Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Χτυπούν την πόρτα 13!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της κ. Αθηνάς Κρικέλη για τα τραγικά γεγονότα της 11ης Ιουλίου στο Μαρί, έγινε στις 13/01/2013  στις 20.00 στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Δείτε το βίντεο / παρουσίαση της  κ. Αθηνάς Κρικέλη  με τα κίνητρα που την οδήγησαν στην παραγωγή αυτού του  ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα στο Μαρί.......

Συμβολική η ημερομηνία αλλά και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ «Χτυπούν την πόρτα δεκατρείς», ο οποίος είναι αφιερωμένος στους 13 ανθρώπους που μαρτύρησαν στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης.  

Σε συνέντευξη της στο «SigmaLive», η  πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα κ. Αθηνά Κρικέλη  δήλωσε  ότι σκοπός της ήταν να παρουσιάσει τα γεγονότα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως καμία σκοπιμότητα δεν υπήρχε. 
Στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται τα γεγονότα από την ημέρα που είχαν κατασχεθεί τα εμπορευματοκιβώτια από το πλοίο που κατευθυνόταν στη Συρία μέχρι την ανατίναξή τους στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», κοντά στη Λεμεσό.

Επίσης, καταγράφονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στα χωριά της γύρω περιοχής και στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς στη Μονή και το Βασιλικό. 

Το ντοκιμαντέρ κάνει αναφορά στις ευθύνες των αρμοδίων, αλλά και στον Πρόεδρο Δ. Χριστόφια, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει στην κ. Κρικέλη. 

Επίσης, παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών έξω από το προεδρικό μέγαρο και η ημέρα των επεισοδίων, οπότε η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. 

Σε άλλη συνέντευξη της  στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η κ. Κρικέλη δήλωσε,  πως ο δρόμος προς την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ ήταν δύσκολος, αφού μπροστά της βρήκε κλειστές πόρτες.

Αποκάλυψε μάλιστα πως δέχθηκε και απειλές!.....και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να πω από πού προέρχονταν «οι απειλές» και δεν μπορώ να χρεώσω σε κάποιους την ευθύνη».
Είπε ακόμη ότι δεν έφτασε στην Κύπρο προκατειλημμένη εναντίον του προέδρου Δ. Χριστόφια. 

Δήλωσε επίσης ότι το ντοκιμαντέρ θα δοθεί σε κυπριακό κανάλι, ενώ γίνονται συζητήσεις και με την ΕΡΤ, ενώ θα προβληθεί σε τέσσερα κανάλια στην Αμερική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου