Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ας μην γελοιοποιούμεθα επιτέλους!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Άκουσα μια ιστορία και έφριξα!! Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το 2013 στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!....του Eurogroup!....και της πληροφορικής μπορεί να συμβαίνουν ιστορίες για άγριους.

Δυστυχώς το ερεύνησα και είναι ακριβώς όπως μου το περιέγραψαν. Σας λέω την ιστορία…..


Ο συμπολίτης μας δημόσιος λειτουργός - καθηγητής σε Ελληνικό ΑΕΙ, έχει ένα παιδί φοιτητή 21 χρονών και για να θεωρήσει η Υπηρεσία του το βιβλιάριο υγείας του παιδιού πρέπει:

1.  Ο φοιτητής να του φέρει βεβαίωση εγγραφής από το Πανεπιστήμιο του
2.  Ο ίδιος να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας του
3. Να πάει στον Δήμο να πάρει ΠΡΟΣΦΑΤΟ πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4.  Να βγάλει φωτοτυπία το εκκαθαριστικό της Εφορίας όπου θα φαίνεται ότι δηλώνει τον φοιτητή σαν προστατευόμενο μέλος.  

Και τα έκανε όλα αυτά και πάει στο αρμόδιο γραφείο της περιοχής του, στην Αγία Παρασκευή για να θεωρήσουν το βιβλιάριο του παιδιού.

Εκεί βλέπει μια χειρόγραφη ανακοίνωση, ότι οι θεωρήσεις γίνονται πλέον μόνο στην Κεντρική Υπηρεσία, Ηπείρου 38, στην Αθήνα και ότι αυτή η Υπηρεσία δέχεται κοινό 9πμ έως 3μμ.

Την άλλη μέρα κατά τις 1μμ πάει εκεί και ο securitas στην είσοδο τον ενημερώνει ότι τα νούμερα τελείωσαν!!.....και αν θέλει να εξυπηρετηθεί πρέπει να πάει πρωί.

Τι να κάνει;….την επομένη είναι εκεί 9.15πμ και με έκπληξη ο ίδιος κύριος στην πόρτα του λέει: «Αν θέλετε νούμερο πρέπει να είστε εδώ κατά τις 6.30 το πρωί να μπείτε στην ουρά. Εγώ έρχομαι 7.15 πμ και μοιράζω τα νούμερα τα οποία έχουν δοθεί σε ένα τέταρτο».

Ρωτά λοιπόν ο δυστυχής συνάδελφος μου, πόσα νούμερα εξυπηρετούνται κάθε μέρα και η απάντηση ήταν «100».

Επειδή δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάντια μας, ξαναρωτά, μα καλά, ο έλεγχος και η σφραγίδα που χρειάζομαι δεν μπορεί να απασχολήσει τον υπάλληλο πάνω από 2 λεπτά! Oπότε παίρνει την αποστομωτική απάντηση: «Δεν βλέπετε πόσοι περιμένουν στην ουρά για πληροφορίες, τι ρωτάτε τώρα! Έχετε μέχρι 28 Ιουνίου να θεωρήσετε το βιβλιάριο σας και να κάνετε αυτό που σας λέω αν θέλετε να εξυπηρετηθείτε»!

Έφυγε ο άνθρωπος θυμωμένος, στεναχωρημένος, απελπισμένος! Μαύρισε η ψυχή του! Αυτός προσπαθεί να διδάξει νέους επιστήμονες. Τι να τους πει;

Την άλλη μέρα άρχισε να κάνει αιτήσεις σε ξένα πανεπιστήμια, να φύγει, να μην βλέπει το χάλι μας!.....και να ζήσει ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

Πληροφοριακά σας αναφέρω, ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Νάντης στην Γαλλία παραιτούμενος από το ΑΕΙ μας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα ξέρει αυτά ο κ. Υπουργός Υγείας  και αν ναι τι κάνει; Μερικά πράγματα δεν έχουν σχέση με την Τρόικα, ούτε με την άθλια οικονομική μας κατάσταση. Είναι απλά και λύνονται  μέσω Η/Υ. Τι λέω;;

Να μας πουν που έχουν δαπανηθεί δις ευρώ για την μηχανοργάνωση της Χώρας; Γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε απλά; Θέματα της καθημερινότητας; Γιατί η Υπηρεσία του αν δει αυτά τα δικαιολογητικά δεν μπορεί να θεωρήσει το βιβλιάριο του παιδιού;

Δυστυχώς η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο! Συγχαρητήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου