Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τα Σκόπια απαγορεύουν με νόμο την προβολή τουρκικών σίριαλ!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η προβολή τουρκικών σειρών κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, προωθεί η κυβέρνηση των Σκοπίων, με στόχο να μειώσει την τουρκική επιρροή στο λαό.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Ίβο Ιβανόφσκι, η απαγόρευση, που θα ισχύσει μέχρι το 2015, έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία των εγχώριων παραγωγών.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ο σκοπιανός υπουργός Κοινωνίας και Πληροφορίας Ίβο Ιβανόβσκι, ανέφερε καταθέτοντας την πρόταση νόμου ότι «τα δικά μας προγράμματα έχουν αρχίσει να προβάλλονται μετά τα μεσάνυχτα, εξαιτίας των τουρκικών σαπουνόπερων.  

Όλα τα κανάλια μας ανεξαιρέτως, προβάλλουν τουλάχιστον ένα τουρκικό σίριαλ όπως το «Χίλιες και μια Νύχτες» και το «Εζέλ», τα οποία μπορεί να είναι συναρπαστικά, όμως θεωρώ ότι 500 χρόνια υπό τον τουρκικό ζυγό είναι αρκετά».

Ο νέος νόμος, συνέχισε, προβλέπει ότι «οι ξένες παραγωγές θα αποτελούν μόνο το 30% του συνολικού προγράμματος των καναλιών».

Σύμφωνα με το νέο νόμο, όλες οι τουρκικές σειρές θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποσύρονται από την τηλεόραση της ΠΓΔΜ και θα αντικαθίστανται από εγχώριες παραγωγές, ώστε να τονωθεί η τοπική τηλεοπτική αγορά. 

Εμείς όμως τι κάνουμε;;…..επειδή έχουμε «δημοκρατία» αφήνουμε τον τουρκικό ζυγό επιρροής από τις τουρκικές σαπουνόπερες ελεύθερο και….ωραίο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου