηροποίηση του σχετικού νόμου το 2010 , ενώ οι κ.κ. Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται για πλημμέλημα.  

Η δικαιοσύνη ασχολήθηκε με τα πρόσωπα αυτά ύστερα από την αποστολή των σχετικών φακέλων από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα πόθεν έσχες των πολιτικών. 

Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα διαπιστώθηκε ξαφνική μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το 2010 σε σχέση με το 2009, την οποία ο πρώην υφυπουργός εμφανίζεται να μην μπορεί να την δικαιολογήσει.



Τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη τους «έκαψε» η λίστα «Λαγκάρντ» καθώς μετά τη δημοσιοποίησή της εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί. 

Και οι τρεις πρώην υπουργοί θα κληθούν σε απολογία από τον εφέτη - ειδικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την πράξη που τους αποδίδεται και να δώσουν εξηγήσεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου