Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση ποιημάτων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Tην Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012  στις 6.30 μ.μ. στο FREE THINKING ZONE (Σκουφά 64 και Γριβαίων)  ο  Κώστας Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει την «Ανθολογία Ποιημάτων» του στην γαλλική γλώσσα,  με τίτλο «Chemins enchevêtrés».


Πενήντα επτά ποιήματα του εικαστικού, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου από το 1973 μέχρι και το 2001.   

Όλα τα επιλεγμένα ποιήματα που μεταγράφηκαν στη γαλλική περιλαμβάνονται στη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του «Αλέα Προσομοίων», εκδ. Απόπειρα, Αθήνα 2002.


Προλογίζει ο Matthew Jennett .Το κείμενό του με τίτλο: «L'art «à double tranchant» de Costas Evangelatos» (Η αιχμηρή τέχνη του Κώστα Ευαγγελάτου) μεταφράστηκε στη γαλλική από την αγγλική δημοσίευση του στη συλλογή «COSTAS EVANGELATOS - IN THE SMALL MIRROR», περιλαμβάνει σύντομο βιογραφικό σημείωμα και κοσμείται με δεκαοκτώ σχέδια του ποιητή.


Ο Κώστας Ευαγγελάτος συνεργάστηκε τρία χρόνια για τη μεταφραστική μεταγραφή των ποιημάτων του με Γάλλους και Έλληνες ειδικούς. Η αισθητική αρτιότητα της έκδοσης συντελεί στη διάδοση σημαντικού μέρους του ποιητικού έργου του στο γαλλόφωνο αναγνωστικό κοινό.

Την έκδοση θα παρουσιάσει η Ιστορικός Τέχνης Μαράη Γεωργούση. Κριτική ανάλυση ποιημάτων από την Ιστορικό Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη. Συμμετέχει ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου