Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα!


Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επιστολή στον ΟΗΕ απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι χιλιάδες ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα και απειλούνται ανθρώπινες ζωές, σαν αποτέλεσμα της αδυναμίας των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους.


Στην επιστολή ο ΙΣΑ αναφέρει ότι: 

«Μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών.  
 
Η στάση πληρωμών του αρμοδίου κρατικού φορέα σε συνδυασμό με την ανελαστική φαρμακευτική δαπάνη απειλεί την υγεία των Ελλήνων πολιτών. Η κατάσταση απαιτεί συγκεκριμένες και στοχευόμενες κινήσεις σωτηρίας.


Οι ασφαλισμένοι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, εξαναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, λόγω οικονομικής αδυναμίας, καταδικάζονται σε μια αγωνιώδη αναμονή.

Οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί των υπευθύνων, η έλλειψη πρόνοιας σε τοπικό, αλλά και η αδυναμία κατανόησης του προβλήματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στον ευαίσθητο τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης, κινδυνεύουν πλέον να στοιχήσουν ανθρώπινες ζωές»!!

Δείτε την επιστολή..….πατώντας εδώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου