Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο υπέροχος Λίνκολν - Ντάνιελ Ντέη Λιούς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Άγγλο - Ιρλανδός ηθοποιός και κάτοχος δύο Όσκαρ Ντάνιελ Ντέη - Λιούς, για την πρεμιέρα στο Παλλάς, της θρυλικής ταινίας του Στίβεν Σπήλμπεργκ «Λίνκολν», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Η προβολή έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα θα δοθούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών.

Δίκαια ο Ντάνιελ Ντέη - Λιούις κατέκτησε τον τίτλο του πιο προικισμένου και ταλαντούχου ηθοποιού της γενιάς του από τους διεθνείς κριτικούς. Είπαν: «Όταν τον βλέπεις στην ταινία νομίζεις ότι πράγματι είναι ο Αβραάμ Λίνκολν».

Ο διάσημος ηθοποιός ήρθε καλεσμένος της Fox και της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών. Δίνοντας μια κορυφαία ερμηνεία ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ως Λίνκολν, είναι υποψήφιος για Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, πράγμα που είναι μάλλον σίγουρο, ενώ ήδη κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα Α ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία.   

Συνολικά η ταινία  «Λίνκολν», που είναι υποψήφια  για 12 Όσκαρ, επικεντρώνεται στους τελευταίους μήνες της ζωής του 16ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και τη σκληρή πολιτική μάχη που έδωσε για την κατάργηση της δουλείας. Στις κινηματογραφικές αίθουσες  προβάλλεται από τις 24 Ιανουαρίου 2013.

Ο Ντάνιελ Ντέη Λιούς, μπροστά από την αφίσα του έργου.

Ο Ντάνιελ – Μάικλ – Μπλέηκ - Ντέη Λιούις, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του προικισμένου καλλιτέχνη γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1957 και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Έχει και βρετανική και ιρλανδική υπηκοότητα. Η μητέρα του ήταν ηθοποιός, ο πατέρας του γνωστός ποιητής και ο πατέρας της μητέρας του, ο σερ Μάικλ Μπάλκον, πρόεδρος των κινηματογραφικών Στούντιο του Ήλινγκ.

Η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη με την θεία της πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στην πρεμιέρα στο Παλλάς.

Είναι παντρεμένος με την κόρη του συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ Ρεμπέκα, έχουν δυο γιους, κι ο Ντάνιελ έναν ακόμη από τον εξάχρονο δεσμό του με τη Γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ατζανί. Τον ρόλο για τον Λίνκολν τον απέρριψε στον Σπήλμπεργκ δύο φορές, πριν τελικά πει το «Ναι» κι αφού ο σκηνοθέτης άλλαξε και πάλι το σενάριο. Ένα χρόνο προετοιμαζόταν για τον ρόλο του 16ου προέδρου των ΗΠΑ ο Ντάνιελ Ντέη - Λιούις και φυσικά είναι μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό-ς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου